Chtěl bych se vás zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost s ráfky (Remerx Eagle). Po výborných zkušenostech s typem Country jsem se rozhodl na nové výplety pro typ Eagle, kalíškovaný ve dvou stěnách. Ráfky perfektně drží, nebylo je potřeba docentrovávat, prostě pohoda. Ale pa cca 600km se začaly ozývat ze zadního kola zvuky, jako když máte kamínky v plášti, dost nepříjemné a taky dost hlasité. Hledal jsem odkud to jde a dospěl k ráfku-kalíškům. Opatrně jsem silikonovým olejíčkem namazal kalíšky a bylo ticho, jenže to vydrželo jen padesát kilometrů. Pak znova, nevydržel jsem a vyšplíchal dutinu v ráfku olejem a opět to pomohlo, dokonce trochu dýl. Jenže to chytá prach jak to vzlíná kolem kalíšků a zároveď se to dostává i na pneu a duši. A teď ke všemu začíná s tím samým přední kolo. Aby to nebylo málo tak další dva lidi se s tímto potýkají, jeden ráfky rovnou vyhodil a pořídil osvědčený Country. Napsal jsem výrobci a ten se vyjádřil, že ten kdo kola pletl výplet napl příliš (180kg na drát!) a že poničil kalíšky a že když jim kola zašlu, přepletou mi je. To je velice seriózní nabídka, ale myslím že problém s tímto ráfkem to nevyřeší. Máte někdo podobnou zkušenost?