Caute, potreboval bych zjistit, kde na netu by se mohly vyskytovat nejake stranky s prehledem kol, ktere vyrabel velamos pred revoluci, nevite nekdo? jde hlavne o obrazky tech kol. dik
Caute, potreboval bych zjistit, kde na netu by se mohly vyskytovat nejake stranky s prehledem kol, ktere vyrabel velamos pred revoluci, nevite nekdo? jde hlavne o obrazky tech kol. dik
Nejsi nějaký úchylák:-) jedíné, o čem vím, je tohle. Mrkni na to. www.sterba-kola.cz/…ed210204.php?…
nee, nejsem, ale shanim jeden stary ram a nevim jak se to kolo jmenuje, tak proto. budu muset vyrazit na pruzkum bazaru a vrakovist :o)
jde o to, ze to neni mtb, to co hledam, je to „singlespeed“ s 24 palcovymi koly, nikde nemuzu nic najit,chjo
Já jsem zase hledal nějakou stránku, která by mapovala vývoj horských kol a také vývoj sad od Shimana s obrázky. Marně. Nevíte těkdo o tom něco???
vitej v klubu:o), je to marne, po velamoskach se na celem netu slehla zem, a to shimano…nemaj na strankach nejakou historii ci neco takeho?
Velamos je na pohřebišti dějin a co se týče Shimana, našel jsem stránky, které mapují to, kdy která sada vznikla, co se na ní v kterém roce změnilo. Fotky ani omylem – až na Dura – Ace. Je to škoda. Možná to teprve přijde. Viděl jsem ale na ebayi, že někdo prodával to úplně první XTR fungl nové a vydražilo se za víc, než nová sada XTR 2003. Proto raději staré komponenty nevyhazuji – třeba na nich ještě někdy vydělám:-)
jj, tak to skladuju, mam tam mimo jine alivko top swing s krasnym vaklem vydavajici za jizdy prijemne rachtave zvuky, specialitou na nem jsou stopy po kombinackach kdyz jsem ho „trochu doladoval“ :oD
Ještě k tomu Velamosu: pochybuju, že ta firma měla nějaké katlogy nebo tak. Digitály tehdy taky nebyly, tak pokud se nenajde nějaký dadšenec, který všechny modely vyhledá a zdokumnetuje, popř. sežene fotky a naskenuje, hledáš marně. Můžeš to ale být právě ty, kdo vyplní díru v možnostech internetu:-)
az sezenu ten ram tak urco jedna fotka paradne opravaneho velamosu bude, ale uz to nebude origos a to ani nechci, jen ten ram, bude potiz sehnat, az se trochu ochladi vyrazim na bazar tour
jak tak koukam, tak jsme tu toudle dobou jen my dva nebo co..:o)
Ostatní asi spí nebo je zašlá sláva legendárního Československého producenta kol té nejvyšší kvality za rozumnou cenu nezajímá. IGNORANTI!!!! Mě zase láká vymazlit si nějaké předbálečné kolo. Kamarád sehnal Steyera z roku 1922, kompletně opravil, nalakoval, nalinkoval a nachromoval – vše velmi decentně – žádný kýč. Na nějaké ježdění to není – hlavně při sjezdech to prý moc nesedí:-), ale je to krása!!!
Proč vlastně tak ten rám vehementně sháníš??? Srdeční záležitost?? Nebo úchylka:-)???
jeden z jejich rramu vypada jako cruiser, toz ho chcu dat dokupy a udelat hospodokolo pro prepravu k vode a do vzdalenejsich hospod:o)nechce se mi davat pres pet tacu za ramovou sadu od Feltu, navic ji tady nejspis nesezenu
no vidis, neni to uchylka, rad davam starym vecem novy zivot a udelat ze stare velamosky ukazkovy cruiser to mne ted bere, bude to zabava na dlouhe zimni vecery :o)
Tak až se ti to povede, nezapomeň sem hodit foto. Máš u mě jistý pozitivní ohlas!!!
si pis jsem trochu chlubil :o), urcite ho tu hodim, ale kdy to netusim.
nasel jsem to kolo, chci jen ram, nevis o nekom, komu se to vali ve sklepe?
nemohl bys sem hodit fotky? zajímalo by mě to. nedávno jsem viděl viděl svítilnu na kolo s nádobkou na petrolej a s knotem:) mrzelo mě, že jsem neměl foťák
jo takhle doma suším sice jetou, repasovanou sadu Deore DX, třebas se nekdy bude hodit
Hele, víš že kola Velamos se v současné době pořád prodávají? U nás je malý obchůdek a tam mají „takyhorská“ kola, ale samozřejmě nové modely. Určitě by stálo za to, do firmy napsat mail a třeba budeš mít štěstí a pošlou nebo oskenují Ti nějakou dokumentaci.
jj par jsem jich videl
nahodou velamos udelal i karbonovej ram…sice nevim kde a jak ale je to tak..jinak fabriky puvodni velamosky tady u nas na sumpersku porad fakci takze treba neco jeste delaji..a taky tam nekde treba budou mit neco jako archiv, za zkousku tam napsat by to stalo ne:-)