KPZ alias Krabička Polslední Záchrany :)

57 nepřečtených
  • Peslezedirou

Ahoj Bikerky Bikeři,

napadlo mě jestli vozíte nějakou KPZ, nebo její podobnou multi mutaci pro MTB či žiletku.....KPZ + nejnutnější nářadí či malá lékarnička........

A co by podle vás u vnitř mělo být?

kousek svíčky škrtátko a zápalky špaček tužky papír – nejlépe milimetrový (nejen na psaní, ale i na měření) jehla a nit zavírací špendlík 2 knoflíky různých velikostí polštářková náplast – asi 3 ks připínáčky kousek křídy provázek (cca 2m s uzlíky po dvou metrech) mince nejen na telefon březová kůra

kartička s telefonními čísly: záchranná služba, hasiči, policie, rodiče a další drobnosti dle tvého uvážení :))

montpáky multiklíč nýtovač montpáka duše lepení kondom otvírák na flašky

0 0
    • revish  

zajimave tema, obavam se, ze takova KPZ bude pro ziletky k nicemu, ti prece honi gramy a todle bude mit tak kilo :o), ja bych to na svem bajku klidne vozil, zatim vozim ken pumpu a lepeni, brzo koupim pohotovostni naradi a pro zichr pribalim nejakou tu naplast.

0 0
    • mawerick  

takovouhle KPZtku dělá deuter… pár lidí tady jí vozíá tak se možná ozvou, ale jinak by měla být sehnání v outdoor shopech.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Stancek  

Nejdulezitejsi je kondom a otvirak na flasky ;-)

0 0
    • Pebe  

montpáky, multiklíč, nýtovač, duše (na silničku silniční ;-)), lepení, plochý klíč 8–9mm, pumpička, centrklíč, rychlospojka na řetěz. Zpocenej bych nesouložil a lahev otevřu o spoustu věcí :-)

0 0
      • Manas  

Napr. nekomu o hlavu :-)

0 0
      • RUMcajs  

Jde to vyborne o kufr na bote. Jen se na tu podrazky musi poradne zatlacit, aby se zatka dostale mezi kufr a podrazku :-)))

0 0
        • pepek  

To by mě chytla křeč do nohy, nebo bych musel tu botu napřed vyzout

0 0
      • fousek  

Cely svet je slozen z otviraku na pivo:-)

0 0
    • Manas  

Jeste bych doplnil ze do spravny KPZ patri: motorova pila plamenomet Pionyr (Jawa 50)

0 0
      • mawerick  

plamenomet dělá moc velkej bordel;) DumDumky sou lepší;) :D

0 0
      • elbi  

Odhadoval bych že chrti budou vozit babetu :)

0 0
      • Radek Broz  

Ano, kazdy spravny trail rider by mel mit s sebou pilu na upravu okoli;-) Zitra jdeme kacet na Hammertrail – to zas bude;-)

0 0
        • Manas  

Se tesim, zase si popadam z lavek :-)

0 0
    • RUMcajs  

Nejsem gramhonic a nutno podotknout, ze par lahvacu se v baglu ztrati. Pernamentne vozim 2× obvaz, naplasti, peroxid vodiku a nejakou naplast ve spreji. Nevazi to vic jak 0.5kg a jsem liny to z baglu vyndavat.

0 0
      • Manas  

To jsi docela satan. Ja vozim sebou laptop abych pripadny pad mohl hned zatepla naprasit na B-F :-)

0 0
        • RUMcajs  

Mno, dneska ho zrovna s sebou taky mam, pac jedu hned z prace pachat softwarovou kriminalitu :-)))

0 0
    • tk  

telefon lepení, montpáky, pumpa, multiklíč dvě duše sram rychlospojka dve lanka dve špice a niple kus ty stříbrný pásky, co ji rikaj duck tape koželužnická jehla a pevná nit kus provázku sichrheicky plast z tuby od zubni pasty na protrzeny plaste kapičky do očí mast na prdel hajzlák a náplasti v igelitu kudla rybička zapalovač zabaleny v kuchyňském celofánu píšťalka propiska izolační fólie buzola lékranička: gáza, šátkový obvaz, obvaz, jódova tinktura, čípek s hormonama proti úrazovému šoku, 3 dětský ušní vatičky na vyndávání much z očí

0 0
      • Meesha  

to sebou vozis?! 8–0

0 0
      • rock  

To je na měsíční putování po Himalájích ?

0 0
      • RUMcajs  

To vas ucili ve chcautu pouzivat cipky?

0 0
      • lidumil  

Jsi ještě zapomněl na intubašní kanylu, laryngoskop, jehly, stříkačky, krevní konservu, infusní set, Adrenalin, Hydrokortison a defibrilátor :-)))

0 0
        • RUMcajs  

Hmmm, ze se nespokojis jen s defloratorem v gatich a ty kramy nenechavas doma :-)

0 0
    • Vrci  

1 duše, 3 montpáky, dvoupíst od vely, multi 5 od crankbrthers a MT SE K 700i. Ať se vyskytla jakákoliv závada, domu vždy jsem se dostal.

0 0
    • wroum  

stale mam po kapsach nacini ktere pomuze pri preziti v divocine (kdekoliv mimo Prahu):

• svycarak Victorinox (sem na ne uchylnej a mam jich asi 15 ruznejch, od nejjednodussich po model s klestema a dalsima picovinama, malokdy mam s sebou jenom jeden, vetsinou tak dva a vic :-)
      • papirky, paleni, kousek tabaku a nepotrebnou vizitku z vhodnyho kartonu a samozrejme zapalovac
      • pripadne telefon a penize, ale to uz je pak vetsina situaci vyresena nechutne jednoduse :-)
      0 0
      • Peslezedirou  

Pálení nevozím, zatím roste :))

0 0
        • wroum  

ja to letos po asi 8 letech hrube podcenil a zasadil pozde, takze bohuzel letos to bude mit pod 2 metry :-(

ale jinak pekne! skoda ze je do Mordoru tak daleko (skoro pres celou stredozem), mohli bysme udelat na podzim nejakou ochutnavku na pulce cesty, treba u Galadriel (Tocna). coz?

co to je za semena? ja uz mam 4 generaci Blueberry a WhiteWidow z semen z holandu a lepsi domaci outdoor sem nevidel :-)

0 0
          • Peslezedirou  

Nehulil jsem snad dva roky, nějak mi tyhle semena přinesl vítr z hor a stará se o ně kamarád, pač má lepší slunce :)) Průhonice to nejsou, ale zase super kvalita to nebude, ale stačí to :)

U Galadriel se můžem na podzim sejít, přivezu na okoštování :))

0 0
      • RUMcajs  

Ty jsi sjezdar, ze si pichas travu? :-)))

0 0
        • wroum  

travu si nepicham a sjezdar taky nejsem.

0 0
    • mm  

byl sem ve skautu jako male ditko. byla pro me zabava sestavovat si kpz. proc ji nevozit, kdyz se to nekomu libi, ale mela by se znacne updatovat skladba prvku uvnitr a nelpet na tradicnim obsahu z predminuleho stoleti. to plati i pro skautskou organizaci :)

0 0
    • Marp  

Základem pro mě je mobil, trocha peněz a toaleťák. Na druhé místo bych zařadil lepení s duší, papír a něco na psaní, mapu, náplast a desinfekci. Jako poslední záchranu ale většinou používám „Karbošnek“

0 0
    • martt  

dobra politicka otazka :-P

kpz nevozim

v skaute som bol az kym nam ho v 1969 nezakazali. V pionieri som bol asi pol roka v deviatej triede tiez, inac mi triedna odmietla dat doporucenie na gymnazium.

0 0
    • james11  

dá se koupit takováhle (viz obrázek) líbí se mi, ale využití pro mne nemá :-)

0 0
    • james11  

druhý obrázek

0 0
    • kurýr na bajku  

Chybí tam plášť.

0 0
      • james11  

a prezervativ :-) jak psal někdo nahoře

0 0
    • cabbage  

zapomínáte na KPZ/Krátká Palná Zbraň/ ( ve smyslu zákona 288/1995 o střelných zbraních a střelivu) ta by se občas i hodila…

0 0
    • Peslezedirou  

ještě mě napadlo malé zrcátko, občas se hodí když nějaký hmyz vletí do oka......

0 0
      • Manas  

Male zrcatko ? 1×2m i s ozdobnym zlacenym ramem ?

0 0
        • Peslezedirou  

A zarámovanou ikonu Madony, nebo jiných církevních stars :))

0 0
          • Manas  

Pozor! Ne stars, ale SUPERstars :-)

0 0
            • kubad  

A v ideálním případě skládací :-)

0 0
              • Manas  

Kdyz vsechno selze tak se muzes s pomoci zrcadla opalovat :-)

0 0
                • Peslezedirou  

Nebo odrazem slunečných paprsků posílat SMS…:)

0 0
                  • Manas  

Pripadne oslnovat ridice dalkove dopravy a z pripadnych trosek vysilat kourove signaly :-)

0 0
    • DragON  

vozím jen základní nářadí – multiklíč a šroubovák na bity s dutou rukojetí – mám tam klasickej, křížovej a pár imbusů, lepení, hadru (abych se nezasr.. při nasazování řetězu), mapu, cigárka, zapalovač, drobný na kofolu či pivečko. Myslím že KPZ typ Rychlé šípy je už v dnešní době trošku mimo mísu, ač dlouholetý člen pionýra a donedávna i oddílový vedoucí jsem ji nikdy nevozil a ani nepostrádal – třeba drobné na telefon – pokud někde v lese nemám signál na mobilu tak tam nejspíš nenajdu ani telefonní budku:-)).

0 0
    • VencaV1  

Ja vozim: multiklic Specialized s otvirakem a nytovacem duse zabalena v hadru, lepeni, montpaky, pumpicku sram rychlospojku redukci z galuskovyho ventilku na auto nuz telefon a gps ci mapu (jenom nekdy) zapalovac, papirky a tak (ale taky jenom nekdy :) kapky do oci, papirovy kapesniky, krem na opalovani penize a kartu nepromokavou a neprofoukavou bundu pytlik s vodou a to je asi vse

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce