Rád bych na podzim až vypukne babí léto vyrazil někam na pár dní na kolo, ale jelikož jsem jěště nic podobného nepodnikl tak bych uvítal pár tipů. Jízda z z bodu a do neznámeho bodu B, užívat si maximální volnosti – spíš težším terénem. Chtěl bych přespávat v penzionech takže nepotáhnu stan ani spacák, jen věci na sebe a nářadí, takže jsem uvažoval o verzích – středně objemný batoh X malý Camel + nosič na sedlovku. A jelikož bych si chtěl hlavně užívat a ne se jen přesunovat tak bych uvítal co největší lehkost pohybu. Tak bych rád poprosil o nějaké zkušenosti ty, kteří mají něco podobného za sebou. Co tedy preferujete. Spíš mě láka batoh, protože mám rád kolo co nejlehčí, ale trošku se bojím aby nebolely záda, naopak nosič bude pohodlější pro jezdce, ale nevím jak to ovlivní ovládání kola – zase na druhou stranu je tady hodně těch kteří si dobrovolně kolo obtěžkávají 1,5l vody na každou vyjíždku :o) Dáváte radší přednost metodě „velký návrat“ – někam vyjedu a pak se přibližuji k domovu, nebo metodě „velký odjzed“ – sednu na kolo někam dojedu a zpátky vlakem :o) No a ještě naposled co se byste doporučily za výbavu – tak nářadí jen základní imbusy + pumpa a duše, centklíč, nýtovačka, no a přibalím jen náhradní lanka. Oblečení – na sobě budu mít turistické tretry dobře využitelné i k nouzovému chození, volné kratasi a outdoorovou košili. No a do báglu nějaký sporotvní spodní prádlo, náhradní ponožky, různé návleky, náhradní dres a ještě jedny kalhoty na kolo, větrovku, něco na přespání, hygienické potřeby a nějaký prášek na přeprání věcí. Zapoměl jsem na něco důležitého – jo ještě samozřejmě malý kompakt a mobil – vleze se mi tohle všechno do báglu cca 25 litrů – já myslím, že by to něměl být problém. Na kolo přicvaknu dvě blikačky, kdybych se někde zapomněl. Přiložena anketa můžete hlasovat :o)
PS: jakou máte zkušenost s hledáním noclehu narychlo, když někam dorazíte, míváte problémy nebo se vždycky něco najde?