čím to vyčistit? Několikrát jsem ho propláchnul i ve vlažné vodě a pořád příšerně smrdí a navíc i chutná gumou. Vyvařit ho? Nebude mu to vadit? Vyvařit třeba s octem?
čím to vyčistit? Několikrát jsem ho propláchnul i ve vlažné vodě a pořád příšerně smrdí a navíc i chutná gumou. Vyvařit ho? Nebude mu to vadit? Vyvařit třeba s octem?
vyvarit nejakou domaci palenkou :-)
Jako třeba slivovici naředit do vody a camel v něm nechat vařit? I hadici a náústek?
Já bych to neředil , ona se s tý slivovice dostane ta zbytečná voda a pak bych to vyžach guma neguma.
To uz se blizi mymu napadu ucucavat behem zavodu z camelu ten manasuv rum s kolou;-)
Můj starý Liquipack trochu smrdí polyethylenem, ale voda mi doma smrdí chlorem, tak to neřeším:-)) Ten ocet by snad pomohl. Já tak čistím každou zatuchlinu.
Jenže přítelkyně s ním nechce jezdit a je fakt, že když si loknu ze svýho starýho, tak to jde, ale z novýho to děsně chutná a jí z toho bolí hlava. Nebude pak Camel smrdět dlouho octem? :-(
Z termosek to úplně vyvětrá během dvou dní, z mého vaku to bylo trochu cítit asi 2 naplnění, ale čert ví jak se na to bude tvářit Camel.
Ok. Kolik tam dát toho octa? Mělo by stačit na 1l vody zhruba 100ml? A nebuškodím Camelu, když ho budu třeba 20 min převařovat?
Ten poměr cca sedí, já to něvařím, naleju to tam vřelý a den to tam nechám. Pak to vyleju a ještě jednou vypláchnu vařící vodou. Zatím to fungovalo na všechny plísně a smrady.
tak me napadlo(nerikam ze je to tvuj pripad:-)).taky jsem chodil s holkou,u ktery se hodne vyznacovaly manyry typu „nechci“ a „boli me hlava“.
Ale já se toho taky napil a byla to příšerná gumová pachuť, jako kdybych žvejkal prezervativ :-D
jedna z „babskych rad“ znie – naplnit colou, alebo iontakom a nechat den/dva v chladnicke.
S tou colou jsem to zkoušel jen tak na 10 min – hrknul jsem tam půl litra a proplachoval o život. A nic :-( Pořád gumák… Ale můžu zkusit tam hrknout 2l a dát do lednice. Tím nic nepokazím a cola bude pak použitelná pro přítelkyni. Ona ráda „lepidla“ :-D
ono tomu asi musis dat nejaky cas na „vyzratie“ :-)
delal sem to stejne tak, pres noc do vaku dva litry kofoly, dat do lednicky a rano uz bez smradu
Jestli ti to tolik vadí, ja skousnu vsechno, koupim ho! :)
naplnit necim vonavim…ja tam nalil citronovej ledovej caj a uz nesmrdi
Nebo treba nejakou kvalitni kolinskou;)
… no já mám stejnej problem s camelem od authora (nevím jestli je tak špatnej v porovnání s jinýma) … ale mám ho větrat už tak tři týdny a prostě ho kvůli tomu smradu nepoužívám… kdyby to šlo nějak vyvyřit aniž by se to zničilo tak bych to taky uvítal…
Já mám camelbak M.U.L.E. Když jsem ho koupil byl taky cítit gumou. Párkrát jsem ho jen proplách a pak už používal. Asi během 3 vypitých ionťáků se zápach i chuť gumy postupně úplně vytratila. Když jsem tam měl ten první ionťák tak to trošku chutnalo gumou, ale žádné zdravotní problémy (průjem, bolest hlavy atd). jsem z té chuti gumy neměl. Nyní už mám camela přes měsíc a po chuti či pachu gumy ani památky. Takže asi poradím začit normálně používat a ono se to vytratí. jestli se ti to ale tak ekluje tak to imituj. Udělej si ionťáka a nech ho tam tak 6 hodin (jako dlouhá vyjížďka). pak ho vylej. Po pár takových pokusech ti ten ionťák chuť a smrad gumy úplně vybourá. Jen tak mimo. Na camela jsem sio strašně zvykl. je pohoda mít tolik pití s sebou. Pít i v terénu za jízdy a o 3 litrech vody vůbec nevědět. Už bych nechtěl jinak, takž doproručuju camela neodkládat. Počáteční pachuť gumy ti camel na celodenních vyjížďkách poté bohatě vrátí.
Jo, jo. Proto jsem ho koupil přítelkyni. Vozila bidon a pak měla žízeň a vůbec jí to nejelo. A navíc měla narozky, tak se to šiklo rovnou jako dárek. Nemusel jsem vymejšlet žádný speciality. Prostě Camel a hotovo.
Zdravíme pozemšťany!