Zdar, mám v poslední době smůlu na pumpy. Ztratil jsem darovanou bezproblémovou umělohmotnou pumpu na závodě. Následně jsem koupil něco od SKS do 200Kč. Prodavač mě lanařil do Blackburn, od kterých mám nožní, ale tehdá jsem si řekl ne. Plast stačil předtím na dlouho a bude i teď. Ale SKS šla do kytek, protože se uloupnula umělá hmota v místě, kam se šroubuje uzávěr (pod ním se mění těsnění + nástavec na auto/galuskový ventilek). A hned dva dny na to byl závod, tak jsem koupil pumpu Author za 120Kč. Byla jednoznačně lepší, ale zase se odloupnul vršek kroužku, co se jím přitahuje ta otočná gumová věc na ty dva typy ventilku. Jinak ale držela po aretaci páčkou super a cena skvělá.
Včera jsem si chtěl koupit definitivu, tak jsem vzal BBB za velký prachy, která nic nešroubuje a má trubicový manometr. Vím, že ty pumpy jsou stejný jako od jiných výrobců za mín peněz, ale byla tahle a vypadala dobře. Jenže ta aretační páčka skoro vůbec nestáhne gumové těsnění kolem ventilku, takže neuveřitelný údaj až 100psi je z laboratoře nebo výpočtem teoretického fyzika. Vracím ji, takhle ne.
Poraďte s definitivní pumpou. Vydrží ty šroubovací plastové nesmysly, když se teda utahujou málo? Mám pocit, že je poškodilo přetažení, ale mám malou chuť odhadovat kolik že se to má přesně utáhnout. Vella to má kovový, ale zas tam není aretace na ventilek. U duální hlavy tohle odpadá, ale oproti nožní pumpě jsem udělal mizernou zkušenost s aretací na ventilek. Kdo máte pumpu s tímto systémem bez potíží a jaký tip? Dnes se podívám určitě jestli to je bez problémů u Blackburn.