Ahoj Te, hledal jsem na netu řetět HG 73 na 9 kolo a skoro všude uvádějí jiný počet zubů. Jsou snad články jinak dlouhé, či je někde jinde zakopaný pes. Rozdíly jsou 1 až 6 zubů.Poraďte.
Ahoj Te, hledal jsem na netu řetět HG 73 na 9 kolo a skoro všude uvádějí jiný počet zubů. Jsou snad články jinak dlouhé, či je někde jinde zakopaný pes. Rozdíly jsou 1 až 6 zubů.Poraďte.
Jak to myslíš?? Myslím, že pleteš dohromady tři věci: délku řetězu, počet pastorků a počet zubů jednotlivých pastorků. Řetězy se liší podle toho, na jakou kazetu je potřebuješ (8, 9 nebo 10 rychlostí). HG 73 jš řetěz na devítikolečko a pasuje na všechny kazety Shimano 9s bez ohledu na počet zubů jednotlivých pastorků. Délka řetězu se nastavuje podle počtu zubů. Pokud to máš na MBT, 112 článků zi bude bohatě stačit.
To je zajímavý. Používám tenhle řetěz a mění mi ho kamarád bývalý cyklista. Schválně jsem si včera spočítal články – 104. Brácha 106. Mám MTB. Takže jsem z toho dost jelen.
Já jsem to myslel tak, že se dělá v délce 112 a 116 článků. Kolik ale nakonec na kole budeš mít je samozřejmě individuální – víc než 112 nebo 116 to nebude. 104 nebo 106 je normál. Buď v klidu.
No ale co když jsou ty články jinak dlouhé ? to je tedy výdrb, už to jdu změřit :-)
A proč by měly být jinak dlouhé?? Jak by potom seděly na zubech?? Fakt buď v klidu.
:-) No comment