Nevíte někdo, kde sehnat 29" gumy, které ještě projdou krosovým rámem? Viděl jsem jen Bontragery 29×1,7", ale byly jen v kevlaru a dost drahý. Chtělo by to tak rozměr 29×1,7–1,8" Díky všem za tipy.
Nevíte někdo, kde sehnat 29" gumy, které ještě projdou krosovým rámem? Viděl jsem jen Bontragery 29×1,7", ale byly jen v kevlaru a dost drahý. Chtělo by to tak rozměr 29×1,7–1,8" Díky všem za tipy.
Anketa: Co si myslíte o 29" bike?
MTB cyklocros, :-). O takovém plášti nevim… .
BLACK JACK 700X47, ale nevim co se ti tam vejde.
Drátový Nanoraptor 29"?
Tak to si nemyslim. Nebo tedy ano, ale kde seženeš tak úzkej ?
Díky, ale já myslel něco svižnějšího, ne na city-bike. Viděl jsem tam Winner 47mm x 622, to by bylo zajímavý, jen jsem ho nenašel nikde v obchodech.
cau, resil jsem to taky a nasel jsem docela rozumny: vyrobce Maxxis prodava plaste jak pod svou znackou, tak levnejsi CST a prave tohle CST vyrabi plast na crossa s opravdu hrubym vzorkem (i uprosted), vypada to jako uzsi 29" plast prodava se myslim pod oznacenim C-1040N v rozmeru 700×42C, nasel jsem to v katalogu kol GT jsou to levne plaste, stoji kolem 190,–/ks
ty brďo, ten je super. To je první náhrada WTB Mutanoraptor 29". WTB byla dobrá guma, která se už ale nedělá. Mám ji už víceméně jako slick, něco jako Wormdrive :-)
ještě doplním kurýra – Schwalbe Black Jack
IRC a mají jich hromadu :o)
IRC je dobra volba
Chtěl něco, co se vejde do cross rámu. To se tam IRC fakt vejdou?
V Lucky bike v HK je zkoušeli nacpat do krose Meridy a nešlo to u zadní vidle u šlapáku. Byly to 29×2,1". Škoda že nedělají 29×1,9", protože soudě dle jejich Mythose 26×1,9" by se to tam v poho vešlo.
V Lucky Bike mají takovýhle zajímavý pláště? Hm, to se tam budu muset podívat. Naposledy jsem tam byl, když ještě čepovali Radegast a jmenovalo se to u Pražskýho groše :-)
Tak ne, dělám si trochu legraci, jezdí za ně kamarád co bydlí za rohem. Tak jsem se ho ptal co tam mají, ale on je z jinýho těsta. Neví co mají, jezdí na tom, co tam zrovna koupil. Proto je o tolik lepší než já. Holt barva, cena a další věci nejedou.
Jakpak se jmenuje ten co za ně jezdí? Jsem taky z HK:)
No to já vím, však od něm mám, kdo je Miťo a kdo je Pekáček. Kupodivu na Pekáčka jsem narazil dřív v hospodě při diskuzi s nějakou holkou z Bobr týmu. Ten člověk je Matěj Klepl, pilný čtenář B-F, který tvrdí, že se jednou taky zaregistruje.
To máš značku od značky. Třeba do FUJI, FORTA a APACHE se vejdou fakt balóny (netvrdim o všech modelech).
taky Apache Wakan je pravá 29". Loni na podzim jsem na ten rám skoro přestavěl svoje cross kolo. Nakonec jsem skončil u MTB hlavně proto, jelikož mi nikdo nebyl schopen ukázat solidní vidlici na 29".
To ses mohl zeptat, poradil bych ti :)
sem tehdá netušil co je to B-F. A kdybych se tu zeptal co že je to to MCU, tak bych si taky asi užil svoje. A po dvou závodech na crossu Schauf bez odpružené vidlice jsem opravdu chtěl kolo!
jj, moje Terka jezdí WAKANa. Nejedná se ovšem pouze o rámy typu WAKAN. bike-forum.cz/forum/fotky/nase_biky.html?detail=1198
Jaký jsou na tom pláště?
Na čem ?
Jé, vono je to v popisu. Tak aspoň pošli foto za sucha a nějaký reference na ně.
Já ho mám vpředu na Supíku ve verzi 700×47. Na to jakej je to traktor to skvěle odvaluje. Jedeš jak po kolejích, do zatáčky ho musíš na silnici dost přemlouvat, ale v bahně je 100%ní a skvěle se čistí.
Jo a defekty sou minimální a bodnout se mi podařilo pouze na ostrém kamení. Možná trochu hůř drží v ráfku a při defektech v mokru má pak tendenci vyskočit z ráfku.
Typický krajní vzorek pro Schwalbe. Jsem myslel, že ukážeš fotku své milé (té z masa a kostí), :-).
zde
bych teda prsil nejakou ostrejsi a v enricove stylu a fofrem!:-)
Nemám ty vago :-(
svata to zena!:-O
Tak to každopádně O:-)
No, pěkný kožíšek a, co jsem to ještě chtěl, jo, pěkné kukadla, mno a…radši už nic.
:-P
Kua, je to bike-forum, nevím proč, napadla mě otázka, teda dvě. Odkud tvá slečna je a jak dlouho jste spolu. Jak jde na mysl, tak píšu.
Dali sme se dohromady o silvestra 2000 a je samozřejmě z Prahy (přeci nebudu s nějakou vesnickou nanynkou :P). Nick má Terák, ale kolo dáme do profilu až teďka nějak.
tERÁK, PAMATUJU SI JEJÍ TVRDÉ VÝPADY NÁZORŮ, KDYŽ JSI BYL MIMO B-F A HÁJILA TU ČEST VAŠÍ, :-)).
Myslíš tenkrát, jaxem byl na drogách ? Njn, to bylo těžké období :( Někdy sem nemohl i několik dní usnout :-P
Dneska už je tu holt nuda, co ? :-)))
kuk
Kuku, neštvi mě, :-). Nechávám to v hlavě uzrát, vím jedno, … větší kola s pevnou, :-).
Todleto stojí 499 dolarú, tak by sis to moch zatim koupit, než se rozhodneš…
470,– dle www.redlinebicycles.com/…og-29er.html Už jsem se chtěl vylekat, že to má i převody za ty peníze. Sem ani nevěděl že se dělaj ExiWolfy v 29" na 2.3.
Rám max. 21", podobně jak Superior. Nedokáží asi pochopit vhodnost 29" kol pro vyšší postavy…, což je skoro zásadní princip větších kol do terénu.
Já ti nevim, ale měl by sis na toho Supa sednout. Cítím tam ještě reservu.
kolik má ta Sfinga horní rámovou trubku ?
620mm, představec 150mm
No tak to je ten Sup eště větší, stačil by ti jen 140 představec, ale chtělo by to nějakou pořádnou sedlovku.
Máš pravdu, studoval jsem to, 450mm sedlovka by byla tak-tak. Používám sedlovky 400m – preventivně měním cca 1–1,5roku. U 450mm neznám výrobce, viděl jsem něco od Tune, myslím, že i Thomson, ale nevim jistě.
doporučoval bych zakázkovou půlmetrovou sedlovku a je to OK
Kde? O tom jsem neslyšel.
Superior se mi líbil tenhle od začátku: kupkolo.cz/product_info.php?products_id=1393
No nevim kde bys ty, jako nepražák moch na to dřepnout, ale stálo by to za to.
No nevim kde bys ty, jako nepražák moch na to dřepnout, ale stálo by to za to.
Nechápu… :-)).
Že ti to nemůžu pučit, ale já už sem to tak zhuntoval, že by sis to ani neužil.
Superiory u dražších modelů jsou většinou vyprodány. Samostatné rámy se neprodávají – jen pár kusů na jaře. Tož, nevím, kde na i-net shopech berou ty rámy, :-).
Z reklamací.
Proč nemůžeš? Praha není daleko, :-).
je to takový starý město ve střední evropě, jestli to znáš ? :P
Furt plánuju to Pendolino, mají začít plně klopit, takže bude vzrůšo, :-). Chtěl bych se na tom SUPovi projet, jestli by byla chuť z tvé strany. Zatím furt nasávám, počkám na 29" 2007 od SUP, jaké velikosti, případně kolik modelů… . Prý jim to šlo na odbyt, zázraky nečekám.
Specifikace Superoira 07 čekám každým dnem, ale jestli budou dělat 929 s Rohloffem, Juicinama a Rebou, to fakt netušim ,–) Klidně doraž, můžeš se povozit.
Má pěkné pozadí ;-)
jj, tam jsem se velmi zdržel ,–)
nevejdou, mam cross a IRC Mythos XC 2.1" a vzadu jsem orezaval bocni vystupky, aby se vubec mohlo tocit, 1.9" by byla lepsi, ale stejne by byla uplne natesno – pri sebemensim rozcentrovani ti to brousi o ram a dela to v hliniku solidni drazky… :-( Problem je i v tom, ze IRC jsou docela vysoky (od patky rafku po vrch dezenu mel Mythos cca 5.5cm).
u každýho crossa je to jiný
Tak jsem to pánové nakonec vyřešil mnou jinak neoblíbenou značkou Kenda. Jeden obchod, jehož jméno musím utajit, mi dal možnost si pláště nezávazně doma nazout a v případě že to nesedne je vrátit. Do Arthura se 2,1" vejdou, ale chraň Bůh aby mi vzadu praskl drát, škrtalo vy to o vidlici u šlapáku. Tak už zbývá jen odpružená vidlice, vytuněnej Suntour a rovná řidítka, s dvěma páry kol je z toho univerzální zimáček :) Kdo koupí mojí Meridu? :oDDD PS: Jinak tyhle zubatý Kendy jsou gumy do terénu, mokra a sněhu, na silnici a po rovinách kolem HK stačí Maxxisy Wormdrive.
Kerý to jsou Kendy? Klaw XT? Jinak do okolí HK stačí i ta vidlice co máš ;-) Odjel jsem na takovém podobném kole ČS KPZ Hradeckou 50 a na ten čas dodnes s radostí vzpomínám a snažím se k němu na MTB přiblížit.
jo a nemohl bys tam dát detail průchodu zadní stavbou v obou kritických místech? Dopředu jak dáš odpr. vidlici, tak by to mělo projít všechno. Ještě mě napadlo kromě vytuněných Suntourů a nově se objevivší Manitou Empire a 29" vidlic od RS sem dát odkaz na Marzocchi TXC ECC: www.marzocchi.com/…ForksMTB.asp?… Když dělat netradiční cross, tak se vším všudy. U té Marzocchi si můžeš dovolit i vepřovinku – dát tam dynamo! Kdo to má na odpruženým kole 8-O
Díky za doporučení, ale mrkni na moje biky, je to pod nickem, klikni na něj, zůstanu věrný tuněnýmu Suntouru. Např.XC-Pro chodí lépe než Recon-co jsem mohl porovnat s bráchou a tady na fóru padlo i srovnání s Rebou, modlou tohoto fóra :) Za ty prachy… Už jsem si psal s Milanem 1, nechal bych si na tu vytuněnou krossovou vidli dát stíráčky a manžety z MG91, aby byla dobře chráněná na zimu. Copak ty stíráky, co tam dá Milan špínu dovnitř nepustí, ale nechce se mi otírat vnitřní nohy po každé jízdě :o))) -P.S.: Na té MG91 jsem po celé zimě našel na vnitřních nohách stopy čisťoučký vazelínky!
Vlastně jsem trochu blb. Moh jsem ti taky napsat, že mi doma leží v podstatě minimálně ježděné 29" WTB a Kendu Klaw bych klidně taky pustil. Já už v terénu budu jezdit spíš MTB. No co, třeba se to v závěru sezóny (ano, takové období já mám) bude hodit na cesty do práce lesem.
Jaký WTBčko máš doma? Rád bych na něj juknul. 29×2"?
Jak jsme se bavili po ICQ, tak je to nakonec WTB Moto Raptor 2,1 v 29". Drátová verze. Je málo jetá a nevyužitá.
A tu vaši sáhodlouhou diskuzi s Milanem1 jsem četl. Jen do té míry pozorně, abych pochytil zásadní věci. Taky proč to tak moc řešit, když mi musí MX Comp ETA nějakou dobu vydržet a Reba ani Suntour na mě aktuálně nečeká. Volbu tuněné vidlice vcelku chápu. Na mýho crosse je to stejně OT, anžto nemá ahead, jinak bych už dávno něco takového měl.
Více na: www.bike-forum.cz/…big/2682.jpg
Baník pyčo!