Zdar a silu! Ja jenom ze jsem SS nadsenec a shanim lidi, s kerejma by se dalo jezdit, zvanit o SS a pit pivo ;-) Nevite nekdo, jestli uz tu nekdo organizuje nejaky akce v tomto smeru?
Zdar a silu! Ja jenom ze jsem SS nadsenec a shanim lidi, s kerejma by se dalo jezdit, zvanit o SS a pit pivo ;-) Nevite nekdo, jestli uz tu nekdo organizuje nejaky akce v tomto smeru?
spousta dedku jezdi na skladackach a ukrajinach do hospody na pivo a za pivko si budou povidat o cemkoliv :-)
no tak to jsem zrovna na mysli nemel ..... ja hledam lidi, ktery na kole nekam pojedou a to pivo je akorat bonus (a komu nechutna ho pit nemusi!)
Hehe já si složil singelspeed na krosení. Ale mám problém, pořád mi padá řetěz. Nemohl bys mi poradit, kde sehnat zadní pastorek bez náběhů (prostě jak u starých kol) aby pasoval na shitmano ořech? Jinak to mám na snad 1. MTB rámu české výroby, náboje alivio, ráfky remerx grand rock, brzdy tektro. Musím tu někdy hodit foto. Jinak na pivo bych si nezajel (musel bych jít) ale zajezdit bych si zašel, bohužel to k tobě mám nějakých 350 km to by se ******** prodloužilo:)
odkud ti ten retez pada? mas nejakej napinak? s tema pastorkama nevim…
shimano dela samotne pastorky bez nabehu 16,17,18 oznacuji je jako pastorky MX pro bmx – stejne drazkovani jako klasicky orech
kupoval jsem asi za 120 Kc kus, bohuzel nutno objednat a dlouho se ceka
jsou to tyto
:D
Takze tady nikoho SS nebere???? Srabi, porehazovacky, pfff............
me jo. kdyz vsechno dobre pujde, tak v zime stavim – ram Zion s excentrickym stredem, veci prehazim ze staryho kola. zkusil jsem to na svym kole, celou vyjizdku jsem zustal na jednom prevodu (32–20 myslim, mozna 22) a jsem nadsenej!!!! je to presne to, co hledam na zpestreni k full. ten pocit, kdyz se soustredis na slapani, udrzeni setrvacnosti, a potom rves ten tezkej prevod, cejtis jak ty svaly makaj…, proste me to dostalo. misto premejsleni o razeni jsem najenou premejslel o tom, jak na tom kole funguju…
:-)))))))))))) Konecne nekdo, kdo chape!!! Ty jezdis v Utahu, co? Ja se prave vratil z CA, necelej pulrok jsem byl a jezdil v Boulderu,CO… Ale tady je taky pekny jezdeni ;-)
..a nereknes…ja tu byl v boulderu tri mesice…ted se vracimdomu
Tak az tu budes, dej vedet, pojezdime… Koho jsi tam znal? Ja tam byl 9/2004 – 1/2005
jak se ti libila Fruita?
hm, o Fruite jsem akorat cetl a slysel :-( Zas jsem toho tolik do zimy nestihl…
jooo fruita je docela peklo…je to totalni zabava..ale na epicrides vRM nedam furt dopustit:-)
hlavne park city a okoli. plus „povinne“ vylety na jih
SS ist super Herr Fuhrer :-)
silniční přehazka jako napínák :-D
mam lepsi:) www.bike-forum.cz/…foto_big.php?…
čus, vytahuju z propadliště:-) akorát jsem dostavěl SS a hledám někoho, kdo mě na tom naučí jezdit:-)
aktivuju thread – pro vsechny majitele SS – kdy bude jizda?? podotykam, ze pro prazaky…
ja bych jel, muzu tuhle sobotu nebo nedeli.
tak se prihlas na icq a domluvime se, bude nas vic… bude to evidentne prvni jizda singlespeedaku v Praze, nekdo s tim zacit musel ;-)
icq nemam, poslal jsem ti maila na adresu co mas v profilu
jen pojeď:-) čím víc, tím líp:-) dáme nějakou pohodičku…
aaaaaaaaaaaaaaaa : koukam, ze jsi upravil profil :-DDDD
Hale vy tady resite napinaky a single pastorky na vorech, ja si vzdycky myslel ze Single speed znamena single pastorek bez volnobezky, furtslap??? No jo asi jsem si splet fixed gear a single speed. No ale kdyz uz tak uz… Jezdil jste nekdo neco takovyho?
To je prave vo ty nabe co jsem psal prve – z jedny strany fixed, z druhy volnobezka – do kopcu volnobezku treba 18 zubu (aby ti to neurvalo z kopce nohy) a na rychlejsi dojezd po rovine fixed 14 zubu… Takovy forky, no… Fixed se normalne pouziva co vim akorat na drahovejch kolech.
Potkal jsem se s člověkem, který před nějakými dvaceti lety dráhu jezdil a ptal jsem se jej na to, jak se vlastně jezdí bez volnoběžky. Říkal, že se na to dá zvyknout, ale dodal jednu drsnou zkušenost. Jednou trénovali na dráhových kolech normálně na silnici a pustili to někde z kopce. Jemu se stala ta nepříjemnost, že mu sjely nohy z pedálů… Tím vlastně ztratil nad rychlostí kola jakoukoliv kontrolu a bojoval tak dlouho, až vyletěl v zatáčce. Sice nemá žádné větší trvalé následky, ale na kolo už si nikdy nesedl. Jasný důkaz toho že jet bez volnoběžky mimo trať je krajně nebezpečné.
Pokud nemá brzdy tak jo :-)
Vyjet na dráhovém kole bez brzd na silnice…i kdyby nulový provoz, tak je to šílenost… .
Nebo na kostitrasu. Krome toho ze je to fixed gear, tak zabrzdit skoro nelze neb teziste je tuze blizko osy velkeho kola a jdes okamzite pres riditka, coz je zpestreno nohama hned pod ridtkama. A presto se na tom jezdi kazdorocne Jiloviste- Zbraslav. Nektery i se zvednutyma nohama…
Kouknete na to kuryrsky video,co tu nedavno bylo.Tam jezdili s furtslapem,bez brzd a vypadalo to dost silene.
Pred asi 15 let jsem u takovyho kola stal nekde u vetesnika, Stara drahovka, flip-flop zadni, zadny brzdy, galusky, a nejak tenkrat nebylo tech volnejch 1500 ani misto doma a vubec… Vobcas toho dneskalituju. Treba by s1a pouzit na takovou vec kotoucova naba, a misto kotouce prisroubovat rozetu. Akorat nevim jak mala by se tam vesla, asi by se musel zvetsit i prevodnik, pohrat si s retezovou linkou…
Treba takto by to slo pridelat.
Ty vole, chvíli jsem tě podezříval, žes tu fotku zrcadlově převrátil.
Tady je cely kolo.
Tak to nemá chybu – i ten nápis je obráceně:-) Hele, co je to ta věcička na vidlici??
Netusim:)Ale vypada to jako bubnova brzda.Ze by pro strycka prihodu?Fotky jsem nasel nahodne vcera na netu.
Taky mě to napadlo. No něco z brzdou to bude mít určitě společného – proč by tam pak byla ta kladka.
Kladku sice nevidim,ale me to napadlo podle zachytu reakce,tak jak je na torpedech.Taky by me zajimalo,co tam mam za prumer kol.Kdyz koukam na to jak vlezly taktak do ramu.
Tak to byla jen moje chybná terminologie. Nevím, jak se ta věc jmenuje, ale mysleli jsme totéž. Kdo ví, jestli to jsou velká kola nebo malý rám. Taky bych to spíš instinktivně viděl na větší kola. No prostě originální bike každým coulem:-)
Jeste je skoda,ze neni videt jak ma na z. nabe vyresenou pravou misku, kdyz tam neni orech.
tipnul bych si, že tam má přední náboj bez ořechu…
Máš pravdu, teď jsem si toho všiml. Podle označení to je přední náboj. Musel ale vyměnit osu za osu ze zadního náboje, ne??
asi jo, je tam docela mezera
Dobrej postreh,toho jsem si nevsim.
Vypadá to, jako by v klipsně místo řemínku byl řetěz (?)
Ty wole, to asi bude řetěz!!
Soutěž: „Spočti, co vše je nestandartní na kole“: šlapací ústrojí – kliky, řetěz, náboj řetěz na klispnách nápis obráceně, :-)
Když jsem se nad tím zamyslel, tak mě to vlastně vůbec nepřekvapuje – vždyť je to Cannondalle jak ho znám.
To kolo spíš tvořil jednotlivec, nemyslím, že to dělal Cannondale. Viléme – byl k tomu pokec, když jsi to našel?:-)
To jistě. Myslel jsem to pochopitelně s nadsázkou.
To jsem nepobral. :-)
vidim ze zas tak prevratnaa mysleenka to nebyla.
Akorat doporucuju odlehcit o dva prevodniky a minimalne 4–5 kolecek vzadu, jinak pjekny ! A zadni brzdu neresis vubec ci jak? Ja mam zas na zprevodovanym hardtailu vpredu Louisu a vzadu AVID Arch Rival./.
já jsem jenom zkoušel geometrii toho rámu, nechtělo se mi přehazovat všechny komponenty kvůli pár kilometrům…
Pouzivam napinak k tomu urceny,nechtelo se mi navic vozit saltr.
Zajimava instalace, takhle jsem to jeste nevidel ;-) ale asi to funguje..... (naco ale ten plastovej bazmek, tam nemas pruzinu?)
Pruzinu tam mam,ale pokud jsem to mel nainstalovany klasicky,tj ze pruzina tlaci smerem dozadu,tak mi pri silnem zaberu preskakoval retez.Tim paskem napinam retez,jak se povytahne,tak pritahnu.
Ehm…, podobný napínák – Point SS 1 se mi válí doma nevyužitý – SS jsem zavrhl.
za kolik?:-)
Já nevím, za kilo? Nebo vyměním za nějakou drobnost. Kdyžtak napiš mejla.