Lze ještě někde sehnat nové Dualy pro ultegru (ST-6400) na 8-mi kolečko + dvoupřevodník ?
Lze ještě někde sehnat nové Dualy pro ultegru (ST-6400) na 8-mi kolečko + dvoupřevodník ?
A jsi si jistý, že se dělaly osmičkové duály na Ultegru?? Mrkni na tohle:
Mám pocit, že tohle byl první model a že předtím byly jen rámové páčky.
ano 8ckove dualy byly, mam je na kole, menovaly se shimano ultegra 600
kde je sehnat ale neporadim
osobne bych uz koupil nove, jak 9 tak 10 kazetu na starou 8 nabu dostanes, s prehazkou smykem a klikami by take nemel byt problem a s 8 kazetami problem uz mozne je nebo co nevidet bude
Nespomeneš si, kolik tě tehdy ty duály stály?? Je na nich nápis „Shimano 600“ nebo přímo „Ultegra“?? Mám pocit, že u nás jich asi moc nebude, protože to muselo být drahé jak potvora.
mám osmičkový dualy, kupoval jsem je cca v 1996 nebo 97, stály 7690,–. Jen mě trochu kaká, že v posledních letech trochu zlobí, víc v zimě, míň v létě – nejspíš se zalepujou či zatuhnou nějakou starou vazelínou, z rozebírání mám trochu obavu a prostříkávání sprejem moc nepomáhá. Protože jsem v kolchoze, tak nevím, co je na páce, nejspíš SHIMANO STI ULTEGRA nebo tak něco. Ale teď bych se přikláněl spíš k výše uvedený 9 nebo 10. Sám chci spíš už novou silničku, kde by byla Ultegra 10
POkud blbnou jen při nižších teplotách, je to jistě zaprasenou vazelínou. Nevím, jak je u tohoto typu zakrytovaný mechanismus, ale pokud se k němu můžeš nějak dostat a odkrýt jej, tak to udělej, polej nějakým rozpouštědlem – aceton by měl stačit – nech chvíli působit, a pak proudem vzduchu vyfoukej (třeba kompresorem). A pak už to stačí jen znovu promazat. Myslím, že stačí WDčko, ale lepší je vazalína.
To jsi koupil hodne levne! Tady v Plzni staly kolem 10tis. Za 7 se prodavali RSX.
tenkrát byly v Hradci za 7990,–, v Pardubicích 7690,–, to byla myslím tenkrát taková normální cerna.
shimano 600
cenu opravdu uz nevim, jsou nekdy asi z 1990? ale chodi jak hodinky
měl 7-kolo s řazením na rámu, dal jsem 8 kazetu a dualy Sora a pořád to rachtalo na nejmenším a největším pastorku, jako kdyby byla hnutá patka. Potom jsem koupil novou přehazku a je klid. Asi ty starý přehazky nemaj úplně stejný lankový převody jako ty nový.
Aha, tak už jsem je našel:
Kamile, mám pocit, že sehnat je u nás bude asi problém. Doporučuju sledovat to na www.ebay.de
SH 600 uz asi nikde nesezenes (taky jsem je shanel a neuspesne), ale obcas se jeste nekde objevi dualy RSX. Funkcne je to skoro stejny a kvalita proti treba Tiagre je nesrovnatelna. Jezdil jsem je nekolik let a ted je ma kamos a jezdi je dal a fungujou jako hodinky.
Nejsou náhodou RSX sedmičky??
Tak jsem se spletl – SRX bylo v 7mi i v 8mi rychlostní verzi.