Shánim pro synka řazení a přehazku. Má 7kolečko a právě teď mi tvrdili v prodejně, že 8 rchlostní řazení se dá použít i na 7 kolečko (Sram ESP) kecali nebo nekecali? Díky
Shánim pro synka řazení a přehazku. Má 7kolečko a právě teď mi tvrdili v prodejně, že 8 rchlostní řazení se dá použít i na 7 kolečko (Sram ESP) kecali nebo nekecali? Díky
jo da se to pouzit jen se musi seridit prehazovacka na 7 kolecko. Jen bude pro synka smula ze nemuze vyuzit vsech prevodu… :-)
Radsi bych koupil i to 8 kolecko…
Pokud je ta 7-čková kazeta nová nebo zánovní, není důvod tam cpát 8-čku. Až se ojezdí, pak klidně…
souhlas… :-) ja taky tak jezdil…
Ale taky záleží na tom, jaký je tam náboj, pokud 7-čkový, tak tam 8-čková kazeta stejně nepůjde…
hele myslim ze to bez tak bude pastorek na zavit i ten naboj… :-)
Asi ano. Ikdyž na silničce mám taky sedmikolovou kazetu… Jinak použít to jde, jedna poloha bude „hluchá“, respektive bude zablokovaná dorazem tak, aby nešla vůbec použít
Nebo to dorazem doladíš tak, že pokud budeě palcem držet páčku tak budeš mít zařazenej i ten největší pastorek. Znám člověka co tak jezdí.
No, ale tady se řeší sedmikolo x osmičkový řazení… Takže bude jedna poloha přebývat, ne chybět :o)))
Hm jednoznačně se projevila škodlivost přepracování.
Pred 2 tydny jse tu resil podobny problem – kde sehnat prozmenu 7mi razeni…V servisu mi rekli, ze se da nejhur koupit 8ma. Jedna poloha bude prebyvat a tak se doladi dorazama. Pry to delaji standartne.
To není pravda, že se sedmičkový řazení nevyrábí. Problém je ten, že se jedná o nejnižší sady Shitmana (TY xx, C101..) ale kvalita zpracování je nic-moc…
PS: nakonec jsem za 800,– sehnal fungl novou 7micku, takze vse OK. Jinak pokud jsi z Prahy, pry neco(SHIM STX) maji take v Holesovicke trznici ve Sportpragu, ci jak se jmenujou…Ja to nahodou sehnal na Francouzsky.
Takze jestli tomu dobre rozumim, si sehnal za vic penez horsi starsi razeni, ackoliv by novy levnejsi taky fungovalo. To je teda kauf :) A pri upgradu budeme resit otazku „Dá se použít 7rych. řazení na 8 kolečko?“ :)))
Ne…Bylo to na kolo, ktery ma cca komplet XT ´92 (tehda v 7micce) akorat se rozpadla paka. Jelikoz jsem tam chtel dat stejne vecka, tak jsem shanel 7micku oddelenou…Nic vic se tam uz menit nikdy nebude, je to na pivo na chalupe a zadnou korunu uz si nezaslouzi…
takze 7speed altus s integrovanejma V pakama by odved stejnou praci za 600,– ..
Jo a byl to fungl s indexem – asi nejaky Alivko…
V te prodejne vazne nekecali, na silnicce mam 7-kolo, dualy i prehazka jsou 8-rychlostni, a vsecko chodi jak ma ( jen je to treba seridit – hlavne ten doraz)