Zdar bikeři. Potřeboval bych poradit, v čem vyprat větrovku z Pertexu, nebo odkaz na link, kde by byly rady jak na to.Mám obavy, abych praním nezlikvidoval tu zátěrovou vrstvu, chránící před větrem.
Zdar bikeři. Potřeboval bych poradit, v čem vyprat větrovku z Pertexu, nebo odkaz na link, kde by byly rady jak na to.Mám obavy, abych praním nezlikvidoval tu zátěrovou vrstvu, chránící před větrem.
Pokud ji nemas moc zaprasenou, staci jen obycejna voda s troskou normalniho prasku… ALe voda nesmi mit vice jak 30°C, nejlepsi je jen obycejna studena voda. Per rucne, ne v pracce. Pokud se ti chce, da se sehnat i specialni prasek, ale neni tak moc potreba…
periem normalne v pracke, na 40 stupnov, nebadam nejaku stratu vlastnosti, ked to bolo nove tak som sa s tym tiez bavil, ale je to asi zbytocne. Staci sa pozriet na stitok, ako sa to ma prat.
no právě… na štítku není kromě nápisu PERTEX nic jiného, jen upozornění, že se to má prát podle instrukcí výrobce, hledal jsem i na inetu, ale marně…
Neprofuk Pertexu tvoří skladba a jemnost vláken a ne nějakej zátěr, protože tam krom vláken není co zničit, tak leze prát na 40 v normálním prášku.Pokud chceš mít jistotu, kup v hudáči tekutý mýdlový roztok na zátěry a goráč.