• Twisp

Omlouvam se za trosku offtopic, ale outdoor a kolo sou docela provazany. Merim 192cm a spacak by to mel byt na leto, lehky a skladny. Ale abych pri vyssich vykyvech teplot rano nebyl zmrzlej jak psi ho*no. takze mam 3 favority. http://www.bartsport.cz/shop/de/1060 http://www.bartsport.cz/shop/de/785 http://www.bartsport.cz/shop/de/2146

0 0
    • Santus  

Pisi tam extrem –3 tzn. ze rano budes zivej a komfort +2 no to je nejaky divny a to jen 150g/m. Ja mam na kolo taky nejakej ze 150g/m a takovej drtic zimy to zdaleka neni.Pouzivam ho jen v parnym lete, kdy teplota v noci nejde pod +10C nejlepe +15. Za tyden nekam jedu a proto jsem si dnes koupil v Hypernove nejakej levnator za 400kc ze 300g/m , vnitrek ma s bavlny, coz me vic vyhovuje nez ty klouzavy silony. Radsi nejakej gram navic, nez klepat kosu, hmotu neosidis.

0 0
    • Jogador  

to, abych Ti vrazil malího červíka do hlavy. Mrkni na bivakovací pytle. Jsou sice trochu větší, ale i teplejší ale hlavně jsou i do deště, nemusíš mít ssebou stan, a v přírodě jsi k nenalezení, stan všichni vidí ale bivak nikdo nenajde, a kolo schováš do roští a takhle jde přespat i na Šumavě, kde to jinak hlídají jako čerti.V Hudy stojí od 3 do 4 teda maj i za 9, ale ten za 3.862 je teď docela dobrý, ale asi bych ho koupil někde jinde, tady to maj předražený( aspoň podle mě.)

0 0
      • Jogador  

ten za 3442 hmotnost 330g a transportní obal 7*24 cm, zdá se mi to všechno málo, ale podle nich jo

0 0
      • McBlacky  

hele ty spíš jen tak v bivakáči jo? bez spacáku? tohle ti fakt nesežeru… Jinak stan hodíš i v Roháčích, Krkonoších, Šumavě a nikdo nic neuvidí, jen to chce trochu šikovnosti a nemít řůževej teskáč.

Zpátky ke spacáku. Mrkni na www.army.cz sám jsem byl překvapenej. Dělaj spacáky z materiálů jako konkurence a ceny super, na www.lezec.cz s diskuzi si je lidi chválili. Já teda mám třísezoní spacák a můžu ti na léto doporučit cokoliv, když si vezmeš dlouhé funkční prádlo, přežiješ i v supermarke­tovkách. Pokud chceš mini objem a mini váhu bude v tom zima, nebo to bude mít velkou sléhavost vláken (loft) a brzo to bude na nic. Tady neplatí jako u kol, +peníze=+funkce

0 0
        • dawa  

Já bych šel do Prima BIKE 3D ECO , POLARGUARD je prej v současnosti nellepší syntetickej izolační materiál mrkni na : http://www.primaspacaky.cz/akce/akce.htm

0 0
          • Charles  

jo, spacak z poradnyho matrose… pokud se podivas na prehled nejakych spacaku, tak z polarguardu maji pri stejnem tepel. komfortu nejnizsi vahu i tak, doporucil bych spacak tezsi nez 1 kg… nerni tam moc ty hmoty na zahrati

0 0
          • Žanek  

Pod tu Primu bych se podepsal. Mám od nich dva spacáky (bike a trek) a jsem naprosto spokojenej.
            Ten Bike používám v létě a když mám u někoho přespat, pokud máš tlouhý funkční prádlo tak v +5 stupních nemáš problém (vyzkoušeno). Nemám, co bych mu vytkl. Výrobu mají v Brně, není problém se s nimi na čemkoliv domluvit. Měřím 187cm a vejdu se do něho v pohodě. A supermarketům se vyhni obloukem – teda jestli nechceš mít bavlněnej spacák s nefunkčním zipem :o)

0 0
          • HoralFanda  

Tak o tom jestli je Polarguard nejlepsi synteticky material by se nechalo diskutovat. Hlavne to chce nesetrit na vaze, protoze at mas jakykoli spacak, tak po nekolika dnech ve vlhku, uz zalezi jenom na tom, kolik tam je izolace, ktera se uvadi v g/m2. Takze cim vic, tim lip. Ja vozim uz asi 10. rok spacak z dutych vlaken zn. Kentone, ma 1,8kg a bez problemu se v nem vyspim v –5°C jen pod sirakem. Pri 5°C spim jen v trenkach a triku :o)

0 0
          • kolda  

ja jsem mel z Polaguardu deutera, nebylo to spatny, spal jsem v nem i v zime, ale klasicky neduh vseh umelych vlaken – loft sel rychle do kopru (skladovan rozlozeny). neslehavost zajisti jedine peri.

na leto bych vzal neco lehciho a asi to moc neresil a jak psal blacky, na spani dlouhe pradlo,tenkou cepici a ZASADNI je dobra karimatka.

0 0
        • jolly  

to zni dobre, muzes sem prosim hodit link na ten ARMY spacak, hledam, hledam a …nic

0 0
          • scret  

Jestli nemyslel na armyshop.cz? Ja tam koukal ted a maj nejaky vychytany spacaky. Zvazuju ze prodam svoji Bambusu M10 a koupim nejakej vojenskej:-)

0 0
    • mosquito  

ja mam Scouta, bratranec ma Scouta, sestrenice mozna taky … nikdo nenadava, ikdyz neni mozna super malej je fakt dobrej a s kompresnim obalem, chtel jsem se podivat ted na ty vojensky a nenasel je .. mozna by staly za hrich

0 0
    • MartynB  

Mam uz asi 3 roky Colemana(mozna pletu vyrobce) Bambusu M10 a nemuzu na ni rict krivyho slova. V lete spim pod sirakem jen v trenkach a triku…

0 0
    • scret  

No ja mam prave takovej, ne supr lehkej a ne hyper skladnej, ale nejspis takovej ideal. Je to Coleman Bambusa M10, vaha 1300g, extrem do –10, cena tusim kolem 2400,– Teda v lete mi je v nem vedro, ale to zalezi na kazdym cloveku jak je „zmrzlej“:-) Samozrejme na zimu ten spacak neni! Ale s klidem ho muzu doporucit tak do 0 stupnu.

0 0
    • SkyRider  

Mam Scouta, pouzivam ho jako trisezonni. Doporucuju

0 0
      • Twisp  

Ten scout se mi libi asi ze vsech nejvic jak hodnotove tak vizazi. Ale vejdu se do nej ? 192cm a oni nejvetsi delaj 185–195 tak abych tam nebyl jak vakuovanej parek.

0 0
        • JT  

Ten Scout je na postavu 175–185 nebo 185–195, ten delší má dýlku 230cm… vejdeš se v pohodě…

0 0
    • lendl  

Pointa je v tom, ze naplne z dutych vlaken su plus minus rovnake a ostatne su len marketingove hry. Takze ja toto leto prespim v spacaku kultovej znacky Carrefour za 339 Sk, vaha 1000g, usity pekne, mohol som si dokonca vybrat vnutri bavlnu alebo PES. Vybral som bavlnu. Ale trieskam si hlavu o mur, lebo v Bille ho maju za 299.

0 0
      • RomanH  

To si delas srandu, ne ?

0 0
        • sis  

Taky se mi zda ze trochu (dost) ujel…

0 0
          • lendl  

To som presne cakal, ze sa ozvu obete zasiahnute marketingovou strategiou…

0 0
            • RomanH  

Tak ja Ti neco reknu o marketingove strategii :

Trocha teorie (nebudu se bavit o peraku, ktery je nejlepsi) :

V umelych vlaknech rozlisuji mikrovlakno a ostatni. Spacaky s mikrovlakna jsou pri stejnem tepelnem komfortu lehci, skladnejsi, drazsi a mene vydrzi – tolik teorie.

Praxe : Na kolo jsem si pred osmi lety koupil spacak od Freetimu Micropack 750 (vazi 750g a extrem mel pri –7, komfort pri nule). Byl relativne drahy – 2500 kc (pred osmi lety). Vzal jsem si ho i do Pakistanu, kde nas v Shandurskem sedle (3500m) zastihla vanice – spal jsem v nem, v capacich, fleesce a za celou noc jsem se neprobudil. Rano jsem se podival na teplomer v hodinkach a ten mi ukazoval, ze v noci bylo ve stanu tech –7. To bych asi v tvem spacaku z Delvity nedokazal. Jinak do hor mam pak jeste zimni spacak z Polyguardu 3d (extrem –25) – je to komplet (vcetne matrose) okopirovany North Face za 4000 kc (origos stoji kolem 6000), ale to sem nepatri. Jen bych chtel rici, ze vloni mi bylo v mem letnim spacaku pri +8 docela chladno – holt mikrovlakno nevydrzi vecne. Kazdy si musi zvolit prioritu.

0 0
              • Baba-Ji  

no ja mam treba Husky Totem(nebo tak nejak) do –12, kupovany v Globuse za nejakych ±800,– …pred cca 5–6 lety.

Mel jsem ho v indickych Himalajich, spal jsem v nem v nejakych 4500–5000 m.n.m., pod sebou jen nekolik dek misto karimatky a spacak jeste prikryty nekolika dekama, v noci mne bylo pekne teplo, ale nevyspal jsem se, diky rychlemu vystoupani do takove vysky.

Drahe spacaky by to asi ustaly jeste o hvezdicku lip, ale nevim, jestli je ten cenovy rozdil adekvatni. Toz tak

0 0
    • Luka  

Hannah Bivak, 1800g, do –15ti, komfort –5 – 15°C. Pohodicka, teplicko. Hlavne ted. Jsem stara zimomrivka a tak jsem pro teply spacak – rozepnout se da vzdycky, ale zkus shanet deky na prikryti.

0 0
      • mosquito  

ale nejak to neni co autor zada – maly, lehky a hlavne na leto … tohle je tak jaro/podzim, v lete otevrit uplne a v zime se do nej oblict :)))

0 0
    • Milann  

Na kolo a leto jsem poridil rozumnej kompromis (myslim) cena/vydrz/vykon a to Pinguin Tramp: konfort +8, extrem +2, vaha 0,95kg, napln Hollowfibre 6. Stal necelou tisicivku (v http://www.hanibal.cz). Ty teploty opravdu souhlasi, mam to odzkouseny! To duty vlakno neni tak nachylny na zniceni, vydrzi daleko vic nez sice lehci, ale o dost drazsi Mikrovlakno (Thinsulate)…

0 0
    • esko  

oživím téma. máte někdo zkušenost?

http://www.hudy.cz/…87,bike.html

nebo lepší tip? jedná se o celodenní bajkování. takže rozhoduje i váha. díky

0 0
      • scret  

zkusenost s timhle konkretne nemam, ale pocitej ze s 1100g to nebude nic teplyho a pocitam ze kolem nuly v tom bude uz slusna kosa, komfort bych videl tak o 5st. vejs nez udavaj…

JInak Dupont Thermolite je v poho…

Porad ale na letni bikovani to podle me bude velky pri sbaleni… Ja vozim 800g kulicku, ale zas to je fakt jen na leto…

0 0
      • Maty.dp  

Na léto na kolo kup spacák který bude malý a lehký. Jinak je úplně jedno jaký. Tyhle věci má smysl řešit až u spacáku do podstatně horších podmínek. Svého času jsem jezdil po vandrech jen s dekou a celtou. Nic dalšího se mi do usárny nevešlo :) a bylo to úplně v pohodě.

0 0
      • ememem  

ono hlavne ber na vedomie ze vsetky tieto synteticke naplne maju pomerne malu zivotnost, rok ak sa pouzivaju „normalne“, dva ak „len trocha“ . je dost otazne ci sa to vobec oplati za tie peniaze kupovat, ja osobne v tejto kategorii uprednostnujem kupit za 10–15 E na jar akciovy cinsky spacak v tescu a po sezone ho vyhodit. pripada mi to rozumnejsia jak kupit za 80–100E a po sezone tiez vyhodit. navyse moc never tym reklamnym cisalm o teplotnom komforte prirataj k nim minimlane 5 stupnov.

0 0
        • lendl  

mam rovnaky nazor, ale neodvazil som sa ho napisat, lebo uz par krat ma za to tvrdo kamenovali rozny brandisti, ale spacak z hypermarketu je najlepsi kauf v kategorii dute vlakno

aby si niekto nemyslel, ze pise njaky luuzer, tak okrem toho mam par paperakov v cene cca 10.000 Sk/Kc, takze ked su extremne poziadavky na vahu a hrejivost tak paperak

0 0
          • ememem  

take lacny paperak som nikdy nemal :-), moj 1.7 kilovy western mountaniering z kajacieho peria stal 1000 USD v casoch ked bol dolar za 50 korun. druha vec je ze sa s tym da spat v himalajach rovno na snehu bez karimatky v slipoch a ani po 15 rokoch nevykazuje nijake znamky opotrebovania. ale to len tak aby kazdy videl ze aj ja mam poriadny spacak :-)

0 0
            • raceman  

pekny :-) nemas fotku?

0 0
              • ememem  

toho spacaku? volakde snad aj hej alebo ked nezabudnem tak urobim.

0 0
            • lendl  

aha tak na teba nemam, ja mam najdrahsi SirJoseph stal len 12800 Sk, ale ma len nieco vyse kila a da spat do –7, co na bike je az moc

0 0
    • frog  

toto je bez problémov, až na tú cenu

http://www.sleepingbags-cumulus.com/…-bags,5.html

0 0
    • Atilla  

Condor- český výrobce celt a spacáků můžu jen doporučit. Ušijí ti rychle spacák na míru přesně takový jaký budeš chtít.

http://spacaky.cz/…ky_typy1.htm

0 0
    • potápěč  

Já jsem před asi 4 roky koupil pro sebe a přítelkyni spacák ve výprodeji. Husky extreme. Jelikož moje paní je asi jako každá ženská zmrzlá bral jsem teplejší spacák. To byla největší blbost co jsem mohl udělat!!! Na dovolenou jsem jel do tater venku 2°C a já ve spacáku spocenej jako prase. Abych v tom vůbec mohl spát musel jsem mět otevřenej zip. Ta moje ráno vylezla měla na sobě triko, mikču a ještě flisku 2 ponožky jsou samozřejmost. Pochválila mě že jsem koupil dobře že ji nebyla zima.

0 0
      • Bish0p  

Měli jsme s přítelkyni podobnej problem. Pak jsme pořídili spacáky co se daji spojit a od té doby to bylo Oukej. Vzájemně jsme si regulovali teploty. Mě nebylo takové horko a jí zas zima. Navíc to mělo i jiné příjemné výhody.

0 0
        • ememem  

clovece trtkat v spacaku by sa mi uz fakt nechcelo ale vek ta ospravedlnuje :-)

0 0
        • potápěč  

my tohle mět nemůžeme protože já se furt převaluju a ve spacáku by to bylo jak ve mlejně :o)

0 0
      • scret  

jj, to znam:)

0 0
    • esko  

díky za názory a odkazy.

0 0
      • LUDVICEK  

Ja sem kupoval loni v létě spacák s tím, že by měl sloužít tak od května do září vybral jsem tento

http://www.hanibal.cz/…guin-savana/

není to sice hmotnostně žádný zázrak ale za ty peníze výborně slouží.

0 0
        • Atilla  

V tom musí být hrozné vedro. Od května už spím v hanah biker, který jsem dostal v 8letech. A pod 10 stupňů spím v condorovy Z300 do mínus 5 je tam nádherně.

0 0
    • steepan  

Pokud jej nebudes vozit na zadech na kole (proto by byl vhodny nejaky ultra lehky – klidne tesco za 300), tak bych ti doporucil ten Hannah Bivak, co tu o nem uz nekdo psal. Vybiral jsem ho pred roky bejvalce a byla s nim spokojena i v chladnejsich nocich a to holky jsou na chlad citlivejsi.

Co se tyce doporuceni na bivakovaci pytle od kolegy z fora, tak na to se vyprdni… i pokud bude z membrany budes se v nem potit a rano budes mit vnitrek mokry. Z toho svuj bivakovaci pytel pouzivam uz jen jako podlozku pod samonafukovacku abych ji nepropichl. Pokud rano nechces byt mokry od rosy, zalez do hustniku :-) Ja sebou vozim sikovnou plachtu tez od Hannahu a jsem s ni velmi spokojen. Na korsice jsme pod ni spali dokonce tri a nejak jsme se vlezli.

Obecne plati, ze pokud budes dobre odizolovany od zeme, tak nepotrebujes zas tak dobry spacak :-)

Jinak SirJoseph – rulez! :-D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.