Napadají někoho prosím nějaky aktuálně rozumny varianty 29" HT rámů pro 203cm člověka? Případně i cely kolo do 35 000 Kč. Zas tak moc možností není. Našel jsem rozumně snad jen Meridu a Trek. Jinak RB a skládat, ocel nechce. Díky
Napadají někoho prosím nějaky aktuálně rozumny varianty 29" HT rámů pro 203cm člověka? Případně i cely kolo do 35 000 Kč. Zas tak moc možností není. Našel jsem rozumně snad jen Meridu a Trek. Jinak RB a skládat, ocel nechce. Díky
Mnohem více než si myslíš. Pohledej trochu v historii – záleží jaké máš proporce (délka nohou atd..). Chce to prostě zkoušet. Začni u značek co mají v nabídce velké velikosti a mají dobrou dostupnost (Trek, Spešl atd.).
Já měřím 200cm a jezdím velikost kola XL a ještě jsem zkracoval představec z 90mm na 75mm.
No já měřím 197 cm a mam celkem dlouhé nohy.jezdím 22" rám,podívej se na kolo v profilu.Myslím,že u tebe,nebo kamaráda by to šlo možná taky,ikdyž asi na hraně.
Jinak ještě Cube dělá 23"
u dlouhánů jde o to dobře zvolit geometrii podle proporcí. Ať se poměří, hodí to do kalkulátoru a podle toho může vybírat geometrii, na výběr celkem je a ne že ne.
Pak je ještě důležitá správná délka klik, s takovým rozpočtem si to může dovolit.
V případě, že má i festovní hmotnost, tak by to chtělo pořešit další věci – asi hlavně náboje (pevné osy), ráfky, výplet.