Siim, nevite, kde by v Praze zalaminovali mapu?Mam cykloatlas, ze ktereho jsem si oxeroxovala par stranek, ale pokazde je dost zhuntuju. Tak si rikam, ze by bylo dobre je nechat zalaminovat – nepromoknou, nezmackaj se, neusmudlaj… Dik za tipy.
Siim, nevite, kde by v Praze zalaminovali mapu?Mam cykloatlas, ze ktereho jsem si oxeroxovala par stranek, ale pokazde je dost zhuntuju. Tak si rikam, ze by bylo dobre je nechat zalaminovat – nepromoknou, nezmackaj se, neusmudlaj… Dik za tipy.
Nech si je polepit v nejaky reklamce ci pismomalirstvi pruhlednou folii nebo si to polep sama izolepou. Mam uz asi 10 klasickejch turistickejch map polepenejch izolepou o siri 5 cm. Vyzaduje to urcitou zrucnost, jedna mapa (1:50 000) trva asi pul hodiny. Ale pak jsou ty mapy neznicitelny (a muzou se v pohode i potapet, nebo je muzes pouzit jako karimatku kdyz si chces lehnout do travy – proste samy vyhody :-))
To já uvažoval ,že bych si tu mapu rovnou vitiskl na fólii a tu stranu s ingoustem bych polepil průhlednou páskou.Když sedíš na těch papírových polepených páskama tak se taky časem musí roztrhat ne?
Vono se to prave vubec netrha. Ty mapy maji opravdu delsi zivotnost nez je zivotnost nekterych znacenych cest u nas. To se ti pak muze stat, ze mas furt jednu mapu a cast znacenycch cest na ni uz vede jinudy. Na kolo do kapsy dresu jsou idealni.
Teda na každým malým městě ti zalaminují téměř cokoli v každým knihkupectví, takže Praha nemůže být problém. Jinak k těm tebou vyjmenovanej vlastnostech ti taky nějaký přidám: nedá se to složit, rychle to praská a nádherně se o to můžeš pořezat tak si vyber. Já osobně huntuju až zhuntuju a pak zase vyměním.
Já také „huntuju až zhuntuju“ a pak koupím novou. Ono totiž nemá cenu „konzervovat“ právě koupenou mapu, nebo? ve všech jsou chyby a v novějších vydáních jsou (možná) opraveny. Za komunardů byly v turistických mapách chyby schválně, aby imperialistický agresor byl zmaten :)
ved sa im to komancom aj dlhy cas darilo :)))
No ja myslim neco jako delaj ted nektere mapy treba pro vodaky, slozit se to da a je to ohebne a mekke.
Doporučuju zajít do nějaké prodejny fólií pro reklamky. Mají většinou i speciální laminační fólie. Doporučuju třeba Spandex v Dolních Chabrech. Mám s nima jen ty nejlepší zkušenosti.
Přímo na rohu ulic Žitné a Ve Smečkách bylo velké copy centrum, kde tohle dělali. Ale naposledy jsem tam byl někdy loni v záři, takže neručím za to, že tam ten kšeft pořád je…
Dělám kousek nad ním takže potvrzuji,je tam stále.
Já jsem si tenhle oříšek vyřešil trošku jinak. V práci máme barevnou kopírku A3 a kancelářskej papír má kupodivu vetší výdrž než originál. Používám oboustranné cyklomapy 1:100 000 a tak mám to mám na 4 A3. Beru si s sebou jen kam jedu a když už mám oblíbenou část ožvejkanou – nakopíruju si ji znova z origoše. ČB kopie není už tak přehledná, ale už jsem ji také viděl v praxi a dokonce v A4! :-)
zkus ji polepit lepici paskou , na orientákách to docela prodlužuje životnost ale zazraky odtoho čekat nemužeš .
V bývalém XCbike v Brně mi kdysi nabízeli padesátku od Shocartu originál zalaminovanou za 150Kč, od té doby jsem to nikde neviděl. Teď si teda doma mapy kopíruju. Některý inkousty vydrží vodu, takže v poho.
Pokud máš barevnou kopírku ( tiskárnu ), tak si příslušný aktuální výřezy mapy zkopíruj a slož do plastovýho obalu ( jako na průkazky )z papírnictví. Takto upravený kopie vozím v zadní kapse dresu. Když se vojedou, tak je zkopíruju znova. Ten obal je nutnej, neb pot z papíru udělá po chvíli stejný hadr jako déš? a mokrota obecně.