Zdar bajkeři, mám několik malých dotazů ohledně výběru kola. Jsem klasický váhavec a vím, že takových dotazů tady bylo už strašně moc. Starý bajk nějak dosluhuje a tak je čas se podívat po nějakém nové, starý bajk věnuji otci :o). Chtěl bych do nákupu dát tak kolem 35 000Kč. Jezdím klasické xc, nebo jak je dnes moderní maratony? Prostě normální hobík, jezdící o víkendech a pokud to vyjde tak občas i v týdnu. Nejedná se ale o nějaké enduro a nebo fr, prostě jízda ve stylu xc. Když jsem prolistovával katolgy jednotlivých výrobců narazil jsem na bike od F. Giant, model NRS 2. Chtěl bych zjistit jaké jsou dojmy Vás kteří ho jeztdíte, jak se změnila jízda o proti pevnému kolu. Jaký je pod šlapáním, jestli řetěz netahá za kiiky a jaká je údržba čepů atd. Vybavení tohoto modelu se mi nezdá za tu cenu až tak špatné, ale zase si pořád říkám, že když si pořídím HT bude mít o třídu lepší komponenty a vidlici a bude i lehčí. Myslím, že při výběru pevného kola v této cenové hladině nemůžu šlápnout zase až tak vedle. Prostě se tak trochu bojím náročnosti údržby čepů a také toho jaké jsou jízdní vlastnosti tohoto kola, jestli nebudu ztrácet ve výjezdech atd.......za informace o tomto kole a nebo výběru jiného kola budu rád, dík a ravím