• Kolík

Jezdíte to někdo? Zajímalo by mě jaké vybavení potřebuji navíc na kolo nebo s sebou. Napadá mě jen buzola a otočný mapník na řídítka.Dělá se sundavací? Dík za info.

0 0
    • fish  

vsetky mapniky sa daju dat dole, su rozne typy od roznych vyrobcov a ceenovo od xxx-do 2000 to xxx znamena, ze ked si urobis sam tak ta to nemusi stat skoro nic(chod na nejake preteky a tam ti plno ludi poradi ako na to).inak nic ine vlastne nepotrebujes, este asi slimak na permanentku na vlek, na ktory si da SI-CHIP, pouzivany na razenie kontrol a pravdaze helmu a orientacny zmysel.ale varujem ta, nepoznam nikoho kto raz s orientakom zacal, ze ho prestal robit:-)))

0 0
      • Kolík  

To vím. Běhal jsem normální orien?ák ale už to nějak neudejchám tak chci zkusit to kolo.

0 0
      • mAk  

jojo ČP MTBO nejen po sportovní stránce je vždy bomba akce i po stránce kulturního vyžití. Jinak muj typ na mapník, výrobní cena je max do 200,– Základ teda je dobrá deska a fólie, ale s tim se budeš muset prát u jakýkoliv konstrukce. Chce to aby deska byla dostatečně velká (tak aby se tam bezproblému vešla mapa velikosti A4, ale aby si zase mohl brzdit, řadit a vůbec mít ruce na řidítkách) a taky aby si se o ni v případě tlamky nerozsápal, já mám nějakej polyblabla a to je ohebný. Pak folii mám připevněnou ze 4 stran na samolepící suchej zip, takže nemusíš hledat kde nechal tesař díru. No a deska je přidělaná na úchyt od odrazky, která se přidělává na sedlovku. Chce to vybrat takovej průměr aby se dal připevnit na představec a máš vyhráno, dá se nastavit i pod jakym úhlem budeš mít mapník připevněn, montuješ jen jeden šroubek (nábytkářskej s plochou hlavičkou) když mapník nasazuješ a neškrábe ti to barvu z řidítek nebo představce, tak jako různý kovový konstrukce. Tak asi tak, časem snad udělám popis k nám na webík www.sns.cz

0 0
    •  

na nekterych orientacich nepotrebujes ani tu buzolu, jezdi se podle normalnich turistickych map… jinak pokud si uz orientak delal, tak mozna vis, ze se hodi siroka pruhledna izolepa na polepeni mapy a nejaky dve ruzne barevny fixy na zakreslovani (dve barvy v pripade, ze se jede ve dvou dnech, aby se ti pak ty kontroly nemichaly dohromady)

0 0
      • J.A.V.  

To jo, ale to jsou řekněme dlouhý závody – jako Bike-Adventure, Polaris nebo RuskáRuleta. Při MTBO závodech v rámci ČP máš mapu v ruce minutu – za tu dobu jí tak maximálně stihnu poskládat do mapníku – takže nějaký lepení a fixy něhorzí. A i při těchle dlouhých se někdy může buzola hodit – zejména při dohledávkách kontrol.

0 0
        •  

na bike-adventure sme na prvni den mapu dostali vecer pred zavodem, vcetne polohy kontrolnich bodu, takze si je muzes v klidu zakreslit… druhej den se zakreslovalo az po startu, ale to uz si mel mapu v klidu polepenou, takze si jenom zakreslil a pokracoval

0 0
    • J.A.V.  

Je to tak jak už se tu psalo. V podstatě jen mapník – jestli se ti s tím nechce bastlit tak na www.mtbo.cz jsou v odkazech asi tři nebo čtyři lidi co prodávaj svoje výrobky.

Co se buzoly týká tak je to asi tak že se na ní stejně podíváš maximálně na startu – na rozdíl od klasického běhu přece jen sí? cest dost vede. Na druhou stranu se může hodit i v lese, pokud hodíš nějakej kufr a potřebuješ nabrat ztracenou jistotu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.