ztratil jsem, takova blbost, ale ted si nemuzu namazat kolo. da se koupit nekde zvlast v obchode? nebo vite jak ji nahradit?
ztratil jsem, takova blbost, ale ted si nemuzu namazat kolo. da se koupit nekde zvlast v obchode? nebo vite jak ji nahradit?
Kup si jeste jeden sprej do zasoby a trubicku muzes prohazovat :)
no cekal jsem trosku podnetnejsi napad :) vzhledem k momentalnimu stavu sveho konta se asi dneska budu cely den plazit po zemi a smatrat jestli ji nahodou nekde nenahmatam, protoze vim ze musi byt nekde doma.. spolubydlici se budou asi zase jednou dobre bavit :)
No tak si kup jen takovou tu malou umelou olejnicku (driv byvala jako soucast naradi prodavaneho s kolem; driv = pred 15lety :) Ten sprej do ni nastrikej a pak vesele namaz co potrebujes
Tohle jsem chtěl udělat s kapátkém od odleje „kola-šicí stroje“. Nastřikal jsem tam Chainstar v domění, že budu vesele kapat ojel na řetěz. První 3 dny to z toho nekapalo, ale proudem teklo, jak to bylo furt natlakovaný a to i přesto, že jsem to kapátko měl celou dobu otevřený. No a protože Chainstar se musí před použitím protřepat, tak to prostě jako kapátko nefunguje – po protřepání to normálně z toho teče proudem:-) Nevím, jak to funguje s jiným olejem, ale Chainstarový experiment prostě nevyšel…
Vítám tě do klubu, přesně tohle jsem s Chainstarem absolvoval taky :)
Jsem rád, že jsen našel svého „Náčelníka“:-) Naštěstí jsem to kapátko naplnil tak z 1/4. Ale štve mně to, protože sprejem to prostě nejde namazat tak, aby se nesříkalo pánu bohu do oken…
Tak tohle se mi asi před týdnem povedlo s TF2. Kromě řetězu jsem naolejoval i dveře od garáže.
…chachacha tak to jsme uz tři…
jelikoz olej ve spreji je mimo jine rozpusten ve hnacim zkapalnenem plynu (butanu) je treba pred naplnenim olejnicky ten butan ODVETRAT (nejlepe nechat v otevrene nadobe a casto s tim protepat, a nestaci odvetravat jeden den). Pokud prilis zhoustne, naredit benzinem. Pak se to v olejnicce nebude natlakovavat.
chcel som otvorit novu temu, ale spytam sa tu – uz po tretikrat sa mi stalo, ze v spreji WD40 mi ostala dobra 1/2, ale nie je tam tlak, takze to nemozem odtial dostat, uz to ani nekape. Aj by som to reklamoval ak by som mal ucet. mate nejaku radu?
jestli tam neni tlak a jsi si tim jisty tak tu pixlu normalne rozkuchej
ani si nemusi byt 100% jisty, ale tim rozkuchanim si to definitivne potvrdi popr. vyvrati :-))
No myslim, ze i kdyz tam bude tlak jen naprosto miimalni (a ten tam je vždycky ;)), tak takhle se ještě nenamazal ;)
tak proc jeste ziju???
Radu nemám, mám jen podobnou zkušenost, pokaždé mi tam toho dost zbylo i když tedy míň, než 1/2…
Tak to uz se mi stalo potreti s TF2. Premyslel jsem, ze zvolim jinou „znacku“, ale jak vidim, tak bych si asi nepomohl. Takze to proste kuchnu. Pro jistotu ale ne v pokoji.
Hele, to se nam stava vzdycky taky! S TF, WD, GT, se vsim. A pritel mi vzdycky vycital, ze to delam ja, protoze sem jelito a nevim, ze prej mam ten sprej pri strikani drzet ve svisle poloze. :o) A ty hadicky taky furt ztracim. :o))
blbej dotaz: A proc to tedy nedrzis ve svisle poloze strikatkem nahore?
:o) já se snažim, ale občas na to zapomenu. anebo si naopak vzpomenu, jak to spoluvlastníka toho spraye rozčiluje, dyž to tak neděláma pak mě to nutí zkoušet to jinak :o))
ach Vy zeny :-)
aky to ma vplyv (mechanizmus fungovania) na tlak v plechovke??? nechapem co mozem sposobit vo vnutri ak to (sprej myslim :-)) nepouzivam vo zvislej polohe.
aky to ma vpliv? yó, tak to já taky nevim :o)
ze tomu zenska nerozumie by som chapal ale ze to nevie rich… :-)
vezmi si sprej zo skla a kukni co je vnutri. Taka trubka ide na spodok. Tlak plynu nad hladinou vytlaca obsah von. Ked to otocis, tak je kvapalina dole a ked stlacis ventil vyfuci plyn a obsah zostane vnutri akurat uz nemas tlak aby si ho dostal von.
Pre pumpickove spreje toto neplati.
což já jsem to tak nějak tušila, jenže takhle vysvětlit jsem to rozhodně neuměla Takže díky náčelníci. :o)
ma to zasadni vliv, staci se mrknout na konstrukci, a je to hned jasne, obsah nadoby je hnan tlakem nad hladinou kapaliny skrz trubicku do trysky, kterazto trubicka saha ZCELA KE DNU nadoby. Tudiz obratis-li sprej , konec trubicky tim padem neni ponoren a ven sprycujes plyn (sice je v nem i kapalina (mlha), nebot vevnitr to vre -hnaci plyn z kapalne prechazi do plynne faze a strhava sebou i trochu kapaliny nebo expanzi se ochlazuje a znova kapalni). Tudiz vysprycujes akorat hnaci plyn a olej zustane ve speji.
uklidnili jste me, ze nejsem sam komu se stalo neco podobnyho :) ted me napadlo pouzit trubicku z pouzite naplne z prupisky, tak az dneska pridu ze skoly dom tak zkusim jestli to bude pasovat..
Lidi, co blbnete, vemte kousek bovdenu a vytáhněte z něho tu vnitřní průhlednou hadičku, to je ona.....
tak to je na me trosku moc, pri posledni manipulaci s lankem je vysledek takovy, ze ted ho mam o jeden dratek tensi, ale kolo prehazuje porad dobre :) ale abych jeste rypal do bovdenu.. ty mozna myslis nejakeho stareho bovdenu, ale ja nejsem takovy devastator kol, takze zadny takovy pouzitelny nemam.. jo jak jsem psal to o naplni z prupisky ze vyzkousim tak takova tenka zadna neni.. co takhle zajit do nemocnice a zeptat se na nejakou pouzitou cevkovaci hadicku? ..to me jen tak napadlo, necekam na to zadnou odpoved :)
tak hele, jestli chceš, tak mně napiš na mail adresu a já do tebe zainvestuju sedm kaček (za obálku a známku) a pošlu ti tu trubičku poštou.
tak to je asi zbytecnych 7 korun, to mas pulku kofoly :) ja myslim ze kdybych nebyl liny a zasel do nejakeho obchodu kde delaji i servis a maji tam toho mraky, tak mi tam tu hadicku daji zadarmo..
no jak chceš… pak si nestěžuj :-)
Kočička! Haf!