Halo, pani bajkeri. Reshime tu v praci otazku VCEM se lishi Columbus Zonal a Easton Ultralite, oboji Al 7005, oboji 3× zeslabovany. Djekujuuu :)
Halo, pani bajkeri. Reshime tu v praci otazku VCEM se lishi Columbus Zonal a Easton Ultralite, oboji Al 7005, oboji 3× zeslabovany. Djekujuuu :)
ve vyrobci? :-)
Určitě se liší ve výrobci :) Potom hádám – asi ve složení, v tlouš?ce a průměrech trubek a tím pádem i v mechanických vlastnostech. Pro cyklistu budou tyto rozdíly zanedbatelné.
Blbá odpověď, ale ve Velu cca 6 či 7 2003 byl docela dobrý článek, který rozebíral vlastnosti řady trubkových materiálů (i Ti, karbonu a ocele). Možná tam bude odpověď ? (Já to Velo mám někde zaházené ve sklepě, kdyby to bylo životně důležité, tak bych se obětoval)
Cece ja te nechci otravovat, ale Velo nekupuju a mozna ze kdyz se nedozvim jak se to tam psalo tak…tak mi pujde o zivot…:)
No jak bylo receno vyrobci se lisi. Rozdily tam asi budou, ale tezko je kdo za jizdy pozna. To bych spis koukal na geomtrii ramu nez na tohle. Pokud mas zajem o techniké informace tak: www.columbustubi.com/…io/zonal.htm a http://www.eastonbike.com/…005_mtb.html
a tam se dovis vsechno, nebo skoro vsechno.
Easton Ultralite je lehčí při stejné výšce rámu než Zonal. Je taky potom o něco dražší.
…což ještě neznamená že musí být vůbec v něčem lepší.
Znamena to ze je lepsi minimalne ve hmotnosti, ale to je asi vsechno co to znamena…:)