Na ces?áku mám trojprevodník 52–42–30 zubov. Originál Shimano Sora. S takouto výbavou som veľmi spokojný. Má niekto podobnú skúsenos??
Na ces?áku mám trojprevodník 52–42–30 zubov. Originál Shimano Sora. S takouto výbavou som veľmi spokojný. Má niekto podobnú skúsenos??
To je hezký, ale já když vidím někoho na silničce jak tam má zařazenej ten vyproš?ovák tak se vždycky utvrdím v názoru, že trojtalíř nepatří na silničku.
Na Beskydtour, keď sa ide Dušné, potom Všemina, tak tam 2/3 idú pešo, ja to v pohode vyleziem. Ináč to veľmi nepoužíam, ale v extrémoch je to paráda. Vzadu mi potom stačí najvačšia 23-ka.
Ja mam lacny cestny Author (model 1999) s prevodmi 53–42 / 13–23 …niekedy by som ten trojtac velmi chcel mat. 42/23 ako najlahsi prevod je o hubu.
jeeeee… :) to mam na biku jako jeden z tech tezsich… :)
koupil jsem si starší silničku pro mokřejší časy a trojtalíř bych tam uvítal. Nevím jaké jsou tam převody, fakt je, že jsou těžké jak svi*a. Větší kopec se stavá velkou radostí, pokud pominu auta a každou menší díru.. (zlaté MTB)
Na Vuelte trojtac nasazujou i profici aby ty kopce vyjeli :) Ja bych to na silnicku nechtel, ale kdyz ty prevody vyuzijes tak proc ne.
Odjeď si silniční cyklomaratón v Rakousku,třeba Oetztaler Radmaraton v Insbrucku.250 km a převýšení 5500km.Když ti tam pak nadělej stoupání 25%,bude ti ten kašpar milej.Převod 39×26 nebyl nic moc.
oprava,převýšení samozřejmě 5500m
Nazdar Matts. Nemám ces?ák, takže mi to nič nehovorí
…to len aby si nepovedal, že som sa na tvoj dotaz nereagoval :o)
Mám trojtác veloce a jsem s ním také velmi spokojen. Příjemné je, že 52–42 je dobře odstupňováno, takže nejvíc jezdím na prostřední placku s použitím velkého rozsahu vzadu. Ten vyproš?ovák je dobrý při opravdu velkym kompci, kde můžeš zůstat sedět a v pohodě to vytočíš s dobrou kadencí bez toho, aby ses uštval. Nedávno jsem takhle bral borce, co stál v pedálech a vůůůůbec mu to nejelo, protože ten kopec měl přes 12%. Sice ten vyproš?ovák zařadím párkrát do roka ale po zimě, kdy není síla a člověk jen najíždí, se opravdu hodí. Design a image bohužel není to pravé. Ale myslím, že bych znovu volil stejně.
Vidím celkom pozitívny ohlas, takže ako aj ty, pri novej kúpe by som to chcel znovu.
Mi staci 52–39 a 13–26 vzadu, ale ruzumim ze nekdo muze triplacku potrebovat. Sem si to zase uvedomil, kdyz sem byl loni v Italii tam co se jela dnesni etapa Gira (prudsi useky Gavie, ale hlavne Mortirolo) tak tam by pro hobika prisly vhod i lehci prevody. Ja bych na tohle volil bikovou kazetu, ale treba bracha ma na hybridocyklokrosce triplacku Xenon a je spokojenej, akorat to stelovani je celkem problem.
nepises aku mas kazetu. Ja napriklad mam 53–39 a 13–26, a tak mam najlahsi prevod podobny ako keby ty si mal 21tku vzadu. Mne sa predsa len viac paci cestak s 2 prevodnikmi :)
sory, neprecital som poriadne dalsie prispevky. Nie je tam problem s radenim, napr. ak to treba rozbehnut na vrchole kopca? myslim preradovat o 2 prevodniky je predsa len na cestaku dost pomale
No ja mam taky radeji dvoplacku a vozim ty samy prevody, bracha ma toho 3 plackovyho Xenona s kazetou 13–26 a na tu malou je to fakt sranda, se serizenim je problem, chce si to s tim pohrat… a je to dost tezky (ona je to nejnizsi sada Campy, tak je to pochopitelny)
Mám originál Shimano Sora, aj vpredu aj vzadu, s radením nie sú absolútne žiadne problémy. Je fakt, že malú 30-ku radím len ojedinele, a keď už taký „grciak“ vyšlapneš, tak neradíš hneď 52–13, ale radíš 42 a vzadu zhadzuješ, potom dáš 52 a ideme ďalej.
Mám 53/39 a 11–28z a jsem také spokojen, i když je fakt, že při 3pile bych mohl mít jemnější odstupňování vzadu. Do Alp bych to asi také bral. Jo a na crossu jsem v sobotu jel 32/21 do cca 15%,možná víc a přední kolo se mi zvedalo 10cm ze země, takže hrůza. Ono někdy ani lehký převod nepomůže.
Mám silničku (akorát jsem vyměnil „berany“ za rovná MTB řídítka) a trojtác tam mám taky. My starší ročníky (1952) jsme za tu malou placku občas vděční. Říkám tomu převod pro pokrývače.
Original Sora ma 52–40–30 ! 52–42–30 maju Campagnolo trojprevodniky.
Hm hm hm, to jsou věci… http://www.shimano-europe.com/…/FC_3303.pdf