• wertigo

ahojte, za 14 dni jedu na tyden do Jeseniku – Lipova-Lazne. Znate to tam v okoli nekdo ? Da se z tohodle mista(Lip-lazne) nekam slusne vyjet ? Rad bych se podival i na Praded a projel takove ty zname strediska – Cervenohorske sedlo, Ramzova atd. Nejde mi ani tak o jizdu v terenu spise nejake sotolinove cesty, vubec nevim co mam od Jeseniku cekat. Date mi nejake tipy? Cemu se vyhnout a co urcite zkusit?

0 0
    • Bea  

Byli jsme loni na tri dny v Petrikove, jeden den jsme podnikli vyjezd na Kralicky Sneznik. Bylo to celkem narocne (alespon pro nas), nicmene krasne. Jeli jsme vesmes po turistickych znackach, asi 95% bylo sjizdnych na bajku, neco se muselo odslapat. Rozhodne doporucuji. Posledni den jsme chteli jet pres Praded domu, ale vsude je spousta zakazu, nejhorsi je, ze je nekde zakaz se dozvis treba po 10 km cesty. Takze jsme trasu Petrikov-Ramzova-Serak-Keprnik-Vresova studanka-Cerv. sedlo-Praded absolvovali castecne pesky a castecne ne kole. Nejenom kvuli zakazum, ale i kvuli tomu ze nektery ty stoupani nebyly jetelne. Nekde mam i foto a vyskove profily. Jinak popisy tras v okoli najdes na http://www.ejeseniky.cz/cyklotrasy.php

0 0
    • gram  

Krásný to je z Lipové směrem na sever do Rychlebek.V Okolí Branné a Vápenné je dost krásných zatopených lomů na koupačku. Cesty většinou zpevněné, lidí docela málo.Pokud vím tak zde nejsou žádné zákazy, ale byl jsem tam jenom jednou před dvěma lety.

0 0
    • vlk  

letos tam byl velocamp nebo něco takového.pořádá to časopis Velo.Tak jim zkus napsat do redakce co by ti doporučili.Ale nevím jestli ti odpoví.

0 0
    • Bodo  

Hodne sotolinek je kolem lazni Jesenik. Byl sem tam loni na podzim a nevyslo moc pocasi. Jezdil sem podle mapy a vetsinou se to podle ni dalo docela dobre naplanovat.

0 0
    • bikerGT  

Byl jsem tam loni. Z Petrikova (nebo Lipova) se da skoro vsude.

1. Petrikov-Smrk-Kralicky Sneznik (tusim po cervene)- Branna- Petrikov. cca 70km
      2. Petrikov-Ramzova (lanovkou na Serak 70Kc)- sjezd ke Stribrnému vodopadu-Jesenik-Rejviz (raseliniste)-Chlum-Jesenik-Lipova Lazne-Petrikov

3.Autem na parkoviste Vidly (nad Karlovou Studankou)-po sotoline a znacce smer Cervenohorske-Svycarna-Praded-Vidly cca 55km zadny zakaz. atd. Staci koupit mapu a jezdit, je tam spousta cyklostezek.

Co se tyce zakazu tak nam jeden z horske sluzby u kteryho jsme byli ubytovani rikal, ze ty zakazy tam jsou jeste snad od komancu a nikoho prej tam jeste nepokutovali. Ale kdo vi…

0 0
    • m4rkus  

Nevíte zda se dá jet po červené TZ ze Švýcárny na Červenohorské sedlo? Zda tam není zákaz a je to snízdné. Díky

Jinak máte nějaké výhrady k hotelu Koliba (ludíkov u vrbna)?

0 0
      • MlokCZ  

Je to moc pěkný úsek. Zákaz kol tam je. V sezoně když tam chodí více lidí bych tam nejezdil.

0 0
      • pepek  

Je to jetelný a je to paráda !! Zákaz tam ovšem je.

0 0
      • daymaker  

ze Švýcerny na Č. Sedlo se dá na kolo nermálně jet, je to dokonce cyklotrasa. V zimě běžkařská. Na chvilku z ní odbočuje TZ, kde je zákaz kol, ale jinak normálně Ovčárna-Švýcarna-Sedlo na kole no problem!

0 0
        • pepek  

Šak on se ptal právě na tu TZ značku, ne? Jinak je to nuda. A ty trasy na té tvojí cyklomapě jsou právě ty nudný šotoliny, ty bonbonky tam nenajdeš.

0 0
          • daymaker  

„Nejde mi ani tak o jizdu v terenu spise nejake sotolinove cesty…“ jeho slova, tak si myslím, že cyklotrasy budou pro něj OK. Jinak TZ všude krom vrcholových partií jsou v Jeseníkách no problem, jak jsem psal… :-)

0 0
            • Lister  

jeho slova

Koho slova???

0 0
              • daymaker  

samozřejmě jsem odpovídal i k celkovému kontextu vlákna, tzn. aby i zakladatel z té informace něco měl. Na červenou TZ se ptal další uživatel, samozřejmě… ale no tak, pánové. nechcete se jet místo „chytání za slovo“ radši projet…? :-)

0 0
                • Lister  

Myslím, že zakladatel si tu dovolenou před 6 lety užil i tak.

A projet bychom se chtěly, ale tak nějak jsem v práci :-(

Aspoň se ale můžu dát dohromady po včerejším crashi – hladký asfalt, kaluž a MTB pláště v náklonu nejsou dobrá kombinace, ale aspoň jsem se spíš sklouzl než odřel.

0 0
                  • daymaker  

lol… :-) to jsem jelito… klasika… tak se dej dohromady a já se jdu radši projet na silnici… :-)

0 0
    • daymaker  

V Okolí Lipová Lázně žádné zákazy co si vybavuji nejsou. Ty jsou jednom nahoře kolem Pradědu a spol. Takže koupit ideálně cyklomapu Jeseníky(velice pěkně udělaná) od Shocartu a stačí si kreslit plánované trasy. :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.