Na co ma vpliv nastavenie rychlosti vratenia vidlice pri pruzeni? Teda pri akej jazde sa nastavuje rychli navrat a pri akej pomaly?
Na co ma vpliv nastavenie rychlosti vratenia vidlice pri pruzeni? Teda pri akej jazde sa nastavuje rychli navrat a pri akej pomaly?
Tady si nekdo koupil novy kolo :)
keby bolo nove nemam take problemi – problem je ze som sa nevenoval takym veciam ako nove odpruzenia .....atd
A nanestesti pro nas ostatni je to jeho prvni odpruzeny :(
No ja to nastavuju tak, aby se vracela rychle, ale nekopala. Jestli ma ta regulaci jeste nejaky jiny vyznam netusim. Nepouzivam. Podle me je to tak akorat na to, abys to naladil podle sebe (hlavne podle sily pozitivni pruziny, treba v pripade vzduchovych a casteho meneni tlaku). Jinak by toho mohli jeste vyuzit chrti, aby se jim vidle „nehoupala“. Nejake opodstatneni by to mohlo mit pri skocich a dropech. Nastavit pomaly kompresni i zpetny utlum. No spis u tech dropu, protoze pri skokach pruzeni vyuzivas ve svuj prospech (teda nevim jak SPV :) )
prve neni – predtym bol elastomer ale stym sa nedalo nic delat
Este nieco ked nastavujem kompresiu vobec sa to neprejavuje na tvrdosti vydlici-da sa stym nieco uribit Je to vidla s nejakym uzatvorenym systemom-coil(olej) take nieco
Napis jaka. Jestli myslis nastaveni tlumeni komprese, tak to je vporadku. To ti jen vidlici zpomali smerem dolu, abys ji treba neprorazel (nebo proc vlastne? Vyznam moc nechapu.)
Black Elite RTWD je tam koliesko s napisom kompresion a na nom smer {+} a {-} tocim s tym a nejak sa to neprejavuje /zeby pokazene?/ potreboval som len vediet naco to ma vply takze tam dam + na max a pojde to :- )
Zrovna vcera jsem musel podobne technicky nadane bytosti vysvetlovat, jak tu funkci vubec pozna a jak to ma nastavit. Otoc to do krajni polohy. Skoc na vidlici (jen jednou a razne, zadny plynuly tlak) a zkoukni jakej byl zdvih. Dej do druhe krajni polohy a zopakuj. Ted uz by jsi mel rozdil poznat a nastavit podle sveho nazoru (podle me je pasivni odpor smerem dolu u pruzeni nezadouci).
ja som to skusal vcera ale viditelny rozdiel tam nebol
Jestlis to zkousel vcera dobre, tak pak jen snad „proc si nekdo kupuje Manitou?“ :)
Kedze uz bola na kole tak som ju zobral :-) Vies o niecokm lepsom
Kdyz pominu Sync,TSR,Suntour a Fastrax tak skoro vsichni renomovani vyrobci.
Ale fuj, ze se nestydis:-) Nebudes mu doufam vnucovat zase M, ze ne?:-) To bys me uz fakt nas.....:-)
U tlumení TPC je regulace tlumení komprese i odskoku velmi dobře znatelná. Máš v patroně vůbec olej ?
To neviem doteraz som nmal elastomer a do patrony sa nevyznam -da sa tam dat olej-co sa da stym vlastne vsetko spravit
Tady si stáhneš manuál: http://www.progresscycle.cz/firma.asp?… Ale asi bych ti spíše doporučil návštěvu servisu.
Precti si nejdriv poradne ten manual a pak teprve zkousej. Na vidlicich ktere jsem mel a mam nikdy nebylo stelovano moc poznat na miste (jak popisuje padlista) ale v terenu uz se to projevilo.