• jahoda

Chceme jet posledni tejden s kamaradem v cervenci na Korsiku. Neni to v tomhle letnim obdobi sebevrazda?

0 0
    • Sainz  

Byl jsem se v tomhle období na Korsice potápět a to vedro bylo peklo!!! Celej den jsem nevylez z moře. Ale když budeš dost pít alespoň čtyři litry denně tak se to dá zvládnout.

0 0
    • Charles  

byl sem tal v lete s cestofkou, mozna cervenec, mozna srpen, na tom moc nezalezi… jezdili sme fsechno dobry je vyjet fcas(9 – 10 :-)), kus ujet, pak nejaka plaz, odpocinek, mesto,… a pak pokracovat treba od 3 odpoledne uzijes si jak kola, tak koupani a more jo a pit, to je dulezity. brali sme (?drze?)vodu v kempech pri pobrezi, a nechybela nam

0 0
    • la-da  

Dobry je rano kdyz jeste neni takovy vedro vyjet do nejake vetsi vysky a tam se pokud mozno zdrzovat.Dolu k mori jen na konci vyjizdky a pak uz se jen koupat.Naplanovat si kolem poledne vyjezd od more na nejakej poradnej kopec je sebevrazda.

0 0
    • Alesh  

No na Korsice jsem byl na kole pred par lety, a to na prelomu cervence a srpna. Vyjizdet musis brzy rano (7 hod.), to je prijemne. Kazdopadne se pro celodennim presunu vedra nevyvarujes. Kdyz ale jedes v horach ve stinu stromu, je to celkem v pohode. Ja ale nikdy nezapomenu na usek nacionalky, ktera protina ostrov od severu na jih – lehce po poledni jsme tam museli par kilaku jet a ver mi, ze kolegovi ukazoval teplomer na cyklokompu 42 st. C.!!! Byla to docela vrazda, ale kdyz se dobre chranis (pijes a patlas se kremem), da se to prezit. Kazdopadne pozor na prasata, ktera se valeji na silnici. Kdyz jsme pozde odpoledne sjizdeli 40 km sjezd z jednoho prusmyku (nevzpomenu si na jmeno) dolu k mori do Porta, blikalo na mne auto, ktere se v protismeru vylouplo ze zatacky. Nechapal jsem, o co jde – to ze by jako za rohem merili benga radarem? :-)) Zahy jsem pochopil, kdyz jsem flekoval pred stareckem prasat, ktera se za onou zatackou na silnici povalovala.

0 0
    • Otto  

Tak jsem se včera ze 16 dnů (kolo, hory, moře) na Korsice vrátil, a řeknu ti že jet tam v červenci je blbost. Tam fakt zdechneš.U moře je to neštěstí už teď, v horách se to ještě dá. Jeli jsme v horách z 480mnm do 1220 mnm kopec 10,5 km , a myslel jsem že vedrem nedojedu. Jinak je to tam neskutečně nádherné, vřele doporučuji, info rád poskkytnu. Ovšem na cesty mimo asfalt mužeš celkem klidně zapomenout. …jejej, to je utrpení v práci :o(

0 0
      • kungpao  

Prosím ?a a ako si sa na to pripravoval, že kade budeš jazdi?? Ja by som sa tam na jeseň eventuálne aj chystal, ale neviem ako je to tam s legálnos?ou jazdenia po horských cestách na biku, (napr. na Mallorke už bikerom odzvonilo kvoli zákazom vstupu na súkromný pozemok) a preto sa rozhodujem medzi Gardou a Mallorkou. Ale radšej by som Mallorku, páč tam je aj more. Neexistuje nejaká stránka kde sa týmto borci zaoberajú a sú tam nejaké podrobnosti prípadne popísané traily?

0 0
        • BB  

vrátil jsem se z Korsiky tuto nedeli, takze v cervenci na kolo naprosto nedoporucuji, pocatkem cervna jsme jezdili v 35 stupnich, to za prve. A na dotaz jak je to z bikovanim, tak odpoved je naprosto v prdeli. Je to silnice a zase silnice. Sotolinove odbocky jsou z 90 procent zavrene plotem a pokud ne, tak vedou nekam na pastvinu, nebo k chalupe a tam konci. Pry jsou dve trasy pro biky nekde na severu Korsiky a to je vse.

0 0
          • Otto  

BB, jel jsi s Ví?ou? .. jako jestli jsme tam nebyli spolu :o)

0 0
            • BB  

nejel, potkali jsem na Korsice 3 dalsi ceske cykloakce, takze cyklistu od nas mraky. V tom vedru tam jezdi na kole pouze Cesi, Francouzi v autech a nemci na motorkach.

0 0
              • Otto  

:o) Promluvil skutečný génius. Jojo, příště tam pojedu na enduru.

0 0
                • BB  

nejsi nejakej pomalej ??? poradne si precti co pisu a jak je to mysleno. Je to naprosto pozitivni, pouze Cesi jsou schopni v takovem vedru sednout na kolo. Na Enduru si jed treba do p…

0 0
                  • Otto  

Si nějaký citlivý. Jestli znáš ten citát, tak ti mohlo dojít, jak to bylo myšleno.Zcela s tebou souhlasím.

0 0
        • 100kg  

Na Korsice se po neveřejných cestách – stezkách nedoporučuje jezdit, protože stejně vedou jen k někomu na pozemek a ten má většinou brokovnici a ví, že v horách platí jen jeden – jeho zákon. Mimo silnice jedeš jen v několika málo národních parcích, ale tam je tolik lidí, že na silnicích (mimo hlavní) je větší klid a vzhledem ke stavu povrchu, někdy i větší terén.

0 0
          • RomanH  

To je to tam fakt tak drsny, jo ? Teda zlatej Pakistan, tam mel sice v horach pomale kazdy deda kalasnikov, ale hostili nas uplne kralovsky.

0 0
        • Alesh  

Je to tak, jak tu píšou kolegové – já tam jezdil taky většinou po silnicích, takže jsem litoval, že tam nejsem na silničce. Jeden den jsme dali dobrodružnej trip mimo asfalt a pěkně jsme si naběhli. Po skalách u pobřeží jsme skákali jako horský kozy s bajkama na zádech a pak jsme málem vedrem zdechli v místní vyprahlé polopoušti. Stálo to ale za to, ovšem ty soukromý pozemky a zavřený cesty musím potvrdit. Hasíš si to z kopce po šotolince, jsi rád, že ses zbavil asfaltu a po pár stovkách metrů koukáš jak wejr na wrata. Tak to otočíš, vyháhuješ z5 a smížíš se s asfaltem. Vřele doporučuji Korsiku na motorce, bajk je tam o ničem. A nebo alespoň obuj slicky.

0 0
    • Otto  

Já bych (doufám za fšechny) napsal asi tohle. Jet z jara, jezdí se jen po asfaltu, vyjímkou jsou krátké traily s přenášením skalisek… např k mjákům a pod.Jední se o cca 5km cestičky tam a zpět. Než jsem tam jel, hledal jsem kde se dalo, (neochota Francouzu k angličtině kterou vládnu je zjevná…) takže jsem nic nenašel. Co jsem zkusil cestu mimo, tak vždy končila plotem, nebo takovým kopcem, ře není reálné tam vůbec s kolem na zádech vylézt.Krajina sestává v podstatě jen z prudkých úbočí hor a údolí , kterými tečou potoky přes kaskády a vodopády. Na silničku se mi některé cesty v horách zdály dost rozbité, nicméně se to dá. Jako ideálni se mi jeví trek, nebo horák na slickách. Převýšení slušné, krajina úžasná, možnost pití z docela častých potůčků u cest.

0 0
      • Alesh  

Pěkně jsi to sesumíroval :-)

0 0
      • Jenda  

taky potvrzuju ze na bika to tam proste neni. Ale pokud nekdo chcete geinalni bikovy tereny tak doporucuju centralni recko – vetsina vesnicek ve vnitrozemi je spojenejch pres kopce jenom satolinkama. Neni to teda zadna divocina ale stoji to za to. Jo a je tam tak malo turistu ze nekde na tebe koukaj jako na martana (mel jsem dojem ze leckde jsem byl prvni biker v cely historii:-) P.S. a nejsou tam Francouzi:-)

0 0
      • BB  

jo a jeste jednu vec jsem zapomnel, malokde jsem najezdil tolik prevyseni jako na Korsice, ale ty silnicky vetsinou nebyly utahovaky. Takze jsem si rikal, ze by to byl skvely teren na pocatek sezony, kdy je potreba najizdet velke objemy. Jezdi se na Malorku, ale Korsika mi za timhle ucelem pripada mnohem lepsi.

0 0
    • jeniik  

Byl jsem tam koncem srpna na kole a dalo se to. Pokud clovek pije, tak to jde. Vedra bych se nebal…

0 0
      • kungpao  

Takže keby sme to zhrnuli – jazdí sa tam žiletka, ale cesty sú tam dos? blbé. Vačšinou sa jedná o kopce. Z toho mi vyplýva, že je dobré tam ís? po prvotnej fázi tréningu, kedy už tie najvačšie objemy máte za sebou a chcete zača? trénova? kopce, a vzhľadom na povrch treba zobra? pevňáka s malým zdvihom a slickmi. No vyzerá to celkom dobre, aj keď zase neviem, či sa mi tam oplatí ís?, lebo zjari sa asi v mori nedá moc kúpa? a ja by som chcel skombinova? cyklistiku s kúpaním. Každopádne díky za radu..

0 0
    • jahoda  

ahoj Po precteni prvnich prispevku sem Korsiku zavrhnul s tim ze bych tam jel nekdy z jara nebo v zari.Zkusil jsem si uz Chorvatsko v lete a bylo to neskutecny peklo, stezi sem ujel 20 km. Ted ale dyz slysim , ze se tam jezdi jen po silnici tak ji mam uplne znechucenou, to radsi pesmo nebo mit pod sebou nakej ten moturek. diky za prispevky

0 0
      • Otto  

Tý, já su aj rád že se nejelo terénem.Projeli jsme toho spoustu (já 440 km+ hromadu turistiky) a nelituju.Jejich asfaltky jsou díky zatáčkám a krajině prostě úžasné.

Počítam, to se možeš vyjezdit aj na motokrosové trati. U nás samozřejmě silnici považuji na MTB za nutné zlo, a vyhýbám se jí, kde jen můžu :o)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.