Ahoj včera jsem zjistil, že mám na ořechu vakl – osa je v pohodě. Je tam konus nebo něco jinýho? Mám se děsit opravy nebo v to chce jen dotahnout?
Ahoj včera jsem zjistil, že mám na ořechu vakl – osa je v pohodě. Je tam konus nebo něco jinýho? Mám se děsit opravy nebo v to chce jen dotahnout?
Zalezi co mas za nabu. Jak velky ten vakl je? Kazdy orech ma mensi vakl.
No, tak jakou nábu mam, tak to nevim, protože nevim, že jsou ještě jiné druhy než ta moje.Ten vakl je tak 1 mm(největší kolečko) – to se mi zdá hodně.
Ten 1mm je predpokladam na nejvetsim pastorku kdyz za nej chytis a hybes s nim. Jestli jo a v nabe pri slapani nejsou slyset zadne divne zvuku (praskani,skripani:) tak jak uz pise Daf nic se nedeje a nech to byt.
Jinak vetsina vyrobcu pro loziska v orechu pouziva konusy ale nekteri taky prumyslova loziska. Navic na rozebrani orechu je potreba spesl naradi – viz.starsi prispevky o rozebirani a serizovani orechu
Vule v orechu je celkem normalni vec. Vetsina nab tam nejakou ma uz v vyroby. Ja bych nedoporucoval se do toho hrabat pokud vse funguje bez problemu.
Vakl nemusi byt v loziscich orechu – dival jsi se zda nemas povolenou kazetu ?
Nedíval,mrknu se na to až přijdu domů. Zatim dík za info a rady.