Blbej dotaz. Uvažuji o svých 1. SPD. Kufry jsou součástí pedálů, nebo bot?
Blbej dotaz. Uvažuji o svých 1. SPD. Kufry jsou součástí pedálů, nebo bot?
Kdyz to koupis, tak soucasti pedalu. Kdyz to namontujes, tak soucasti bot. Kdyz to pouzivas, tak se o ne deli :)))
A protže to budou první SPD, tak při vystupování se bude pedál tvářit, jako by mu kufr patřil navždycky :-)))
chiiiii!!! No, kolikrát jste si dali do čenichu, když jste náslapy měli poprvé? Už se na to těším, až zastavím na semaforu a pudu na bok… Jak lehce se s toho dá vycvaknout? Tedy samoz. že se to dá nastavit. Myslím v praxi, když na to zapoměnu a začnu se ,,naklápět,,, jestli mám šanci s toho nohu vindat dřív než padnu?
Jistě že máš šanci vyndat nohu dřív než padneš. Ale většinou se ti povede vycvaknout dřív tu nohu, na kterou zrovna nepadáš!!
Jo, to se stávalo přítelkyni (teď už manželce), a svatba nebyla, dokud se nenaučila jezdit s SPD.
No, přiznám se, na křižovatce jsem padnul jenom jednou, to se dá předvídat, že budu muset zastavit a před křižovatkou si jednu nohu vycvaknu. Horší to bylo v terénu, jedeš pomalu, podklouzneš ve stoupání, jseš v záběru a už se smolíš na jehličí nebo kamení. Musím přiznat, že za ty roky co jezdím s SPD jsem dostal takový grif, že nepadám a stačím vycvaknout. Hodně pádů jsem viděl naposled na B52 v Brně, tam v jednom blátivím stoupání vždycky někdo zařval uuuááááááá a už bylo slyšet jenom čvachnutí i s bikem do blatíčka…
Z vlastni zkusenosti mohu rict, ze sance jsou mnohem vetsi, nez kdyz se to snazis vyrvat z utazenych klipsen :-) Mnohem vetsi nebezpeci na tebe ceka, kdyz si sednes na kolo z klipsnama a marne se pak snazis vycvaknout – spousta lidi na ulici se bude dobre bavit :)
Právě proto jsem klipsny nikdy nevozil a doufám, že SPD budel v tomto směru lepší.
Na 120%
Ja jsem si zvykl velice rychle. Ze zacatku jsem jezdil s pomerne mekkym utazim a i to mi myslim dost pomohlo se vyhnout zbytecnym padum.
Já jsem s klipsnama jezdil na silničce a asi právě proto byly začátky s SPD procházka růžovou zahradou.Pořádně dotažené klipsny tě tak vyučí, že pak nad vypínáním bot z SPD pedálů vůbec nepřemýšlíš a děláš vše automaticky.
Ani raz (ak nepocitam pokus otocit sa na chodbe intraku a zaroven si skusat nacvicit vypinat aj druhu nohu. ta chodba je svinsky uzka). Ale ja som vynechal vyvojovy stupen klipsni. Takze reflexy som mal stale vypinat doboku a nie dozadu. Samozrejme, ze som zacinal s minimalnou vypinacou silou a postupne pridaval.
Jó vzpomínky… Nezapomenutelný bylo, když jsme s kámošem přijeli k hospodě, kde sedělo venku dost cyklistů i pivních strejců. Kámoš zastavil, já jsem vycvakl svou krásnou fungl novou první tretru (levou), ale kolo mrcha se naklopilo doprava. Smáli se jen ti pivní strejcové, ale z cyklistů nikdo. Holt to asi všichni znali z vlastní zkušenosti. A ještě si taky vzpomínám na to, že jsme jeli kamsi s manželkou, zastavovali jsme, já jsem vyhodil nohu a ona zastavila těsně vedle mě na té samé straně. Šli jsme na zem oba, ale já na ni, cheche. Patří jí to.
Jeden stary zazitek, kdy se jezdilo jeste s snerovacimi tretrami a reminky na clipsnach. Klicka na tkanicce se mi zamotala do reminku na vystupovaci noze a na svetlech (vaclavak u muzea !! kdyz se tam jeste jezdilo) jsem obveseloval kolemjdouci.
No s SPD jde podobna vec. Staci kdyz ti vypadne jeden sroubek z kufru (malo dotazenej) a kufr se ti otaci v bote. To je aspon sranda. A dostat pak tu botu od pedalu, to je vykon hodny Houdiniho :-)
Takže jen pro upřesnění, když koupím M520ky, tak k tomu jsou i kifry jo?:) Právě objednávám, tak aby mi něco nechybělo :D
Ano jsou, teď jsem je vybalil ze skříně. Konečně se mi povedlo povolit ty staré.
Jedna rada, až budeš montovat SPD na kliky mázni závity vazelínou.
a když na to zapomeneš tak většinou stačí přes noc kápnout do závitu trochu brzdové kapaliny ono se to pustí :-), ale ta vazelína dá méně práce :-)
Asi jeden z těch 6427543 hloupých dotazů.
Když kupujete nové tretry, kupujete i nové kufry? Nebo přemontujete z původních? Já jsem to přemontoval vždy, ale dnes příjdou nový boty malýmu a bylo mi řečeno, že by měl mít s novýma batama i nové kufry.
1.- Měníte kufry za nové?
2.- Ty nové kufry půjdou stejně nacvakávat/vycvakávat jako ty „olítané“?
Díky.
Kufry jsou stejné (hovoříme-li tedy o stejném druhu mechanismu, pro mě SPD). Buď tedy přemontovat kufry ze starých treter na nové, nebo pořídit extra kufry na nové tretry (chcete-li tretry střídat). Jinak by kufry neměly mít na funkci vliv (nejsou-li tedy ty staré nějak značně zničené)
Kufry jsou stejné (hovoříme-li tedy o stejném druhu mechanismu, pro mě SPD). Buď tedy přemontovat kufry ze starých treter na nové, nebo pořídit extra kufry na nové tretry (chcete-li tretry střídat). Jinak by kufry neměly mít na funkci vliv (nejsou-li tedy ty staré nějak značně zničené)
Ten příspěvek měl být jen 1. Mám asi tik v palci. Pardon.