Poraďte prosím, vůbec se v tom nevyznám, ale rád bych se na kole cítil pohodlně i při celodenním výletu
Poraďte prosím, vůbec se v tom nevyznám, ale rád bych se na kole cítil pohodlně i při celodenním výletu
co takhle zacit s www.wrenchscience.com www.merida.com?
no to jsem udelal – doporucuji mi 20" nebo 21" jenze merida ma 20" a 22" a ja nevim jestli ta 20" nebude mala a 22" treba moc velka…
bude lepsi vzit tu 20" a pripadne to doladit vyskou sedlovky ?
No, a jde o model 2004 ? Porovnal jsi delky sedlove trubky a horni ramove trubky ? Jake jsou rozdily ?
jojo jedna se o model 2004, horní rámová trubka má při 20" 605mm sedlová trubka má 453mm a při velikosti 22" má rámová 615mm a sedlová 504mm takže rozdíl u rámové horní je 1 cm a u sedlové je to kousek přes 5 cm, jenže mě to stejně nic neříká :(
pri tvojej vyske by som bral 22". authoracky ram 19" ma sedlovku 470mm. a ked ti bude dlhy tak das kratsi predstavec. ale na tvoju vysku by problem nemal byt.
No a podle wrenchscience ti vyslo kolik ?
Wrenchscience je trocha nepresne, lebo pocita hornu trubku + predstavec. Treba tam zaratat ako vysoko mas sedanku, aky sklon ma sedlova trubka.
Meridy maju 11cm IKE predstavec. S tym sklonom je to pravda, cim je ale dlhsia sedlova trubka, tym nizsie je vysunuta sedlovka a znizuje sa ten rozmer. Ale ten sklon nie je velky, takze pri tych cca 20cm nebyva rozdiel velky. Minimalny .. nastavitelny sedlom.
Já bych určitě taky volil těch 22". Já osobně měřím 183 a mám od meridy bika 20" a jsem spokojenej. Někde jsem viděl takovou tabulku (musíš to ale brát s rezervou, protože záleží jak chceš na biku jezdit- závody, výlety, freeride atd.), kde pro člověka vysokého 190cm až 195cm vycházela velikost rámu horského kola 22".