Sháním je všude možně po Brně a nikde nejsou, nemáte někdo typ.
Sháním je všude možně po Brně a nikde nejsou, nemáte někdo typ.
zkus RK Cyklos na Jiráskové.
Myslim, ze Koolstop mela i Leblochova v Husovicich u kostela.
Zkus shanet spalky SRAM Jsou sice v pytliku SRAM ale jsou to Kool-Stopy! Hlavne usetris protoze stoji zhruba 350kc dva pary. Akorat si nebudes moct vybrat barvu, protoze se delaji jen cerne. Vse plati pouze pokud shanis klasicke nasouvaci spaliky do vecek.
Stejne tak se daj sehnat Avidy, coz jsou vlastne KoolStopy. Pak maj nejaky spalky na koloshop.cz – tvrdej, ze jsou z materialu jako KoolStopy, ale maj je asi za 175Kc.
No nahodou jsem mel Avidy ale rek bych ze s Kool stopama toho moc spolecneho nemaj. Rychle se sjizdej a docela i brousej rafky.
Tak to mozna zavisi jaky – ja mam Aid Wrangler nebo tak nejak se to jmenuje a na spalcich je z boku vyslovene napsano KoolStop. Brzdej jako ty ktery jsem mel predtim.
OK, Ja je mel na brzdach SD Ti model 01.
ty Avidy tam mám teďka (Single Digit) a chci něco šetrnějšího k ráfkům. Koolstopy jsou prej rims friendly.
Ja mel na Avidech original KoolStopy – a muzu potvrdit, ze z porovnani XT 2004 a KOOLStopy – cerveny naky :) – vychazi jako vytez jednoznacne KoolStop – po jednom!!! paru spalku citim v rafku ryhy…KoolStopy – o neco vetsi kilometraz a porad ok… a rafek je hladounky – navic mam ty koolstopy vzadu a XT vepredu…takze ja volim napriste uz jenom koolstopy!
pardon – vitez
jo k rafku jsou koolstopy setrne a nezadiraji se do nich kaminky, ale brzdi dost nedostatecne (aspon ty cerne koolstopy ve Sram baleni). Trojbarevne Baradine jsou co se tyka brzdivosti mnohem lepsi.
To muzu jen potvrdit. Koolstopy brzdej mizerne a Baradiny vyborne. A ze by byli k rafku nejak drsny jsem si nevsim.
jo, jo. ten muj prispevek mohl vyznit tak ze Baradiny jsou k rafku nesetrne, to nee, na Shimano nemaji :-) Trojbarevne baradiny jsou k rafku taky setrne.
Ja jsem teda nepozoroval zadnej rozdil mezi spalkama ve Sram baleni a nebo modrejma original krome ceny teda. Kazdopadne je dobre zde rict ze Koolstopy jsou horsi za mokra nez vetsina jinejch spalku ale zase se i za mokra sjizdeji velice pomalu. Za sucha jsou naprosto super. Podle me je Koolstop asi nejlepsi co se da koupit.
Porovnej to, prosim, napriklad s cervenymi FIBRAXI nebo cervenymi AZTECHY, at si udelam predstavu – zatim jsem si nikdy Koolstopy (vzhledem k dvojnasobne cene) nekoupil (a diky kotoucum uz pro sebe ani nekoupim), ale jen tak pro porovnani… Diky moc.
Bohuzel neporovnam nemam zkusenost. Muzu ale porovnat s nejlevnejsimi BBB. Ty totiz brzdej prekvapive dobre za vsech podminek. Rychleji se ale sjizdeji a blativej zavod by ty spalky nezvladly. Kool Stopy mas na celou sezonu. Ted zrovna mam zelene na keramiku. Mam je tam asi 3/4 roku a mam pocit ze snad vubec neubivaj a to jezdim docela dost.
Tak to mne ty fibraxi vydrzeli i 6000 Km, takze v tom problem neni
Kool Stopy mi vydrzej urcite vic ted mam na nich najeto nejmin 7000km a jak jsem psal jsou jako nove. Takze pocitam ze nove budu kupovat mozna na podzim :) Zalezi ale jak kdo jezdi ja nerad jezdim do mokra a blata a skoro vsechny veci mi vydrzej 2× tolik nez vetsine bikeru co znam…
podobne, akorat ja moc nejezdim po silnici (radeji jsem nekde schovanej v lese a tam se placam) a nenajedu 15tkm, ale jen 5. :o))
mam cervene koolstopy a cerne fibraxy, fibraxy brzdi super, ale kdyz jsem koupil koolstopy tak jsem dal fibraxy putovaly na zadni kolo. Subjektivne jsou koolstopy mnohem lepsi a mnohem drazsi.
Ja jsem je sehnal na www.trinnity.cz a jsou to fakt koolstopy. I s poštovným vyšlu levnějc než v jinde přímo na krámě.
Barevný provedení koolstopů je designová záležitost nebo každá barva je určená pro jiný použití (mokro, bahno, sucho…)?
odpoved najdes tady (naroluj uplne dolu) http://www.koolstop.com/brakes/
tak tak, narozdil treba od Fibraxu – tam de jenom o dizajn