Tak jsem dneska s kolem využil jejich služeb a s kolem mne už k nim nikdo nedostane. Jel jsem s nimi trasu Jindřichův Hradec – Nová Bystřice.
V zavazadlovém vagóně nejsou žádný háky, systém postav si kolo kam chceš, to že během jízdy se povalí je tvůj problém. Dneska bych to tipoval, že v hytláku bylo nejmíň padesátka kol, kdo vystupoval, tak si prostě vybral to svoje, žádný čísla jako u ČD tam neexistujou. Trnul jsem, aby tam na mne nezůstala nějaká Ukrajina.
Po hodině a půl cesty jsem na kole spočítal šrámy – na rámu cca 2 cm2 sedřený lak, odřený řazení, poškrábaný rám u zadního kola od šlapek vedle stojícího kola (asi 5 centimetrových vrypů). Pozorováním ostatních cyklistů jsem zjistil, že jsem na tom ještě dobře, protože jsem byl jeden z prvních, takže jsem pro své kolo vybral místo u stěny.
Korunu všemu cestování nasadil průvodčí, když v Kunžaku přistupovali další cyklisté, zavazadlový vagón byl dle jejich výroků již plný, a průvodčí zareagoval „tam se toho ještě vejde“, skočil do vagónu a udělal prostor :-(((