Jindřichohradecké místní dárhy

56 nepřečtených
  • zemehranol

Tak jsem dneska s kolem využil jejich služeb a s kolem mne už k nim nikdo nedostane. Jel jsem s nimi trasu Jindřichův Hradec – Nová Bystřice.

V zavazadlovém vagóně nejsou žádný háky, systém postav si kolo kam chceš, to že během jízdy se povalí je tvůj problém. Dneska bych to tipoval, že v hytláku bylo nejmíň padesátka kol, kdo vystupoval, tak si prostě vybral to svoje, žádný čísla jako u ČD tam neexistujou. Trnul jsem, aby tam na mne nezůstala nějaká Ukrajina.

Po hodině a půl cesty jsem na kole spočítal šrámy – na rámu cca 2 cm2 sedřený lak, odřený řazení, poškrábaný rám u zadního kola od šlapek vedle stojícího kola (asi 5 centimetrových vrypů). Pozorováním ostatních cyklistů jsem zjistil, že jsem na tom ještě dobře, protože jsem byl jeden z prvních, takže jsem pro své kolo vybral místo u stěny.

Korunu všemu cestování nasadil průvodčí, když v Kunžaku přistupovali další cyklisté, zavazadlový vagón byl dle jejich výroků již plný, a průvodčí zareagoval „tam se toho ještě vejde“, skočil do vagónu a udělal prostor :-(((

0 0
    • saly  

Jindrichohradecke mistni drahy jsou podle me bezvadnej podnik (v leccems), ovsem s tema kolama mas pravdu. Taky jsem jednou s nima jel s kole do Nove Bystrice a taky mi to soupli do toho jejich dobytcaku a taky jsem mel sedrenou vidlici. To jsem myslim dopadl jeste docela dobre. No, ale Ceskyma drahama bych si kolo nenechal prepravit asi taky. Jedine tim zpusobem, jak si ho muzes mit u sebe v ty „predsini“ vagonu. To jo. Ale abych ho nekomu sveril …

Mimochodem… Odkud jsi? Uz jsi jel nekdy parou do Bystrice?

0 0
      • Koala MC  

Šmarjá…klucí..a proč jezdíte tak krásnou krajinou České Kanady ve vlaku?Na kole to je z JH do Bystřice asi 18–25km (dle trasy nádhernou krajinou.Mne jako místního by nikdy nenapadlo cpát kolo do vlaku JHMD:-) (i když jinak to atrakce pro pěší turisty určitě je).Až budete někdy v těchto končinách,pípněte mi na mail a ukážu Vám pár hezkých tras:-) kde kolo určitě neodřete.

0 0
        • saly  

Jasně, já jsem ale za nedávných časů ale vytáhl jednou přítelkyni že jako pojedem ke Staňkovskýmu rybníku. No a aby to přijala, tak jsem musel volit kompromis z Kamenice nad Lipou do Bystřice vlakem a dál kolmo.

Jinak Česká Kanada je krajina mně nejoblíbenější a doufám, že jí turisti (nebo vláda) nezdrancují…

0 0
        • Meesha  

jj, Ceska Kanada je luxusni! Hlavne Landštejn a okoli! Jen co sleze snih, tak sem tam!

0 0
          • Vilém  

Moje rec,jezdim tam nekdy i nekolikrat rocne (Kaproun) a to u nas je taky krasne (Moravsky Kras).Je to tam takovy nezniceny,to je jedina vec ktera se komunistum povedla,diky strezeni hranic se to tam zachovalo relativne panensky.

0 0
            • Koala MC  

I to ale jednou může skončit..V ČK byla dlouhou dobu „stavební uzávěra“..Dnes tady existují „lobisté“ co chtějí stavební uzávěru zrušit..a v této krásné oblasti Jindřichohradecka začít stavět rodinné domy,penziony…ho­tely..a to by mohl být konec zdejší krásné krajiny. Ovšem stejně je to v ČK nejhezčí v dubnu až květnu…a pak na podzim,kdy již oblast je prosta turistů..a všude je klid a ticho.

0 0
              • saly  

Je fakt, že ta krajina má velký potenciál pro rozmach turistického ruchu, což asi spusta podnikavců bude se snažit využít (zneužít). A což takové úložiště jaderného odpadu, které tu mělo být, ale nakonec se od něj upustilo (možná na čas) kvůli nutnosti zpracovat jakési posudky, protože je to proklatě blízko Rakouským hranicím. Zapla?pánbůh za to!

0 0
                • Meesha  

Uz se tam toho dost vyuziva… Ze stary jihocesky chaloupky hotel s bazenem, kurtem atd. a pred nim A6,A8 atd. Aspon mam ale kam chodit plavat a do sauny! :-))

0 0
            • Meesha  

Kaproun je uzasnej! Hlavne dole ta zastavka s Cimrmanovou studankou :-))

0 0
              • saly  

Znate tu „historii“ Cimrmanova cestování lokálkou a spojební se zastávkou Kaproun?

Jinak – A což třeba Klášter, Landštejn, Kunějov. Hosně zajímavý je to prej v opravdu zapadlých koutech u hranic, kde jsou zaniklé vesnice, které se popznají jenom podle „zdivočelých“ zbytků ovocných stromů. Kraj s velkou a pohnutou historií!

Zajímavý stránky jsou tu: http://www.trojmezi.cz/trojmezi.php

0 0
                • Koala MC  

Ano..oblast kde jsou zaniklé vesnice je nádherná,ale upozorňuji neznalce terénu,že je lepší sebou mít GPS a pořádnou mapu,jinak není problém se v těch krásných hlubokých lesích ztratit..nebo dokonce „nelegálně“ překročit hranice:-)

0 0
                  • saly  

:-) ty vozis na kole GPS?

0 0
                    • Koala MC  

Běžně ne..v těch končinách to dobře znám. Ale občas si sebou GPS vezmu,mám malého Garmina eTrex..ten se vejde do kapsičky dresu bezproblémů.

0 0
                      • saly  

Jezdíš Českou kanadu často? Mně lákalo i vyrazit dál – za hranice, kde je bezesporu taky krásnej kraj (tuším Vitorazsko) – navíc velice zajímavej – Litschau, a okolí. Nejezdíš i tam?

0 0
                        • Koala MC  

Ano jezím i za hranice..jak na tu stranu ke Slavonicím (ale po Rakouské straně) tak ne stranu ke Chlumu u Třeboně..nebo podél hranic až do Gmundu a zpět do JH.Ale to jsou již trasy spíš na silničku..je to většinou kolem 90–110km..i když na MTB se to taky dá jet.

0 0
                          • saly  

Tam nejosu zadne lesni pesinky? Jezis pres prechod v Bystrici?

0 0
                            • Koala MC  

Ale jo..najdou se samozřejmě i lesní pěšinky..ale na naší straně to znám lépe. Jezdím přes hr.přechod NB,Slavonice,Chlum u Třeboně.

0 0
                              • saly  

:-) (jako u vyslechu) Takze z neznalosti. Hmm, mozna skoda. Nemas tam odtud nejaky zajimavy fotky?

0 0
                                • Koala MC  

:-) V pohodě..si normálně povídáme no.. Fotky odtud nemám,protože fotografování je mým druhým velkým koníčkem..a mám velice drahé vybavení,které není radno vozit na MTB:-).Možná letos něco nafotím,mám v plánu tam vzít na výlet přítelkyni..takže to bude pohodové volné tempo,bez nebezpečí,že bych sebou někde práskul:-).(ona mi vyčítá již i rychlost nad 30km/h..že jedu moc rychle:-)

0 0
                                  • saly  

Se mas, ze mas takovou spriznenou dusi…

0 0
                                    • Koala MC  

Ale to jo..Přítelkyně si na kole 50km taky dá..ale nesmí tam být žádné kopce:-) jinak už protestuje.Tenhle rok plánuju,že musí vydržet tak 80km (by? s větším množstvím řečí:-)

0 0
                                      • saly  

Mně jednou praskla kolo do škarpy 1km před 80.tým (a posledním) kilometrem trasy a začla brečet. Bohudák bez nadávek. :-)

0 0
                                        • Koala MC  

Nemají to s náma ty holky lehké..Ale musí si uvědomit,že 80km nená žádná štreka,nýbrž hezká projížďka po nedělním obědu:-)

0 0
        • saly  

Musim pochvalit nadherny fotky na stránkách z JH a okolí…

0 0
          • Koala MC  

Nevím jestli ta pochvala patřila mým fotkám..ale nějaké své fotky mám zde:

http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

Nejsou to jen fotky J.Hradce..ale i z jiných míst.

Letos plánuji vozit svého miláčka Nikona na kole víc než v minulých letech,tak snad zase něco nafotím.

0 0
            • saly  

Jo, zaualo me, ze se ozyvas k JHMD a koukl jsem, ze jdi z Hradce. Tak jsem koukal na Tvoje stranky a ty fotky… Fakt dobry. Na Fotoaparat.cz bohuzel asi neregistrovany uzivatel nic nevidi, Vidim akorat nejak eposledni pridne fotky, ale od vsech…

0 0
              • Koala MC  

To je divné..Mne ten odkaz funguje i bez přihlášení..zkoušel jsem to..Mají tam naskočit všechny mé fotky,tedy jejich náhledy. Ale musíš použít přesně ten odkaz co jsem psal,jinak tě to hodí na úvodní stránku FA,kde bez administrátorských práv nemáš šanci se zorientovat. Zkusím ten odkaz ještě jednou: http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

(jo..vážně mi to funguje..i když ten odkaz zkopíruju do prohlížeče)

0 0
                • saly  

Hmm, Tebe to asi uz zna nejaky cookie ci co. Toto je chovani, ktere je treba to same na Photopost.cz, kde kdyz nejsi prihlasen, nemuzes nijak jednoduse prohlizet fotografie dle autoru…

Ja na strance vidim:

Poslední fotografie Setkání uživatelů FotoGalerie Soutěže Vybrané fotografie za 24 hodin (už né jen podle součtu) V galerii je právě 96 uživatelů Novinky

… nechci nijak obtezovat…

0 0
                  • fousac  

me pod tim odkazem naskoci vsechny fotografie uzivatele „koala“..

0 0
                    • Koala MC  

No tak vidíš..tak to má být..Nevím proč to u někoho funguje a u někoho ne..

0 0
                  • Koala MC  

Hmm..to je ale divné,protože kamarádovi jsem mailem posílal ten stejný odkaz..a on to neměl problém otevřít..a fotky si prohlédnout. Tak to je mi líto,je mi jasné že se nebudeš registrovat na webu FA jen kvůli tomu aby sis prohlédl mé fotky:-).

0 0
                    • saly  

tak uz mi to nejak zahadne jde. Mne chodi odpovedi na moje prispevky mailem a bral jsem ten odkaz odtamtud a ten nefungoval. Ten primo odtud uz mi vali…

P.S. fotek dost, budu mit co prohlizet…

Dik

0 0
                  • Lišák  

Mě to funguje normálně. A taky nejsem přihlášený.

0 0
            • Pá-dlista1  

Vostry fotecky. Zahazuju fotak :)

0 0
              • Koala MC  

:-) Je třaba mít dobré sklo..a pevnou ruku..,stativ sebou na kole nevozím..Ale pravda,drtivá většina těch fotek je dělaná z „pěších“ tůr..a se stativem.

0 0
                • Koala  

Moc pěkný fotky – klasika je asi holt klasika (no a taky se to samozřejmě musí umět:-). Jak to pak skenuješ? To je všechno z diáků?

0 0
                  • Koala MC  

Ano..v drtivé většine fotím na inverzní materiál Kodak Press Chrome,Agfa RSX II,Kodak Elitechrome EB III. Scanuji doma,mám poloprofi scaner Minolta Scan Elite 5400.

0 0
          • Filuna  

Zajímavý letecký fotky Landštejna jsou také na www.cyklocamp.cz

0 0
            • gargamel  

Čoveče ty tady lovíš v dějinách několik let starý vlákna a do všech vkládáš ten camp? Co to má za smysl?

0 0
              • Barak  

Reklama zadarmo, kde to najdeš …

0 0
                • Luka  

no, spíš antireklama, protože tím mnohem víc lidí naštve, než osloví

0 0
                  • vik  

vik

jsem sice hradecak, takze bych mel podporovat jihocesky byznys, ale co je moc, je moc…

0 0
                  • Barak  

Bohužel bych řekl, že to tak nefunguje. Kdyby ano, v životě by se nemohla vyplatit reklama např. v televizi, protože všichni lidi, které znám reklama v tv akorát nasere. :-) A přece se to prodává …

0 0
                    • vik  

to asi jo, ale musi vzit v uvahu, ze ctenari B-F nejsou zadny televizni plebs:-)

0 0
                      • Barak  

No když jsem tady nedávno viděl debatu plazma vs. LCD tak jsem čeče celkem zapochyboval. :-)

0 0
            • Jaroslávek  

Todle mě dycky dojme, lovení v pravěku …

0 0
    • pajan  

Byli jsme tam se školou nějak v červnu a vystupovali jsme v Kunžak – lomy :D Bylo celkem zjímavý se koukat na všechny jak nevěřícně koukaj na svoje sedřený bajky :D Celkem mě to „pobavilo“ a zhodnotil jsem, že kdybych náhodou se tam chtěl vydat s bajkem seskládám ho do krabice :D:D

0 0
      • ZbynekN  

Já jsem vezl kolo v tom jejich nákladním  vagonu třikrát a nový škrábanec se neobjevil

0 0
        • pajan  

Jasný… Já to viděl jenom jednou a to bylo dcl narvaný… Osobná ani vícenásobnou zkušenost s tim nemám :-)

0 0
    • madcat  

Nalepím to ještě sem, protože vláken o České Kanadě a okolí je to povíce: v jednom tématu o tomto regionu někdo vkládal fotku z cyklovýletu poblíž úzkorozchodné železnice z Nové Bystřice do JH, na fotce konkrétně byl vidět jeden (nebo více?) cyklistů, jak jedou po krásným trávníčku hned vedle kolejí té úzkorozchodky někde v lese, a jestli si matně vybavuju, tak tu fotku vkládala nějaká slečna nebo paní, ale jistej si už nejsu. Nepomůžete mi někdo tu fotku, případně celej ten příspěvek najít? Díky moc!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.