Koupil jsem nový střed XT čtyřhran (BB-UN 73) a on má plastovou levou misku. Jaké s tím máte zkušenosti, vydrží to něco ?
Koupil jsem nový střed XT čtyřhran (BB-UN 73) a on má plastovou levou misku. Jaké s tím máte zkušenosti, vydrží to něco ?
bez problemu… na starym kole sem dokonce tu misku narval pres zavit a i tak drzela i po nekolikerem vyndani a namontovani…
já ji tam měl u lx taky.A je to ok.Po 2 letech mi ale odešly kuličky.Furt lepší než kinex-ten vydržel sotva 200 km.No teď zkouším modus na průmyslových ložiscích-tak uvidím.
ještě bych dodal, že ten modus na průmyslech stál méně než polovinu toho lx a je lehčí ne XT04.
Stredova osa XT 04?? tos videl kde? To jsi ji vylisoval z prave kliky?
tak asi ne.V obchodě mi říkali že je to xt z posledního roku co se klasický dělali.
Tak to jo.To bude tak 3–4 roky stary. Jinak u nas (Bk) bohuzel zadnou takovouosu jak jsi popisoval nemaji, jsem odkazan jen na Sh. nebo Kinex.
tož to jsem docela zaspal.To že už se tak dlouho nedělají.
co to je zac ten modus? sem nikdy neslysel…
No modus vyrábí i hlavová složení.Koupil jsem ho v Olomouci v Kateřínské ulici v Onroadu.Zelená krabička s nápisem modus.Jediný střed na průmyslových ložiscích ,který jsem sehnal.Docela jsem na to spěchal.Měl jsem ho rozdělaný.jsou tam opravdu klasická průmyslová ložiska-ale asi nepůjdou vyměnit.Jsou tam dost nalisované.A stál 350kč.Tak jsem si řek, že to zkusím.Zatím jsem na něm ale moc nenajezdil.Není čas.Jinak nevím co je to přesně za typ.
Měl jsem střed Modus na trekovi a v pohodé. Jen po nějakých 9000km jsem zjistil, že strana k převodníkům má nepatrnou vůli, tak jsem to rozdělal, vydloubl boční krytky ložisek a zjistil, že na té straně není skoro žádná vazelína. Tak jsem to namazal a ještě to semnou zvládlo jednu cestu z Alp (asi 1000 km). Takže doporučuji udělat do krytky dírku a občas tam nějakou vazelínu doplnit.
Je to v pohodě, jenom nezapomeň závity i vnitřní plochu máznout vazelínou. Pak bys ji totiž po pár letech taky nemusel vyndat vcelku…;
Neboj, je to ocelový rám, takže vazelíny jsem tam dal asi kilo :)
Mě praskly 2 za sebou. Duralová od KINEXu drží.
ja som mal plastove misky jeden cas… malo to jednu vyhodu ze som sa nebal dotahovat na krv (nebola sanca aby som strhol zavit na rame) :-) teraz ked mam kovove sa niekedy bojim poriadne dotiahnut aby som si neodsral ram
Mne praskla jedna (ale aj s naprasklou sa dalo jazdit este 2 roky). Na dalsom rame (kamarat) tiez praskla. Teraz mam tri roky Kinexa s duralovymi a v poho.
XT se s plastovou miskou nedelalo, takze te asi nekdo pekne o…l. Jinak s plastovou miskou mam jen spatnou zkusenost.
Ne, je to v pořádku. Původní XT BB-UN72 (kovová miska) je „vývojem“ nahrazeno BB-UN73, které má už misku plastovou. Uvidím, co ten plast vydrží, a kdyžtak ho nahradím kovovou ze starého středu, pokud to tedy vůbec půjde.
Nahradit to tou kovovou jde urcite. Porad si nejsem ale jistej jestli opravdu ta miska patri k tomu stredu. Doma se mrknu na zimaka tam tu UN73 mam ale uz ted si troufnu rict ze z 99,9% plastovou misku nemam
Je to tak. Levá miska je plastová a pravá je jeden díl s vlastním pouzdrem. U „72“ byla levá miska kovová, pravá taky kovová a na pouzdro nalisovaná. Než jsem tu „73“ koupil, tak jsem se informoval u Dana Turečka a ten, jak jistě uznáš, nelže. Ty budeš mít na zimáku z 99,9 % tu „72“ :)
Mas pravdu :)
Tak jsem to vcera zkouknul(stejne jsem to musel zase jednou vycistit:) a mam UN73 a miska je kovova. V ramci toho ze je to druhy kolo tak priznavam ze je mozne ze jsem to nejak poskladal ale to si nepamatuju (stari uz se zacina projevovat :)
Mel jsem plastovou misku Kinex a zadny problem.
Já taky, bál jsem se, ale jsou v poho. Horší to bylo s osou, dvě dobrý 107mm a teď jedna 110mm po 2500km vyhulákaná bez známek koroze uvnitř.