Jaky mate zkusenosti se sedlama.Diky za tipy a rady.
Jaky mate zkusenosti se sedlama.Diky za tipy a rady.
Do tý ceny by ses vešel třeba s klasicky černym titanovym flajtem. Toho vozim na bajku a je to držák. Nejlepčí je ale sedlo černý, páč barevný je za chvilku ošoupaný a nevypadá to vůbec hezky.
Normalne bych ti poradil neco od WTB. Ale letos se k nam nevozi. Slysel jsem ale, ze na pristi rok je uz dohoda s wtb uzavrena a budou se zase vozit. Je treba to zkouset. Ja bych zkusil Fizik Dolomity.
ja bych zkusil Fizik Plateau
ja jsem zkusil a nezvykl jsem si. Takze je v BAZARu, kdyby jste ho nekdo chtel.
naprostej souhlas s kovarem. plateau mam tri mesice a trpim jak zvire, je proste otresny. Doporucuju gobi. je sice o litr drazsi, ale komfort nesrovnatelnej. krasne pruzi a netlaci
také dobré zkušenosti s selle italia flite trans am titanium.do dvou tisíc je dost dobrých sedel jen selleitalia jich má alespoň 10.Jinak prý nejsou špatné WTB laser.Fizik niese nekterí vychvalují jiní zatracují-nevím no.Viděl jsem i sedla spezialized, nevypadají špatně, ale nevím nesedel jsem na nich.
Já koupil Selle Italia Trimatic Gel 2 a jsem z něj i po dvou sezónách nadšenej. Koženej potah na kterým se nepotím, sedlo je krásně tuhý s gelem přesně tak kde potřebuju. Já jsem taky jeden z těch, kteří si na Fizika / Dolomity / nezvykli.
Ja bych se s dovolenim taky pridal s dotazem. Rad bych nejaky delsi, uzky sedlo s dlouhyma lyzinama – jaky jsou ty Pellsy? Zivotnost, kvalita zpracovani, pohodli, dilenske zpracovani…
Momentalni sedlo je totiz prilis siroky, takze dost citim, ze prekazi stehnum v pohybu. Je sice ekvele pohodlny atd., ale proste je spis pro rekreacnejsi cyklisty.
Masochisticky sem si nedavno koupil pells RX 194.228.218.52/sport/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=1426. Vzato kolem a kolem je to hodne tvrde a uzke sedlo. Pruzi svoji konstrukci (do stareho sedla sem se spis boril). Chvilku to trvalo ale ted si ho pochvaluju. Ale spis bych si jako chlap koupil RSC verzi 194.228.218.52/sport/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=4755. Ma drazku skoro po cele delce sedla coz mi prijde prihodnejsi nez zaobleni povrchu. Jinak si ty sedla dej vyhledat v historii. Uz se tady probiraly
Pells RX Ti jen dobre zkusenosti – viz. recenze
Zkus se mrknout na todle www.tink.wz.cz/main/slk.jpg hodne uzky a hodne dlouhy…ja mam SLR a taky si nestezuju…dojed na Drtice a muzes si vyzkouset…uz ho budu mit druhej rok a porad pohoda…je to jako druha laska :o))))
Pells vypadaji moc pekne, a cena je taky prijemna, sam mam SLR, pred tim jsem jezdil FLite. Zkousel jsem i Fiziky a neee…
Pellsy jsou spis sirsi (vzadu). Reps. sirsi na zadek, ne na stehna. Stehna jsou naprosto ok.
Me se teda Pells se svyma 130–135mm jako siroky vzadu vubec nezda
Ja mam ten druhej, 145 ma psany. Myslim.
Ted mi stoji vedle stolu v kanclu a nameril jsem u Pells RX Ti sirku zadni casti 130mm a delku 280mm.
ja mam tohle http://194.228.218.52/…/default.asp?…
Fizik Dolomity a spokojenost – pohodlny, bezešví 1000,–
Fizik Nisene CP3 – první sedlo o kterém nevím. Po 3-tí jízdě zadek přestal bolet. Takže maximální spokojenost. Na váhu nekoukám a na kole sedím max jeden den o víkendu.
Já mám Fizik Nisene (CP) a nějak jsem si nezvykl, navíc se trhá, asi bych ho nedoporučil…
Doporučuju Selleitalia. Osobně mám XO TRANS AM s manganovejma ližinama je hodně pohodlný. Lepší by byl asi ten Flite TRANS AM je více užší a sportovnější. (Toho jsem bohužel nesehnal) Velice se mi osvědčila sedla s dírou uprostřed. Jinak si myslím, že to musíš vybrat podle svýho zadku.
jo ty s dírou uprostřed jsou opravdu dobrá v označení se to uvádí mám pocit tím trans am.Jina k těm šířkám flite TRANS AM.Vyrábí se více typů podle šířky sedla.Takže můžeš mít flite Trans Am široké i úzké.
jak je na tom třeba spešl s jejich body geometry ? Já mám od nich tertry a jsou dobrý.Má někdo tyhle sedla ?
jedno sedlo jsem od nich videl – pokud nemas prdel jak pivovarskej valach, tak ho nepotrebujes… jsou dost siroky a vypadaj v porovnani s normalnim kole nesymetricky – rozumej, jsou MOOOOC velky
Bg jsou fajn, aspon muj zadek to povidal:-) Ja mam spesla BG – ouzke, sportovni, tuhe, presto pohodlne. Dokoupil jsem po mesicni zkusebni dobe na silnicce i na bika a kdyz ted jedu na zimaku do prace 4 km, tak nedavam na San Marco Azoto s gelem:-)
Mel jsem driv 2 sedla Specialized ale to jeste nebyli BG ale nejak Revolution a ty mi sedli dobre. Zkousel jsem se svest na nejakem sportovnim BG a pripada mi moc siroke,polstrovane – no proste mi vubec nesedelo a ty jejich vahy dost pres 200g-hruza :). Mozna by si ale po delsi dobe na nej moje pr..l zvykla
Mohu doporucit Bontrager FS 2000 bo jaxe to jmenuje. Je sice trosicku tezssi, ale pohodlne. Mne se na nem rajtuje dobre. Mam nejaky stary s gelem (r.v. 2000?), ale v nabidce je maji furt.
Kočička! Haf!