Jak trenovat po mesicnim vypadku treninku?
Jak trenovat po mesicnim vypadku treninku?
začít „zvolna“ a objemově
No mesicni pauza nemusi byt tak uplne na skodu kdyz teda nebyla vynucena nejakou nemoci. Dobry je mit tepak, protoze uz po par slapnutich vidis jak se telo chova a podle toho volis tempo profil a delku trate. Pokud je to po nemoci dal bych napoprve jen kratkou vyjizdku na ktere zjistis jak na tom jses. Vubec prvni vyjizdky jezdit v klidu nez se telo tak nejak zabehne a bude schopne pobrat beznou treninkovou porci km. Ja myslim ze po 10. dnech na tom budes podobne jako pred vypadkem.
A co týden dovolená bez kola, víceméně povalování se pod skalama :) a potom MTB maraton 115 km?
Dovolená ti určitě neublíží:-))) Ale jestli to je časově možné, tak se den před maratonem udělej pohodovou vyjížďku…
No, to určitě nepůjde – ta vyjížďka bude až Manitou :)
Tak sis odpověděl sám, pojmi to ze začátku jako vyjížďku a když to půjde dobře, tak se do toho pořádně opří…
No to já se někde určitě opřu – ale asi vo kolo někde na občerstvovačce… :)
Začal jsem pěkně pomaloučku, hlídal si tepovku :). Tra? byla trošku kratší než původně plánovaná – majitelé nechtěli pustit přes své 2 pozemky. Čas jsem měl o 7 minut rychlejší, ale letos to bylo sušší. Do kopců mi to tradičně nejelo, doháněl jsem to z kopce. V jednom šlapavém sjezdu jsem předjížděl 2 šneky, při předjíždění druhého jsem vzal levým pedálem vrostlý a neviditelný kámen. Valenta by mi záviděl:) Salto s vrutem! Dopad na záda, kolo na mě! Ohnutá klika, ale šlo šlapat. Ze sjezdů už jsem to moc nepouštěl, protože jsem v duchu viděl prasklou kliku a tím otřepem roztrhnutou nohu od stehna až po kotník :) V cíli mě nejvíc bolely prsty levé nohy – dostával jsem křeče od toho divného pohybu. Jinak to bylo moc pěkné. V tombole jsem tradičně nic nevyhrál :(