Zdravíčko :)
Již delší dobu (na mě) přemýšlím o prvním fullu. Rozhodl jsem se, že 120mm určitě nechci, tím pádem padl výběr na něco jako 140mm-160mm. Místní prodejce by mi byl ochotný nabídnout výše zmiňovaný bike za 60k, možná bych mohl zkusit usmlouvat slevu. Po hodinách a hodinách hledání zde na fóru jsem nedošel k jednoznačnému závěru ohledně Giantu, výpovědi se dost lišily. Těžko soudit zda to není proto, že ti, kteří ho vlastní, jsou natolik spokojeni, že nepotřebují vykřikovat do světa jak je skvělý a proto mám dost smíšené pocity z výsledků hledání. Počítám s tím, že na kole bude nutno (časem / hned) změnit obutí. Na modelech 2018 (které mi připadají téměř beze-změny) nabízí tubeless, což mi připadá (nenašel jsem to), že 2017 má snad úplně totožné ráfky se kterými to půjde bez potíží předělat, nebo jsem něco opomenul? O_o Jinak z mého pohledu vidím osazení jako celkem ok.
Každopádně mě zajímá hlavně to, zda má vůbec smysl, v této moderní době a takhle před sezónou pořizovat něco takového, nebo raději počkat např. na nové modely Canyonu Spectral 2018? Popravdě, váha Giantu mě celkem vyděsila, i část lidí si stěžovala na hmotnost, tak nevím jakým způsobem to mám brát vážně a jak moc to ovlivní mé nadšení a plány, které bych chtěl prožít. S kolem bych si chtěl užít hlavně zábavné ježdění, které mě postupně přenese do většího a většího terénu.
Tímto bych předem chtěl poděkovat za vaše pocity, popřípadě návrhy =)