Mám možná blbý dotaz, ale existuje něco jako stárnutí karbonu obdobně jako stárnutí AL, existuje nějaká dopručená životnost? Mám možnost koupit silniční starší karbonový rám Trek 2300, tak bych se nechtěl napálit.
Mám možná blbý dotaz, ale existuje něco jako stárnutí karbonu obdobně jako stárnutí AL, existuje nějaká dopručená životnost? Mám možnost koupit silniční starší karbonový rám Trek 2300, tak bych se nechtěl napálit.
Nebude to take zle. Mam karbonovy ram (od r.1994), uzil si pady, posledne roky ho mam iba na cestu. Nic mu nie je, trubky v spojkach su stale zalepene, iba miestami je vidno kazy vo vrchnej vrstve laku. Bol jazdeny aj v snehu. Mozno niekto ma ine skusenosti, ja na karbon nedam dopustit.
Karbon jako takový nestárne, problémy se můžou objevit u středu, kde se může vymačkat a uvolnit vlisovaná vložka pro střed. složení. To je pak těžko opravitelné.
Všechno stárne. I ta uvolněná vložka bude způsobená stárnutím jako každý jiný opotřebovávání. Jen záleží jak se na to díváš. Prostě nic nevydrží věčně a osobně si myslím, že opotřebovávání provozej je defacto projevem stárnutí.
Starnuti a pouzivani – to spis fakt jenom v urcite uhlu, protoze treba sjetej rafek neni starej, ale jenom sjetej :)…material muze byt v poradku, ale uz ho tam neni dost :)