Pokračování: nejlepší oblast-tentorát Slovensko

61 nepřečtených
  • Otto

Tak nějak bych chtěl navázat na minulý příspěvek stejného názvu. Vrátil jsem se předefčírem z Kubinské Hoľe (Oravská Magura). Bydleli jsme na chatě na Kubínskéj holi (vřele doporučuji).Ly­žování jako obvykle fantastické, výhledy na Rozsutec, Choč, Nízké Tatry, Západné Tatry… Nebyl jste tam někdo na biku ? V létě tam určitě pojedu, kontakty na ubytování jsou dobré.

0 0
    • kovar  

Slovenske hory jsou tak krasne, ze je skoda je projet na kole nekde udolimi a prijit tak o splhani po skalach. Leda tam provozovat bikealpinismus – kolo na zada, vysplhat na skalu, tam se vyfotit a kolo zase snest dolu.

0 0
    • WSH  

Bol som tam asi v roku 2000. Je tam naozaj nádherne. Prešli sme tam od Liptovského Mikuláša cez Lúčky a Vyšný Kubín. V Dolnom Kubíne bol kemp, kde sme sa zložili a trochu pobehali po Orave. Je to tam fakt dobré.

Ale aj tak sa mi zdá ako bikerský raj okolie Detvy , Hriňovej a oblas? Slovenského Rudohoria.

0 0
    • Palo TT  

Neviem, ktoru oblast by som oznacil za najlepsiu pre bikovanie a preto radsej napisem comu sa s bikom vyhnut. Vo vseobecnosti je lepsie sa vyhnut Zapadnym a Vysokym Tatram, hrebenu Krivanskej Malej Fatry, roklinam Slovenskeho Raja (nevhodne + ochrana prirody) a hrebenu Nizkych Tatier, Velkej Fatry (ochrana prirody). Podmienky dobre pre biking su vsade inde :). Napr.: Kremnicke, Stiavnicke, Strazovske vrchy, Ziar, Velka Fatra, Nizke Tatry, Male Karpaty, Povazsky, Pohronsky Inovec … Osobne som zatial nebol bikovat na vychode, ale referencie z pocutia su tiez dobre.

0 0
      • WSH  

Aj Slovensky Raj sa da. Ale je tam iba par tras po vrchu. Rokliny naozaj neodporucam. :o)

0 0
      •  

no s tou malou fatrou bych rad polemizoval…

za tyden sme projeli hodne z male fatry-vynikajici,na­rocnejsi bajking!!! a konkretne-hreben od krivana k rozsutci je genialni hrebenovka a skvely zazitek.

v pripade zajmu muzu prilozit nebo zaslat detailne rozepsane trasy co jsme jeli-ja malou fatru DOPORUCUJU (je ale treba si uvedomit co chcete jezdit-proste narocnejsi mtb s tim,ze nekdy budete kolo muset nest-ale za tu prirodu a vyhledy to stoji!!!)

0 0
        • Andrzej  

no, kdyz jsem tam sel pesky, tak sem jim tam ty sutry malem poslintal, je to na kolo fakt idealni, jenze se tam doopravdy nemuze, takze se zatim drzim na uzde…

0 0
          •  

jasne…ale tou narocnosti je dane ze to da jen par bikeru a nikdy to nebude masovka aby to byl zavazny problem… na hreben jsme vyjeli s kolama lanovkou z Vratne doliny-skoro sme se bali aby na nas nezavolali policajty az se zeptame jestli nam vezmou navrch i kola-zenska v kase i lanovkari to brali jako samozrejmost naprosto v pohode…

0 0
            • Andrzej  

no, tak to bysme mohli zkusit, tak jako nejakou anketu tady, ze by se zapocitali ti, kteri na to maji (na tu obtiznost) a nejedou kvuli zakazu (ekologii) a ti, kteri tam nejedou, protoze to nezvladnou napr. ja jsem zvykly v Beskydech, na samotu v horach, ale treba posledni sezonu bylo uz na nekterych mistech na hrebenech znat, ze tam je celkem velky provoz bikeru. musim uznat, ze to te prirode moc neprospiva(taky tam porad jezdim) takze radsi jedu s kolem treba do alp(nez na Malou Fatru), nekde do neznamych mist, a tam provozuju skoro „bikealpinismus“ jak tady nekdo pekne psal, lidi zadni, vycitky svedomi ze nicim prirodu taky nejsou…

0 0
              • ČEHUÒ  

Ahoj ANDRZEJ , Som rád že tu je niekdo aj s mojej krvnej skupiny , samozrejme v M.Fatre sa dá pekne jazdi? da sa is? aj hl. hrebeň ale samozrejme nesmieš sa nervo zrúti? ked trošku ponesieš na chrpte bike. Na chate pod Chlebom som bol od Šutova je to totalna onania široká zvážnica hladká prejde aj auto . Doporučoval by som zjazd s Kriváňa je celý zjazdný a nemá chybu sú tam všetky tereny.Čo sa týka erozie tak tá je pod lanovkou na Chleb strašná ale tú sposobili turisti na nie bikeri , ináč doporučujem výbory zjazd.

0 0
                •  

na krivani sme samozrejme byli-nemohli sme si nechat ujit-sjezd stal za to… jinak-nas nejoblibenejsi sjezdik byl od velkeho rozsutce po zlute dolu,tusim ze do petrova..etn sme si museli dat dvakrat-bomba

pro Andrzeje-alpy samozrejme taky jezdime,ale fatra ma proste neco do sebe

0 0
                • Palo TT  

Skusal si s bikom na chrbte aj usek hrebena okolo kopca Suchy a Velky Rozsutec?

0 0
                  •  

ted si to nevybavuju..musel bych se podivat do mapy

0 0
                  •  

no takze jestli se dobre orientuju tak suchy je za malym krivanom,ne??tam sme se nedostali protoze by nas to hodilo daleko od bydliste, ale kolem velkeho rozsutca sme projizdeli asi trikrat

0 0
                  • Palo TT  

Ta som to nejak zle zaradil. Otazka bola urcena najma Cehunovi.

0 0
            • Palo TT  

Tak to ta nepotesim. Podla mojich informacii nie je lanovka tento rok uz v prevadzke pre zastaralost. Kym sa ochranari a investor nedohodnu na prepravnej kapacite novej lanovky, bude na hrebeny viac kludu. Co sa tyka useku hrebenu, ktory si spominal, mna nikdy moc nelakalo ist tam bikovat, mozno je to ale dane aj tym, ze som tam uz vela krat bol pesi. Ze je tam krasne, to netreba pisat, ale tlacit bike na Stoh sa mi tiez zrovna nechce. Inak na chatu pod Chlebom by sa malo dat v pohode dostat na biku po pristupovej ceste od Sutova(Trusalovej). To ma celkom laka.

0 0
              • Andrzej  

a co rikate na jizni cast, Martinske Hole ? podle mapy to vypada pekne, a navic to myslim neni narodni park…

0 0
        • Kolík  

Měl bych zájem o ty trasy na Malé Fatře. Díky.

0 0
      • kolombo  

Zapomel jsi na Slovenske Rudohori, paradni krajina jizne od Brezna.

0 0
      • ČEHUÒ  

Ten Palo TT toho vobec nepočuvajte on je Totolny Trulo preto to TT tie pohoria čo vymenoval ze sú neziazdne tam chodím už 10 rokov a je tam strašne fain . PALO TT ked sa niečomu nerozumieš tak o tom nepíš . čau CEHUN

0 0
        • djano  

Ked Ta tam budu pravidelne pokutovat ochranari mozno zmenis nazor…

0 0
        • zubus  

Neviem kto si, ten nick som este nevidel. Myslim si, ze Tvoj sposob vyjadrovania sem nepatri. Ak mas nieco konkretne, tak to povedz ako clovek, nie ako hulvat. Ako admin by som to mazal. Okrem toho, nauc sa po slovensky. Mne slova ako – najvižší,nezi­azdne,trasi,oh­ranarmi, prach vnímania atd… Preklepy neratam – drasaju nervy.

0 0
    • thulio  

odporucam Slanske vrchy pri Presove

0 0
      • lubos  

Anoooo, tam sa v buducnosti chystam. Tzv. back to past.

0 0
        • Gatier  

A co takto v zime na skialpovych lyziach? Je to super zabava, a aj dobra priprava na bajk. A okrem toho su vyhlady v zime krajsie ako v lete.

0 0
          • lubos  

Myslis na tie Slanske ? Lyze … mozno, nehovorim nie. Kebyze nebyvam tam kde byvam, tak urcite davno lyzujem. Teda skor bezkujem. Takto, no ved vies ako to je :)

0 0
            • Gatier  

Tak predsa si z … To ti to trvalo, nez si sa priznal :-) Ale vazne. Behal som aj na bezkach, ale skialp sa mi paci viac. Mozes si vybrat tempo ake chces a nie si zavisly od trate. Slanske? Akurat som to pozrel, ved to je az za Kosicami. No to bude lepsie na bajk. Na skialp aspon 1300–1500, aby si nebol za 5 min. dole. Idealne je, ked nie su hore stromy a da sa polyzovat v cerstvom prasane. Ja som dal tento rok s partiou Dumbier, Zvolen a skoro V.Chochulu. To vies ze ani ja to nemam za rohom. Musis mat len niekoho znameho s Autom a potom to ide :-)

0 0
              • lubos  

A predsa nie som :) Inac, to cele nie je take jednoduche. Zjazdy , to nechcem. Stacilo mi dodrbat si ruku, nemusim aj nohy.

0 0
          • Palo TT  

V Malych Karpatoch je bike sezona celorocne a preto lyze nepotrebujem.

0 0
            • martt  

najradsej mam expertov, ktori jazdia v Malych Karpatoch bikom po bezkovej stope pokial je to stastie, ze je sneh.

Kto je taky macher, ze jazdi na snehu, by mal jazdit vedla stopy a nie ju nicit.

0 0
              • djano  

Najradsej mam bezkarov co drzkuju ze im nicime stopu ked maju tri vedla seba. Tam uz sa skutocne neda kde ist mimo stopu. A pritom ked im ju rozslapu turisti je to v poriadku. Ked su taki machri nech tam lyzuju v auguste.

Pritom sa vyznacenym bezkarskym trasam snazim vyhnut.

0 0
              • lubos  

A ja mam najradsej takych bezkarov, co drzkuju aj tam, kde bezkarska stopa nie je. Zaujimave ale je, ze turisti a kone im nevadia.

0 0
                • martt  

turisti a kone samozrejme vadia tiez. Nehnevaj sa, ale to su argumenty typu „vy bijete cernochov“.

Osobne nedrzkujem, predpokladam, ze ten kto vie, ze nici stopu ma preto dovod (napr. je *****) a ten co o tom nevie, tomu by to bolo dlhe vysvetlovanie.

Ale ako priklad – jeden krasny zasnezeny vikend (mame ich v BA malo) sa po perfektne vybehanej stope v ktorej boli desiatky bezkarov sral nejaky mamlas na freeride biku. Jedna sa o tu vrstevnicovu cesticku co ide od altanku v zakrute asfaltky nad Snezienkou na tri duby. Osobne po tej ceste tiez rad bikujem, ale aj keby som tam vtedy bol na biku, v zivote by ma nenapadlo rozryvat bezecku stopu.

Ako dalsi priklad – ak si bezkari vybehaju stopu na kraji cervenej znacky medzi kolibou a trojuholnikom, co je vacsinou dva metre siroka cesta, tak si mozes byt isty, ze nejaky blb tu stopu rozslape alebo dokonca rozjazdi bikom napriek tomu, ze ma k dispozicii dalsie dva metre cesty zasypanej panenskym snehom :-(.

0 0
    • jakub  

A japak je to u vas se zakazy kol, treba v Krkonosich u nas je to o nicem, vsude je to skoro zakazany, na poradnym biku se tu nesvezes, znami co smajdaj pesky mi doporucili Rohace da se tam na biku?? dle fotek jsem fakt dost zlakanej – (este sem nebyl v Slovenskych horach)

0 0
      • Palo TT  

Rohace (Zapadne Tatry) na bike uplne nevhodne. Da sa ist akurat po asfaltke na Ziarsku Chatu, nieco okolo Zuberca a Oravic a par turistickych znaciek v podhory. Nizke Tatry, Velka Fatra … su narodne parky a bike je tam zakazany (okrem vyznacenych cyklotras). V praxy sa v danych lokalitach treba vyhnut hrebenom a frekventovanym turistickym znackam.

0 0
        • jakub  

jasny, takze stejny jako u nas )-:

0 0
        • ČEHUÒ  

Zase davaš rady ludom, o tom očom nemáš ani ponatia . Aby som Otvoril Oči tebe TT ( totalny Trulo) a aj ostatným , poviem vam čo mam všetko zjazdené na Rohačoch 1,Sivý Vrch,2, Malý Salatin 3,Jalovecká + Bobrovecká dolina 4, Baranec 5,Plačlive 6, Račková dolina 7,Skalnatá + cela Skalnata dolina . Tak čo dost nie. Na zaver samozrejme najvižší kopec Bystrá a celá Bystrianská dolina . Všetky trasi sú prejdené a nie raz kdo má zaujem to vyskúša? nech mi zamejluje dohodneme sa konkretne. S týma ohranarmi to samozrejme nie je take zle. Čau CEHUN

0 0
          • Palo TT  

Dakujem Ti za to, ze si mi otvoril oci. To vies, ja som len biker z bratislavskej periferie a o bikovani v Zapadnych Tatrach nemam ani ponatia. Dufam, ze sa niekedy v lete stretneme na Bystrej (ja tam k mojej velkej hanbe pojdem len pesi). Ale rad Ta tam budem oslavovat ako Slovenskeho bike guru (pri tej nadmorskej vyske si uz v podstate nieco ako poloboh na biku).

0 0
          • lubos  

Hmm, byt tak admin, tak rozmyslam, ze si sem viac nenapises.

0 0
            • ČEHUÒ  

CAU Luboš . Vyzerá to tak že ty nedokážeš do seba vstreba?, niečo o tom čoje nad tvoj prach vnímania . Ked sa bojíš zjazdova? nezjazduj a chod na hrádzu tam je fajnová rovina .

0 0
              • Palo TT  

Tak som zase nieco zle pochopil, som si povodne myslel, ze Lubos reagoval na kulturu tvojho vyjadrovania :)

0 0
          • admin  

Prosim bez neurazej ostatni!!! nerad bych zacal promazavat.

dekuji

0 0
          • uluf  

8. Ostrý Roháč nebude?

0 0
    • scret  

Muzete mi lidi doporucit, neco kde se fakt na biku nezklamu a zaroven tam budou dobry ceny ubytovani apod. Snad sto let jsem na Slovensku nebyl a s bikem uz vubec ne. Takze jestli mate nejakou oblast, kde je fakt raj bikeru a bikerek, sem s napady. Chtel bych se tam podivat letos aspon na tejden az dva. Dik.

0 0
      • scret  

JO jeste jsem chtel dodat, jenom aby to nebylo uplne na vychode SR, pac jsem z Usti nad Labem a jenom pres nasi republiku to je uz streka. Cim vic usetrim penez za dopravu, tim vic jich zbyde na „vino, zeny a zpev“ :-))

0 0
        • jakub  

heh ty musis platit za to ze zpivaas?? ((((((-:

0 0
        • lubos  

To mi pripomina .. nejsi ten co mel na starem bikefore nick „vinozpevherec­kybiker“ ? A pokud ne, kde mu je konec ?

0 0
      • WSH  

Na strednom Slovensku (aby to nebolo tak daleko) si mozes vybrat Bansku Stiavnicu a okolie. vinozenyspev – vsteko tam je (ak pravda budes vecer vladat, lebo kopce su tam dost tvrde). Alebo o 50 km dalej je Detva, Hrinova a okolie a to je fakt bikersky raj.

0 0
        • Palo TT  

Ja som dobre pobikoval minule leto v Kremnickych vrchoch. http://www.skalky.sk Najlepsie vzat bike do auta a ubytovat sa na 3–4 dni v nejakej oblasti, pojazdit na biku co sa da (celodnovky nalahko) a potom sa presun do inej lokality. Ale ak by si tam aj zostal cely tyzden, tak by si sa urcite nenudil.

0 0
        • djano  

Okoli Stiavnice je pekne, da sa zohnat lacne ubytovanie, je tam moznost kupania (Richnava, Pocuvadlo), zial ja som tam vzdy chodil jazdit iba asfalt. Pritom Donovaly nie su daleko a snad sa da aj tam nieco pojazdit.

0 0
      • morgoth1  

Vloni v lete jsme jeli s kamosema Oravske a Kysucke Beskydy. Super zazitek. Single trecky, vyhledy, listnate lesy. Obcas clovek tlaci, ale to holt k tomu sportu patri. Da se spat na polskych turistickych chatach.

0 0
    • reset  

Bol som tam na biku na jesen minuly rok a toho roku pojdem zase. Je to tam super. Ja som zacinal v Namestove a presiel som celym hrebenom az na kubinsku holu. Je to fantasticka cesta a je cela zjazdna. Mozem poslat par fotiek.

0 0
    • SkyRider  

Nedalo mi to a musím reagovat. Pro všechny co by se chtěli nechat inspirovat CEHUNem. Přemýšleli jste o tom že vrcholové partie např. Roháčů, Kriváňské fatry atd. jsou přísně chráněné? A nejsou chráněné pro nic za nic. Například Rozsutce budou mořná uzavřeny kvůli masám turistů kteří způsobují extrémní erozi půdy a ty skály se prostě rozpadají. Nehledě na množství fauny a flory která se v těchto partiích vyskytuje. A velké množství cyklistů je skutečná pohroma… Rozhodně poškodí cestu víc než pěšáci(viz. Král Šumavy). Člověk, který machruje tím, kam se všude přes zákaz dostal je idiot(berte prosím jako psychiatrický termín hodnocení intelektu). Nejsem příznivec zákazů, ale tenhle má smysl. Nahoru se dostane většina lidí co opravdu jezdí, ale možná mají schopnost domyslet své jednání dál. Zkuste jezdit ohleduplne a nenicit pri tom prirodu, vzdyt mountainbiking je o souziti s prirodou(aspon doufam) CIAO

0 0
      • ČEHUÒ  

Týmto končím už vam tu nebudem písa?,jazdite si kde chcete a nám dajte pokoj

0 0
      • Bjork  

Souhlasim, jen kdyz se zminujes o Krali Sumavy, musim rict, ze jsem jel po jeho trase nedlouho po zavode a kdybych nevedel, ze se tam KS jezdi, neveril bych tomu. Proste to v tom lese vubec neni znat.

0 0
        • SkyRider  

A jel si tam predtim? Jasne neni to tak mrkantni, bohuzel v horach se jezdi po cestach ktere jsou mnohem nachylnejsi k erozi.

0 0
      • WSH  

Skyrider – plne s tebou súhlasím.

0 0
        • ivano  

Ja súhlasím len čiastočne. Niekde má zákaz bikov dovod – na úzkych strmých chodníčkoch na niektorých hrebeňoch, hoci aj tu je diskutabilné, či bikeri sposobujú eróziu vačšiu ako turisti. Ale u nás si to ochranári zjednodušili, keď v NP a vyššie zakázali jazdi? všade, aj na rozrytých zvážniciach a lesných cestách, kde biker nespraví vobec žiadnu škodu. Tým sa takýto zákaz stal tak nezmyselný, že sa vobec nečudujem ľuďom, že ho porušujú aj tam, kde zmysel má.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.