Nemate nekdo zkusenost s kazetami BBB? Pokud jo, tak zkuste porovnat vydrz se srovnatelne drahymi kousky od Sramu nebo Shimana.
Nemate nekdo zkusenost s kazetami BBB? Pokud jo, tak zkuste porovnat vydrz se srovnatelne drahymi kousky od Sramu nebo Shimana.
Me by zajimali i prevodniky a kladky
Kladky mam 11z s prum.lozisky. Zatim maji najeto asi 2000km a z toho dve asi 120km bahnite lazne a jsou bez znamek poskozeni a loziska se zatim toci zlehka. Problem jsem mel hned pri koupi, protoze na jejich obalu je udaj ze í 10z jdou na 9 kolo ale nejdou (retez s nima skrta pri nekterych prevodech o voditko prehazky) a musel jsem je vymenit. Maji prilozene umelohmotne podlozky ktere jsou podle jejich sirky prirazene k typum prehazek (Sram,Campa,Shimano) ale tenhle popis mi treba chybel u tech 10z.
Mám kladky „desetizubky“ (na 8), zatím vše v pořádku, ale tolik na nich najeto zdaleka nemám.
Zkusil jsem kazetu BBB na devitku a litoval jsem hned po vymene prvniho(a posledniho) retezu – najeto tak 1500km. Brutalne to strilelo skoro na vsech prevodech, asi 150kilaku jsem trpel, nez si to sedlo. Libila se mi hlavne kvuli kombinaci prevodu 11/28, ale je to blato. Kup si radsi Sram 5 a udelas lip.
Dekuju, tohle je presne to co se mi libilo – devitkova kazeta 11/28, na bikezone maji ty devitky 2 za 800Kc a 940Kc, tys mel kterou? Stejne si asi necham zajit chut a pujdu opet do provereneho sramu 950 za 720Kc nebo 970 za 1050Kc. Jenom pro srovnani, kolik najedes km na nejake jine kazete?
Jeste jeden dotazek, jezdil jste nekdo kazety sram 970 i 950 a muzete porovnat jestli je rozdil jen ve vaze (330g/380g) nebo i ve vydrzi? V katalogu sramu material 950-ocel a 970-nejaka SAPH440 ocel (a povrchova uprava)
Mel jsem tu za 900. Na 950 nebo na Deore najedu 3 retezy – to je tak 4500km. Na ty BBB jsem mel jenom dva:-(