Zdarec, můžete mi poradit? Poslední dobou (je to tak týden) mě chytají křeče do lýtek (nastavení kufrů jsem neměnil) a jsem obecně dost unavený. Není to ale nedostatkem spánku. Málo hořčíku nebo něco jiného?
Zdarec, můžete mi poradit? Poslední dobou (je to tak týden) mě chytají křeče do lýtek (nastavení kufrů jsem neměnil) a jsem obecně dost unavený. Není to ale nedostatkem spánku. Málo hořčíku nebo něco jiného?
spíš asi jezdíš víc než dřív, a tělo na takovou zátěž reaguje tím že se jí brání…takže jediný řešení…jezdi víc !
Je to u tematu „tak jsem asi dojezdil“… ale tohle me prepadavalo taky. Pomohlo mi: mineralky, jontaky (rozumne mnozstvi obeho) a protahovani se, jak mi tu kluci asi pred 3 mesicema poradili. Je to super. Dostat v noci znicehonic krec do lytka ci prstu u nohou to neni nic prijemneho.
Mám stejnej problém. Taky se mi nějak špatně dejchá v poslední době. Že by smog v Praze? Křeče taky do lejtek, stehen a prstů :o( Co stím. Protahování nepomáhá i když vždycky to pomákalo, minerálky piju, ale yon?áky ne.
Zrovne tobě to píšu asi tak 5× denně, ale platnost je obecná – JE NUTNÉ SI TAKY ODPOČINOUT!!!
Ja mam jeste jednu vec: mam tretry „rozshlapnuty“, a plochy nohy a cekam na na miru udelanou ortopedickou vlozku do bot, pry to pomaha na krece v prstech… ale ted me fakt presly a cim vic jezdim a castejs a min se ulejvam, tak je to lepsi…
Přečti si tenhle článek www.kpo.cz/…e/krece4.htm to docela zajímavý čtění. I ty další články o křečích n a tomhle webu.
Zkus brat alespon 3–5× denne magnesium (treba ty sumive). Taky nedostatok zeleza se muze projevovat unavou, a jeste zopar dalsich ruznych prvku (nekde na internetu se to da najit). Ale tipoval bych to magnesium. Stalo se mi totez, krome tech krecu. S temi jsem nikdy problem nemel.
Dik za rady. Zkusim horcik a jezdit. :-)
Jeste .. projevovalo se to tak,ze asi dva tydny i pres vic nez dostatek spanku jsem se porad citil, jako kdybych spal jenom dve hodiny denne. Byl to des. Pak jeste po maratonu nervove tiky ve svalech.
presne tak – Horcik to jisti, nemusis brat az 5 tablet denne ale hlavne co nejvic na lacno (takze urcite 2 rano), a pak treba 1 pred veceri, po jidle nema prakticky zadnej ucinek, brat vic jak 2 behem 5 hodin nema smysl telo to nevztreba
pokud nechceš utrácet za iontáky, tak si kup šumivé multivitaminy 20tablet cca 40kč, a dej si vždycky jednu do bidonu, docela to pomáhá. Taky mívám občas křeče v noci a cítím se unaven, pak už jedině magnesium…