Pobřeboval bych poradit nějakou značku která dělá opravdu velké helmy na kolo. Můj bratranec má velkou hlavu a nemože nikde sehnat helmu ani v Brně ani v Praze. Má ji moc širokou. Nevíte o něčem zatím jezdí s helmou na motorku.
Pobřeboval bych poradit nějakou značku která dělá opravdu velké helmy na kolo. Můj bratranec má velkou hlavu a nemože nikde sehnat helmu ani v Brně ani v Praze. Má ji moc širokou. Nevíte o něčem zatím jezdí s helmou na motorku.
No hele zrovna mam doma uplne novou gelmu Briko (vyhral jsem v tombole :) Cervena a velikost XL. Je to opravdu velkej skopek a nikdo znamej nema dost velkou hlavu. Je to obyc helma nechal bych to za par kacek. Myslim ze je do obvodu az 62cm. Mohl bych poslat foto.
On má obvod hlavy 64cm, zkoušel vše možné, ale hlavu má moc šírokou, takže tam žádnou nedostal je to kus chlapa 190cm výška a váha asi 140kg.
Vieš čo, strč do plechového vedra kus handry (aby ho to netlačilo) a jebni mu to na hlavu. Myslím, že tu mu bude pasova? ako ri? na šerbel.
TAky to řeším, a v rozumné cen. hladině má velikost 61–64 cm napr. lazer fugitive (http://eshop.bikezone.cz/index.php?… , případně k doklikání přes www.lazer.be/en/index.htm)
no uplne super velky a pohodlny jsou hokejovy helmy… ale to asi nechces, ikdyz si schvalne nejakou zkus a budes koukat jaky jsou ty cyklo krusky
Uvex, ale cena je taky velka :)
Podle osobní zkušenosti – UVEX Supersonic RS – cca 2300 Kč, nebo levnou Kedku, nejlépe seděla Jacko za 1k.
Kdysi jsem někde četl, že snad Cratoni dělá dva druhy přileb – s oválným a nebo s kruhovým otvorem pro hlavu.
Oválne používajú cyklisti, kruhové poslanci v parlamente.