Chystam sa menit olej v MX Comp ETA 105mm a z prispevkov v predoslych forach niekto pouziva viskozitu 7,5 a niekto az 15…takze ako teda?
Chystam sa menit olej v MX Comp ETA 105mm a z prispevkov v predoslych forach niekto pouziva viskozitu 7,5 a niekto az 15…takze ako teda?
záleží na tom, jak ji chceš mít tlumenou… z výroby bys tam měl mít mylím 7,5 takže pokud ti to vyhovuje tak není důvod měnit viskozitu
mel jsem 7.5 – zdalo se mi to hodne zive tak letos jsem si zkusil 10 a vidle je takova plynulejsi. vazim 95kg. pri cene Denicolu co tam liju, cca 35kc/1dcl, se da experimentovat a kdyz ta viskozita vylozene nesedi, tak vylit a dat neco jineho.
Kde kupujete oleje? Chystám se poprvé měnit olej ve vidlici, ale nemohu ho nikde sehnat. V cyklo prodejnách říkají že ho nevedou a odkazují mne do AutoMoto na olej pro motorky, ale tam už to také přestali vést. Jediné co jsem zatím viděl je Mogul s viskozitou 15, ale to se mi zdá moc.
Ja jsem ho koupil ve specialce PenzOil v Radlicke ulici v Praze. 1 l stoji cca 200,–. Delaji viskozitu 5wt a 40wt a z toho se dle prilozene tabulky da namichat libovolna viskozita.
ja chodim do motorkarskych prodejen.nevim proc by to nemeli vest…
to asik chodis do prodejen kde neservisujou vidlice, jinak by tam ten olej meli(ne treba na krame, ale v servisu.) u nas to tak chodi, na krame maji orig. Marzocchi, ale pak nabidnou i Denicol co maji servisaci a donese odlite pozadovane mnozstvi – jedina nevyhoda musis mit svoji flasku…
tak takto jsem to nezkousel..normalne vezmu pikslu denicolu a jdu