Zdar lidi,potreboval bych vedet co nejvice o brzdach XSIV DBH 8,jestli na nich nekdo jezdite!.....a jestli za to stoji, nebo mam na ne hned zapomenout.
Zdar lidi,potreboval bych vedet co nejvice o brzdach XSIV DBH 8,jestli na nich nekdo jezdite!.....a jestli za to stoji, nebo mam na ne hned zapomenout.
Tak neviem ako XSIV ale kamoš má štvorpiestikovú SRAM čo je v podstate GRIMEKA a staršie SHIMANO XT a už je z nej s nervami v koncoch. S opotrebovaním brzdových doštíčiek , pačka zaberá bližšie a bližšie pri riaditkách to znamená že sa sama nenastavuje podľa opotrebovania doštičiek. Krok sa nedá nastavi?, nastavíš len vzdialenos? páky od riaditok. Po 2 rokoch používania už má tretie doštičky, značne opotrebovaný kotúč a včera mu začalo tiec? cez tesnenie na pieste v páke, ktoré sa predralo ako chodilo v brzdovom valci a prekrívalo otvory do pretlakovej nádobky. No total hroza.Hňed by menil somnou za moje mechanické AVIDy.
Aj mna by zaujimalo nioeco otyh brzdach,ale ja by som skor bral model DBH..neviete niekto co to stoji? PS:ani tie naby nevyzeraju spatne :-)
Mam DBH 12 ale nemam je dlouho a koupil sem je z druhy mozna i z treti ruky a brzdi perfektne a zadny problemy s nima zatim nemam. paka fajnova pekne sedi na prst. Di do nich. kdyz se ti neco zesere sezenes urco rychlejc a levnejc nahradni dil jak na hayesu ci shimano…aspon v ostrave kde nejmenovany obchod max cursor XSIVy dovazi a jejich mechanik mi rikal ze s XSIVy nejsou problemy a kdyz tak standartni zadny sileny uchylarny :-) di do nich
Ticho! Všechny vás zabiju!