Kdo zvás má tretry s umělohmotnou přeskou.Zajímala by mě životnost té přesky.Jak dlouho tretry s přeskou máte.Jezdím celoročně a bojím se ,že by mi praskla.
Kdo zvás má tretry s umělohmotnou přeskou.Zajímala by mě životnost té přesky.Jak dlouho tretry s přeskou máte.Jezdím celoročně a bojím se ,že by mi praskla.
Mám Diadory s dvěma přezkama na každé botě. První přezka mi praskla po 7 letech. Druhá odejde teď (8 roků). Za tu dobu mají najeto přes 50t km. Respektive nepraská přezka, ale umělohmotný pásek, který přezka napíná. Výměna je naprosto bez problémů. Po těch 7 letech jsem v kšeftu koupil balíček náhradních dílů za 500Kč, kde byly myslím 2 přezky + 2 pásky. Díval jsem se na ty Specialized a na stránkách píšou, že mají výměnnou přezku, takže bych se toho nebál. Jinak přezka je opravdu komfortní zapínání, ale boty s dvěma přezkama už bych si nekoupil (oni se koneckonců ani nedělají), ta jedna přezka při delších tripech moc tlačí do nártu.
Trochu mimo mísu, ale před pár rokama jsem si koupil brusle s přezkama a při prvním hokeji jsem si jednu urazil o mantinel a druhá praskla po zásahu pukem. Prostě měl bych strach, že je někde rozbiju o šutr. Jinak vozím Diadora Gego se dvěma sucháčema a tkaničkama.
sidi challenger (model 1995), 1 prezka+1 suchac, najeto 20kkm. sidi eagle4 (model 2002), 1 prezka+2 suchace, najeto 8kkm.
s obema totalni spokojenost. jezdim XC. zda se mi, ze jde o neznicitelne prezky. prezek se neboj, vydrzi vic nez suchace, ktere po nekolika letech zeslabnou. na rozdil od prezek ;-)
SIDI … prezka a kolecko. Za 9 let pouzivani absolutne zadny problem s prezkou. Dodnes je pouzivam na trenazeru.
Jenom se pridam, prezky drzi jak pribity, dva roky zavodni nasazeni, dalsi rok na trenink a porad pohoda..
perzky na adidasech mi odejdou asi na tech botach posledni – mam dojem ze zivotnost prezky je fakt vyssi nez boty jako takovy:-) jo na MTB
Boty Shimano – 1 prezka + 2 suchace, 1 rok spokojeneho uzivani, zadny problem s prezkou, jenom jednou trochu zamrzla , vyresil to fen.
takže na ježdění v zimě raději tretry bez přesky?
je to stejny jako kdyz ti v zime zamrznou treba tkanicky, jakmile se dostanes do tepla je po problemu
tretry SCOTT, jen prezky (po trech na bote). na jezdeni je to v poho, jen sem jednu urazil a vymena byla na ****… takze priste uz maximalne po 1 jedne prezce:-)
Sem měl SIDI Genius 2 a vydržely 8 let. Za tu dobu umělohmotnej pásek nerupnul, najel jsem na tom něco přes 160 000 km. Někomu ale prdnul už po 2 letech. Dost se to ničí při přepravě v batohu třeba. To chce ty boty nahrubo zapnout, aby se nemohl o něco pásek zychytit a zlomit. Už beru jen boty s přezkama, sucháč nechci.