Ma nekdo tip na ram do 10k Kc? Co by jste koupili a kde?
Ma nekdo tip na ram do 10k Kc? Co by jste koupili a kde?
No tak zacnem. Mam VECTOR RD1300 (www.vector-bike.sk) Od septembra to je aj v CR, ale stranka nie je funkcna, tak si iba zavolat a zistit. Ram: stoji cca 7000kc s alu vidlicou, ram ma 1,2kg, je trochu maksi myslim, ale ja som s nim spokojny, zatial bez problemov. Aj design je fajn.
Čim to budeš osazovat, jestli budeš teprve díly kupovat a vyhovovala byti velikost (58 GT odpovídá 61 fort) tak zkus přes nějakej krám tohle http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… záleží kolik by ti odečetli za díly.
RB RR 1100 cena 9900kc, sirer omega – okolo 8kkc, sirer carbon +/- 10kkc. sam z nich tedka vybiram. mozna me napada este svorada. favoritem je zatim RB.
Z ceskych FORT, DURATEC,RB, Sirer…, ze zahranicnich napr. Author A5504,… ovsem musis mit jasno zda chces AL a nebo Cr-Mo,klasiku a nebo sloping a take pocitej s tim, ze pokud skladas kolo, tak je vzdy drazsi nez kompletni kolo..Dobra volba si myslim, je ten author je kolem 10 tis. i s karbon vidli a integrovanym rizenim.Kde?napr.ebikeshop
Prene z tohoto sortimentu vybiram i ja… Duratec R8 a RB RR 1100, oba za 10k, oba moc dobry ramy, ale bez zadni karbonovy stavby (snad by se dalo prekousnout). Dale tu jsou FORT a Sirer, huzel s minimalni moznosti vlastniho designu. Zato nabidka Sirerovych ramovych sad je lakava (Ram+vidle za 10800 a Ram+vidle+hlava+predstavec+riditka+sedlovka za 14k). Jenze to by byla seriovka jak vysita, nic pro me :)) A jeste bych mohl mit ram LuckyBike (totozny s Fortem a Sirerem Carbon) v libovolnem provedeni za cenu do 10k
A ted babo rad :)))
Chtel bych to osadit sadou Veloce 2×9 (nebo 2×10, pokud budou penizky navic), rozpocet mam by mel byt do 35k Kc
Toho Šírera koupíš o pár tisíc levněji jako Sypder :-), ale nic moc. Před pár dny jsem silničku dostavěl, šel jsem cestou jetého rámu (zachovalý CrMo s karbonovou vidlí a Chorus řízením) + nová osazení a kola. S novým rámem a vidlí bych byl nejmíň o 7tis dražší. Móóc se mi povedla :-)
Co jsi volil za komponenty? Fotku nahodou nemas? Spider muzu koupit taky, ceny jsou hodne nizky, ale ta znacka je mi nesympaticka… uz se to tu dost rozebiralo
Mrkni do galerie biků, nebo přes info v mém nicku.
sel bych do forta. veloce asi 2×10, protoze tu 2×9 vecne delat nebudou, ale je to asi jedno.
to by se do 35k melo v pohode vejit i s karbonovou vidli.
Ja praveze idem do Veloce 2×9 – na konverziu na 2×10 staci zmenit kazetu a 1 suciastku v pake, a zatial mi tych 2×10 netreba… radsej tie prachy usetrim na nieco ine.
To si nemyslim, budes potrebovat akorat retez a kazetu, to je jediny, co se da pri rozumnym pouzivani znicit… a alternativy treba od Sramu (kazeta) budou vzdy
Jenže Campa má každou chvíli jinej ořech, teda drážky na něm. Kolega má osmičkovej Chorus a měl velikej problém schrastit kazetu. Bejt to Shimano, dáš jen jiný kroužky a máš osmičku, nejmenší tam nedáš a hotovo. Nevím jaký má drážkování Shimano desítka, ale doteď dělali pořád stejný. Na Campu jsem slyšel špatný věci ohledně nábojů, prý moc nevydrží nebo se viklaj.
To by se dalo resit novyma zapletenyma kolama, clovek si rad udela radost