Zdravim.
Máte někdo osobní zkušenost s modelem 2004 (případně i 2005)? V různých diskusích jsem našel dost o různých problémech, ale zajímala by mě praxe a ne jen teoretické úvahy.
Zdravim.
Máte někdo osobní zkušenost s modelem 2004 (případně i 2005)? V různých diskusích jsem našel dost o různých problémech, ale zajímala by mě praxe a ne jen teoretické úvahy.
Asi mi neco uniklo :)
mysli Merida Special Edition Disc
Omlouvám se, jde o Merida Special Edition Disc.
Jasne, tohle kolo mam momentalne asi 1,5 mesice, najeto zatim neco pres 1100 km… Copak bys rad vedel?
Vlastně všechno, zejména špatné zkušenosti, pokud nějaké máš. Co říkáš na nový model (komponenty)?
Na zacatek bych chtel upozornit, ze to je muj prvni bajk :)) Takze k spatnejm zkusenostem: jako nejslabsi misto celyho kola vidim vidlici. Je fakt, ze tohle uz jsem cetl a slysel predtim nez jsem to kolo koupil, takze jsem s tim i dost pocital. Zezacatku fakt vubec netlumila, ted uz je to lepsi, ale na mensich nerovnostech (koreny, sutry) kolo skace jak koza :) Na vetsich uz je to lepsi. Je ale mozny ze ji mam moc nafouklou. Dalsi trable: cinkani sedlovky, je fakt ze jsem to zatim moc nezkoumal ale pripada mi ze sedlovka cinka o ram, jednou jsem ji zkousel vytahnout, dat zpatky, poradne dotahnout ten rychloupinak a zas to chvili nedelalo, ale te d je to tam znovu. No a posledni vec: bacha na padani retezu zejmena pri razeni z prostredniho na nejmensi prevodnik. Parkrat se mi dostal retez mezi prevodniky a ram, je docela problem to dostat zpet a hlavne se tim brutalne odre ram. Proste tohle neradit v nouzi ale uz tak trochu pocitat ze je potreba takhle zaradit a udelat to v klidu. Jinac jsem s kolem vcelku spokojen, brzdy brzdej jak dabel, kola se tocej, radi to a jezdi to :))) Velice jsem spokojen se sedlem, bal sem se ze mi nebude vyhovovat, ale je fakt moc dobry a vubec nemam potrebu koupovat nejaky lepsi. No a jeste jedna dulezita vec, tohle kolo se mi porad brutalne libi, mam ho vetsinou v pokoji a kdyz vstavam a podivam se rano na nej, vzdycky si rikam ze mam nadhernyho bajka :))) Kdybych mel kupovat tedka znovu kolo, pujdu stejne do tyhle meridy.
Kdyz ti spadne retez mezi prevodnik a ram neni problem tam zase zaradit prostredni tac a parkrat otocit klikama. Vrati se rychle zpatky.
A nebo taky zkurv.. ram a jeste zohnes smyk a mozna i prevodnik.
to nejde, pac mas retez zadrenej mezi prevodnikem a ramem, lepsi opatrne vytahnout…
Hm, jestli ho tam mas „natvrdo“, tak to fakt asi nepujde.