Nedalo mi to a napsal jsem do TV Terra – poradatel NovaCupu, proc maji ruzny ceny startovnyho. Z odpovedi ale moc moudry nejsem.
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, co Vás vedlo k různé výši startovného pro účastníky z Čech – 550,–Kč , z „protekčních“ států východní evropy 20Eur a ostatních za 35Eur. Připadá mi to jako dvojí ceny pro cizince v restauracích! Na závod jsem nyní pozval své kamarády ze zahraničí a byly z toho nemile překvapeni. Na maratonech v Polsku, Německu ani v Rakousku dvojí ceny nejsou, nebo jsem se s nimy nesetkal. Při kurzu 32Kč za Euro, t.j. 1120Kč za 2,5hodiny jízdy po panelech a asfaltu v Jizerkách, párek v cíli, igelitovou tasku prospektů a starých čísel časopisu ANO je i pro podle Vás zřejmně bohaté západoevropany trochu dost. Myslím, že loni ješte trojí ceny nebyly, nebo se mýlím? Nemyslím si, že za pomoci mnoha uváděných sponzorů máte problémy s pokrytím nákladů na organizaci závodu. Myslím, že ve vaší televizi proběhlo dost reportáží o neetičnosti dvojích cen v České republice.
Děkuji Vám předem za vysvětlující odpověď.
S pozdravem
Vlach
Dobrý den, ke stanovení cen startovného v Eurech jsme přistoupili po loňských zkušenostech, kdy platba v korunách ze zahraničí byla pro mnoho zájemců nerealizovatelná – startovné + poplatky za konverzi měn. Otázkou zůstává výše startovného, kde jsme se inspirovali u podobných akcí u nás pořádaných a startovné snížili. S pozdravem
Pavel Hůza
Terra TV s. r. o. www.terra-tv.cz