Ahoj.Zajímaly by mě vaše skušenosti s vysílačkami-CB, PMR, nejen pro MTB. (viz.: military-club.cz, bartsport.cz, armyshop.cz, trekshop.cz, aj…)
Ahoj.Zajímaly by mě vaše skušenosti s vysílačkami-CB, PMR, nejen pro MTB. (viz.: military-club.cz, bartsport.cz, armyshop.cz, trekshop.cz, aj…)
hele,je to uplne bezvadna vec!!my to meli se SZABO Gangem na sumave pri bikovani a uplne super!!letos se dokonce nikdo nestratil a vsichni(jak na spici tak na chvostu)vedeli jak je to jeste daleko k nejblizsi hospode:)!!
Já mám akorát zkušenosti s vysílačkou Motorola Talkabout T5422, pár stojí do dvou tisíc. Má 9 kanálů každý s 40 podkanály, je malá, vydrží na jedno nabití 3–4 dny. Používám ji hlavně v práci na kole sem to ještě nekoušel, ale už mě to párkrát napadlo. Tahle vysílačka má zdířku na headset a ten prý reguje na hlas automaticky, takže se dají používat třeba na motorkách. Já sem je zatím používal v Praze, v papírech má zapsaný dosah 3km, ale zatím jsem se v zástavbě nedostal nad 1200m, v otevřeném terénu to asi bude lepší. Vysílačky s větším dosahem jsou o dost dražší (dosah 10km cca 20–30kkc).
Mne spíše napadla trošku jiná věc. Když takhle jedeme s kámošem na silničkách, tak si člověk rád pokecá, ale jet vedle sebe v tom provozu je o život. Takže kdyby jsme měli nějaké malé vysílačky s „náhlavním“ sluchátkem a mikrofonkem, tak si spolu pěkně pokecáme i když pojedeme za sebou. Má to někdo odzkoušené?
Jo, používáme elix SL 01 P. Mají k tomu náhlavní soupravu. Stojí asi 1200Kč 1 vysílačka, má v sobě lion akku, je k tomu nabíječka a nemá víc jak 100g. Má VOX, tedy klíčování hlasem. Podívej na www.elix.cz Jinak jsem na ní udělal lepší anténu a během švihu se téměř kdikoliv dovolám domů. Tedy pokud jedu na kopec a tak do 20 Km vzdušnou čarou.
jo toz to je peknej kousek … a jak dlouho to tak vydrzi v provozu ? (zkus nahodit nejaky cisla z praxe treba 10hodin zapnuta na VOX + hodina mluveni nebo tak nejak) dik
V pripade, ze nejsi fanda do vysilacek, nebo neorganizujes nejakou hru, mne prijde vysilacka v dobe mobilu zbytecna investice. Vim, ze neni vsude signal, ale pokud se navzajem stratite, vzdy se muzes vyskrabat nekam na kopec nebo otevrenou louku a pak si zavolat.
No jo, ale u vysílačky máš pouze investici za přístroj a víc už nezaplatíš ani kačku.
No jasne, ale ja to beru tak, ze na kole jezdim a vykecavam akorat z kamosem vedle. Mobil na kole pouzivam jen v pripadech, ze se navzajem stratime, nebo ho muzes pouzit treba na zavolani sanitky :o) Pokud se chces vykecavat, tak ma urcite vysilacka smysl, ale ja si jedu do lesa odpocnout.
Jo to máš pravdu. Taky jsem je zatím nepotřeboval. Sice jsem si jich pár prohlíd, ale představa, že i na kole nemáš klid není zrovna milá, ale je to vlastně nejlevnější dálková komunikace.
samozřejmě že je to zbytečná investice, když máš služební mobil. :)))
A vo tom to je!
s tim mobilem mas asi pravdu, ale…