jak jednoduse hopsnout na/pres ...

35 nepřečtených
  • mosquito

mel bych dotaz jaky je trik v nadhozeni zadniho kola ? kdyz potrebuju treba prejet resp. preskocit nejakou vetev na zemi nebo nedej boze hopsnout na obrubnik… nechci zazraky staci par cm – jsem fakt lampa co ma hodne najeto ale zadek nezvedne ani za nic (XC kolo hardtail, nemam naslapy) diky

0 0
    • Jogador  

A to chceš na tý Esce, nebo na tom authorovi? Zkus bunny hop, neni tak složitý, můžu Ti poslat video, jak to vypadá. To video má 2,5 MB.

A tady to máš z nějaké literatury, už ani nevim od kuď: Další trik. Je nám jasné, že po přečtení tohohle článku, sedáte na kolo a zmydlíte všechny zídky v blízkosti vašeho baráku. Předem jen chceme ještě podotknout, že ne každá zídka je na tohle stavěná a ne každý soused ocení vaší snahu naučit se něčemu novému. A tak přidejte k vaší snaze trochu rozumu. Bunny hop, mezi trialisty v Čechách známý jako houpačka nebo vlna, má svou první fázi podobnou Downstairs manualu. Před zídkou zhoupnete bike pod sebou a přitáhnete řidítka směrem k hrudníku. Tak dostanete přední kolo do vzduchu. Vzdálenost zvednutí předního kola před překážkou záleží na její výšce. Čím vyšší překážka tím delší vzdálenost a naopak. Zvednutí předního kola zhoupnutím si pořádně natrénujte. Jestli se rozjedete proti zdi a předek nezvednete, riskujete víc než „jen“ ohnutou vidli!? Teď přichází na řadu kolo zadní. My zde máme asi tak 30 cm vysokou zídku. To znamená, že v momentě, kdy se předek dostane nad přední hranu zídky, už musíte začít zvedat zadní kolo. Tohle načasování je dost důležitý. U vyšší nebo nižší překážky se samozřejmě liší. Zadní kolo zvednete pomocí pedálů, které naklopíte a přes podrážku boty (její grip) táhnete zadek nahoru. Výšku naberete pokrčením kolen a vtáhnutím biku co nejvíce pod sebe. Jeden typ pro ty, co mají problém s nabráním dostatečné výšky. Nesnažte se dát zídku na zadní. Hned za přední hranou zídky tlačte předek dolů, přeneste váhu těla na řidítka a snažte se jakoby postavit na přední kolo (brzdou si nepomáhejte!). Díky přenesené váze se zadek automaticky zvedne. Chvilku pojedete po předním a setrvačnost dotáhne zadek za vámi. Nezapomeňte, že správná nájezdová rychlost je 50% úspěchu, s malou rychlostí neodlepíte ani kola od země. Pořádně trénujte a uvidíte, že Bunny hop není zas tak složitý jak to na první pohled vypadá.

0 0
      • mosquito  

:)) na ty esce to asi nepujde – ma tak ± 20kg takze ji mam co delat zvednou v ruce :o/

ale diky, video rad prijmu ale pls na diskuse(z)mor­kovsky.com

ten trik co jsem nevedel je urcite v tech pedalech pres ktery to zvednu .. mozna

0 0
        • Jogador  

diskuse@morkovsky.com ? Jestli jo, tak už to tam máš

0 0
        • wraftler  

asi myslis zdvyhnutie oboch kolies naraz, ale to sa tiez robi bez naslapov, proste vzpriecis nohy v pedaloch tak ze ich tlacis odseba a nadhodis sa telom… ale takto vyskocis tak mozno do 20cm… ten bunnyhop je lepsi vyskocis vyssie a preskocis ten konar aj v mensej rychlosti…

0 0
        • Pá-dlista1  

20kg je jak nic. To maj i nektery freestylovy kola a jak s nima skacou. O hmotnosti to neni. Konec koncu trialova motorka ma 80kg a taky skace :)

0 0
      • fousac  

super teorie… jen mi nekdo reknete, jak se to DOOPRAVDY aplikuje do praxe… :/

0 0
        • ddd - andy  

HOP, no a ses nahore.. :-)

0 0
          • fousac  

me to docela depta.. :/ tady si lidi klidne skacou radove metry a ja sem rad kdyz se vysapu na malej obrubnicek… :´(

0 0
            • Luka  

Ty jestli neumis vyskocit na obrubnik, tak ja bych mela jezdit kanalama… nes*er bohumile, nes*er! :))))))))))

0 0
              • fousac  

neumim… :(( se podivaj treba na tu zidku tuhle na strahove… kazdej normalni clovek udela hop a je nahore, akorat ja blbec do ni zatnu prevodnik… :´(

0 0
                • Pá-dlista1  

Ono kdyz nedokazes zvednout predni kolo, tak se bunnyhop dela tezce :) Ale az se priste uvidime (treba v hospode), tak te to naucim. Jenom abych si vzal tlampac na to popobizeni :)

0 0
                  • fousac  

se ti to povida, kdyz ta tvoje potvora se topori na zadni sama od sebe.. ;)

0 0
        •  

takhle :-) http://www.spaceman.cz/…unnyhop.mpeg

0 0
      • mosquito  

tak koukam na to video, vypada to pekne … presne to co potrebuju ikdyz by mi bohate stacilo treba 10–15cm ALE JDE TO I SE SEDLEM V NORMALNI VYSCE ? TEN MANIK MA SEDLO AZ UPLNE DOLE A TO KOLO SI ZVEDNE ALA JA MAM SEDLO POD ZADKEM ?

0 0
        • Pá-dlista1  

Ten „manik“ ho ma pod zadkem. Tam kde mate sedlo vy to je spis v … . Urcite to jde, ale nesmis vedet jak se to dela se sedlem nizko. Jinak ti bude prekazet. No a samozrejme to nejde tak vysoko. Jsem se jednou na pujcenym kole mohutne prikrcil, sel za sedlo, zvednul na zadni a kdyz jsem se chtel odrazit oprelo se mi sedlo o hrudnik a uz jsem se z te polohy nedostal :) Teda dostal, ale az kdyz jsem se sebral ze zeme.

0 0
          • mosquito  

dobre takze mam jit za sedlo, a davat si bacha nebo za sedlo ee

0 0
            • Pá-dlista1  

Udelej to podle Spacakova navodu. Nic vi ti k tomu v minimalne v Cechach nikdo nerekne.

0 0
            • McBlacky  

za sedlo fakt ne. sice bunnyho neumím, ale o vracení se z pozice za sedlem vím svý :-) to Padlista, hele já někdy jezdím s břichem opřeným o sedlo, možná i hrudníkem, a vetšinou mám i v týhle pozici problém nepřelítnout přes řidítka :-)

0 0
              • mosquito  

za sedlo obcas jdu pri hodne strmym sjezdu .. ikdyz jednou sem uz dost litoval kdyz jsem vletel napric do takovyho koryta ze jsem na tom sedle malem nechal to nejcennejsi (mobil to nebyl)

0 0
              • enjoy  

hm,ja za sedlo moc nechodim a hrudnik na sedle jsem asi nikdy nemel:-).ale me vyhovuje jak pilotuju,tzn. casto zadni kolo ve vzduchu:-).kupodivu to zvladam:-)

0 0
                • Jogador  

Ty piješ Redbull? A dále by mě zajímalo, kde máš přední kolo, když je zadní ve vzduchu?:)

0 0
                  • enjoy  

kdyz uz tak kamikaze:-).a predni byva obvykle na zemi.jo a na drzku jsem s timhle stylem jeste myslim nesel:-)

0 0
                    • Jogador  

Co neni může bejt, já nevim, jak to dělám, ale mě vždycky když takhle blbnu přední kolo ujede, a já ujedu za ním a většinou rovnou na zem:)

0 0
                      • enjoy  

no ja prave hodne spoleham na predni brzdu a jeste k tomu nechodim moc za sedlo,takze mi to kolikrat ujizdi do stran jak je chvilkama blokly.no sranda:-).ale teda fakt mi to zatim vychazi.a taky teda nerikam ze se mi tohle stava nejak casto:-)

0 0
              • mastihuba  

a to máš tak krátkej rám nebo tak dlouhý ruky? :)))

0 0
    •  

tak že ten navod co napsal Jogador a i to video najdes na stranak Author ( www.author.cz/index.php?…), jinak ja sem se to nejdriv naucil skakat celym kolem najednou a ted Bunny hopem, ale sedlo asi mit dole musis, jinac bys mu asi dal pekne zabrat, nebo musis najit nejakej kompromis ve vysce, abys ho mel tak aby to slo a taky abys mohl normalne jezdit, mam taky XC HT

0 0
      • Jogador  

No,no, jsem to sem dal, aby to nemusel hledat, víš jakou mi dalo práci to přepsat?:)

0 0
        •  

Však mě to je jedno, ja sem si ty videa dal na stranky a az pak sem zjistil odkad to je

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.