Zajímalo by mě jestli jim to nemůže uškodit. Vetšinou je jen nechám vyprat a pak to nechám odkapat, ale občas nějak není čas a prostor tak to nechám jemně vyždímat. Co vy jaké máte zkušenosti. Třeba jak to snáší vložka nebo funkční prádlo apod.
Zajímalo by mě jestli jim to nemůže uškodit. Vetšinou je jen nechám vyprat a pak to nechám odkapat, ale občas nějak není čas a prostor tak to nechám jemně vyždímat. Co vy jaké máte zkušenosti. Třeba jak to snáší vložka nebo funkční prádlo apod.
Mam v pračce program na krátké šetrné ždímání,dělám to běžně a žádnou újmu nepozoruju..
Má drahá manželka muj drahý obleček Nalini pere a ždímá v rukách. Ideální… :)
My co nemáme drahou manželku,pereme v pračce :-)
my co nemáme manželku ani dívenku užíváme starou dobrou ruční práci, takže peru i ždímám v rukách, když toho není zrovna hromada-do pračky tak jednou z 10 případů.
Drahý obleček Nalini svůj i drahé manželky házím do pračky na 30 se ždímáním a snáší so skvěle /ten obleček/
?? a jak by to melo skodit? Vzdyt se jen chvilku toci buben ⇒ pouze odstredivka, neni jak by se ti mohlo neco roztrhat nebo tak neco. Nebo snad ten buben podcenuju? :-)
normalne hodim jen cyklisticke veci vcetme moiry na 40 do pracky na bezny program, kde je i 2×zdimani, nic se tomu nedeje, stejne to driv spotrebuju nez tomu ublizi precka. joo a jen tekute mydlo, ne bezny prasek
tak nějak, akorát s normálním práškem :-) dřív jsem pral moiru v ruce, ale lenost je lenost a dneska tam házím už cokoli. Když se někde zrakvím, tak je to pro oblečení stokrát horší než praní v pračce…
normalni prasek nejak nedelal dobre vlozkam u kalhot, hrpozne pak ztvrdly. ale moiru i klidne ve stdune vode jen premachnout, ta se pere dobre
aha, tak to jsem zase chytřejší, je fakt že jsou cyklokalhoty pak trochu tužší, ale za chvíli to povolí
Moiru taky peru v ruce a ve studený, ale ona stejně pořád smrdí, to bych jí musel prát pořád…
hmmm me nesmrdi ale ja ji peru pokazdy:)
U Tebe se to nepředpokládá, chlap má být cítit na 100 metrů proti větru :-) …
Jo, tak to s moirou docela funguje, ale proto mám jednu smradlavou na kolo, a jednu do společnosti, tam se člověk tolik nespotí, ale už jsem to řešil i s jinými¨, ty běžkujou a taky řikali,že když se vzimě zapotí, že to páchne
Hmm, scampolo od moiry mi nevoní ani vypraný :-( půjde do háje … ostatní hadříky mi nenačichly, nevím, čím to je … já už moiru ne, alternativ je spousta …
Já mám duo a to nevoní… Ale teď přemýšlím o něčem teplejším, co bys poradil, má něco Klimatex?
Téměř určitě ano, zkus se podívat
http://www.klimatex.biz/info/offer.php?…
já moc teplo nepotřebuji, na omak se mi docela pozdává Sensor … za dva týdny je SportLife, tak so to prohlídnu zblízka a něčím si udělám radost …
Mám 3 týdny Sensor Double face a nemá chybu,měkký,teplý,vybordelny..
To je přesně můj favorit :-) …
Tak nějak, taky se na něj chystám.
Jste mě překecali:)Jen mi ještě řekněte, kde Sensor prodávaj, o Klimatexu i Moiře vim,ale Sensor ještě ne. A pokud možno, aby i poradili, aby to neměli jen jako doplňkové zboží…Díky
k tý moiře… nejdřív to trvá cca 10–20 vyprání a pak už to přestane smrdět – většinou. Na horách mi vydrží i dva dny, na bika tak na dvakrát taky, ale skoro vždy se před delším švihem sprchuju :-)
Já se taky občas sprchuju:) Já tu moiru mám už asi 2 roky, a praná je už hodněkrát, ale v létě je v poho, ale v zimě, když se spotí, a nemůže pořádně uschnout, tak na mě zasmrádne, možná by pomohlo, když přijedu to hodit do vody a opláchnout, ale to už by po mě chtěla moc…:)
Trošku odbočím … v jiným threadu jsi použil spojení „jen 90“ … CO je pro Tebe delší švih ? :-) …
je to spíš o kvalitě km, než o objemu, protože já netrénuju plánovitě a jen jezdím na vyjíždky s kámarády tak čtyřikrát týdně :-) pokud se jede a nefláká se to, tak je lepší to měřit časem (pro mě) no a nad 5 hodin už je to delší :-)
zapocitavas do toho cas straveny v hospe?
kdyby jo, tak to už bych měl najeto milion :-)
Moira je polypropylen, pokud se nepletu. Ten je náchylnější k převzetí a udržení pachů než polyester. Není to velký rozdíl, ale je. Důležitý je včas vyprat /nenechat válet tři týdny v igelitce a pak se divit/. Peru v pračce, šetrný program, pokud si vzpomenu ;-)). prášek řeší maželka, já zůstávám v blahé nevědomosti.
Vzhledem ktomu, že na kole v zimě jezdim téměř denně, tak se o igelitce mluvit nedá:) Ale ono zesmrádne už na mě, to je asi jako v igelitce. Pak ho dám usušit, ale ono to stejně nepomůže:(
Tak mě moira nesmrdí, ale je pravda, že peru po každém použití. Přesto jdu příště asi do něčeho jiného, u moiry mi chybí „nejčr fíling“, je to takový moc syntetický.
Moirový (& spol] nechávám jet na 40 a ždímat, bundu a kalhoty s membránou nee, ty nechávám jen odkapat …
windtexovou bundu klidne na 40 se zdimanim, a mam ji ted 4 sezonu a je uplne v pohode
Peru po každé vyjížďce v ruce.. ždímám též ;-)
ždímat se může, ale bez kroucení!!!
Mačkám to kuličky, nechci aby mi někde při jízdě vylezl zadek z ka?at :o)
přesně tak
Vubec nevim co ta pracka dela…vim ze to dam na kratky nebo dlouhy prani…standartni nastaveni… :)
A pak s tim sup do susicky :)