Uvažuji příští léto vyjet na kole do Norska.Má někdo zkušenosti s CK nebo spíše doporučujete vyrazit na vlastní pěst? Díky.
Uvažuji příští léto vyjet na kole do Norska.Má někdo zkušenosti s CK nebo spíše doporučujete vyrazit na vlastní pěst? Díky.
byl sem tam v roce 2000 s adventurou, 100% spokojenost. i kdyz jedes s CK tak mas jistou volnost. kdyz to prezenu tak "za 14 dni jede trajekt zpet tak pokud se ztratite tak tam:)..). ted bych uz jel sam. zalezi jak si zvyklej jezdit daleko, jak si umis opravit kolo, jesli se nebojis improvizovat a tak. kombinace auto + 4 lidi + 4 kola vyjde o dost levnejs nez s CK. a dneska ma i skoro kazdej kemp svou www stranku, neni problem si udelat program dopredu. treba jako osnovu pouzit program od CK :)
Pred nekolika lety jsem jezdil v Norsku individualne a letos jsem byl Norsku na kole s Adventurou. letosni zajezd byl prima (krome par drobnosti, ktery by ale mely byl pristi rok odstaneny). Vyhoda s CK je ta, ze jedes nalehko (obcas skoro nalehko – dvoudenni horske prejezdy), bus veze veci, staraji se ti o snidane a vecere. Trasa je naplanovana tak, ze vybiras nejlepsi rozinky. Nevyhoda je, ze mas stanovena mista noclehu, a tim vlastne program (cestu mezi kempy ale volis vicemene individi). Dovedu si predstavit Norsko i „natezko“ a zcela svobodne, pak ale neprojedu (nebo projedu, ale neuziju sije) nektere cesty, ktere jsou nalehko lahudkou. Treti variantou je odjet individi autem, a jezdit treba hvezdicovite vzdy z nejakeho kempu. Coz je taky prima. Nemyslim, ze by zajezd s cestovkou prisel vyrazne draz nez individualne: cestovka plati nizsi taxy za kempy, ma levnejsi trajekt, veze si spoustu zradla s sebou. O tom jak fajn ten zajezd do Norska bude rozhodne hlavne pocasi: prvni zajezd jsem zazil permanentni vodorovny dest s vetrem, letos naopak ze sestnacti dni byl destivy jediny.
Kudy jste jeli, že by tam nešlo projet natěžko? Byl jsem v Norsku před lety s CK a získal jsem pocit, že jsou tam buď silničky a štěrkový cesty v pohodě pro trekingová kola, nebo totálně neprůjezdný. Párkrát jsme zkusili uhnout na nějakou pešinku a brzo jsme skončili nesením kola na rameni… Máš nějaký tipy na trejlíky?
Vetsinu by asi slo projet natezko, ale tam, kde jsem si nalehko teren technicky radostne uzival, by to natezko byla pruda. Mist, kde bych natezko neprojel (teda ja, nekdo jiny mozna ano, i kdyz bych to chtel docela videt) bylo taky par: treba sotva viditelny kamenity stezky v pohori Tjornsaeterfjellet, baziny kolem jezera Furnusjoen, skvely cesty z udoli Boverdalen do masivu Galdhopiggenu (dabelsky brody!), sjezd pod lanovkou do Rjukanu a dalsi (u nekterych bych nedokazal ani s mapou v ruce uz rict kudy presne stezka vedla). Tyto cesty byly velkou vetsinou odbockami ci doplnky cestovkou navrzeny trasy. Celkove jsem najel asi 1350 km (cca 30% asfalt, 50% sotolinovy cesty, 20% kamenity ci bazinaty horsky cesty ci stezky).
Ahoj :-) posledních pár let jezdím v létě s kolem do zahraničí, pokaždé o trochu dál od domoviny. Přemýšlel jsem, že bych tohle léto zkusil Asii, třeba thajsko nebo indii, ale nebránim se prakticky žádné konkrétní destinaci. Chtěl bych se pokud možno vyhnout větším městům, spíše bych rád zabloudil někam do pralesa :-). Minulý rok jsem si kupoval novou Meridu a pro jistotu jí budu každej den impregnovat, takže by to velký vlhko měla vydržet.. Chtěl bych se zeptat, jestli se najde někdo, kdo by mi mohl doporučit zajímavou lokalitu cca na týden (denně 50–70km, převážně lesní stezky apod.), klidně nějakou méně oficiální/profláknutou, pokud by stála za to – napadlo mě totiž, že bych zkusil domluvit a naplánovat dovolenou u http://www.exotickapriroda.cz/ Arcadia Air . Pokud jsem to pochopil správně, tak by mi zkusili sehnat místního průvodce. Přijde mi to jako celkem zajímavá nabídka… neslyšel o už tom někdo?