Mam malu cervenu flasticku Loctite 243 (kupovanu tusim pred cca 1.5 rokom, ale rovnako sa to chovalo aj ked bol novy). Mal by to byt dobre znamy modry polotvrdy tmel do zavitov proti povolovaniu. Problem je, ze pred 48h som napatlal 5 zavitov na srubkach zadnej stavby a nechal mimo biku zatuhnut, ze ich potom zasrubujem. Doteraz to nestuhlo, sedi to v zavitoch a stale ma viskozitu iba malo vyssiu ako voda (mam to pri izbovej teplote). Na tych istych srubkach bol pri rozoberati modry zatuhnuty tmel este od vyrobcu (ramu), iba bol uz kadejak poodlupovany, tak som napatlal novy.
Tuhnutie Loctitu by sa malo aktivovat iba pri styku s niektorymi kovmi, ale ked na tych srubkach bol uz raz tmel od vyrobcu, tak snad je material zavitu ok. Zavity som pred nanesenim tmelu odmastil isopropanolom. Este mi vrta hlavou, ze typicky flak tmelu na zavitoch na zvykne byt na celu hlbku zavitu a niekedy aj trocha cez – viskozita je tak velka, ze sa to neroztecie a zatuhne to vo velkej hrubke na jednom mieste. Moj sa skoro okamzite rozlezie po celom zavite a aj keby neostal tekuty (ako momentalne predvadza), tak hrubku aku vidam inde by som dosiahol mozno az po 3 naneseniach.
Robim niekde chybu, alebo mi predali ofarbenu vodu (velky kamenak na juhu Prahy)?