Jaká je podle Vás aktuální konkurence v nabídce pro tenhle výběhový model?
Snažte se držet určení , systému a osazení.
Canyon, Cube, Artuš ani Mirinda se nepočítá.
Jaká je podle Vás aktuální konkurence v nabídce pro tenhle výběhový model?
Snažte se držet určení , systému a osazení.
Canyon, Cube, Artuš ani Mirinda se nepočítá.
:-)
Dobry
Cenzor v akci?
Jo lepší než flamewar
zda se mi to nebo tomcat tady poslední dobou zaklada asi milionté vlakno?jestli to je shoda přezdívek tak sory
Pánové zatím nikdo neodpověděl konkrétním modelem.
Oravdu mě nezajímá výčet firem, které dělají taky kola. Ani hodnocení firem.
LOL
Ty vole tak proč zakládáš dotazovací vlákno, když necheceš nic slyšet??
Nechci tu flamewar na jména těch firem
Zajímavý jak se ukazuje, jak na odborným fóru, někteří místo suchého porovnání na záklaďe technické specifikace, dají přednost subjektivním sympatií k značce.
Těmi blokacemi se chceš dostat na špici Top10 ?
veď sme napísali že takmer všetko bude lepšie ako superior, si pozri ponuky výrobcov na internete (v podobnej cene a s podobným zdvihom) a budeš mať jasno… Keby aspoň napíšeš do akej ceny to chceš a aké máš požiadavky, tak by sa dalo hneď lepšie poradiť… Neviem koľko stál/stojí ten superior, v akých prevedeniach sa predával a pod.
A k tým subjektívnym sympatiám – čo bolo subjektívne na tom, že som napísal že ten superior je od rovnakej firmy od ktorej berie x ďalších výrobcov a že ten rám nemá nič výnimočné oproti iným značkám?
Jak můžeš radit a napsat …Neviem koľko stál/stojí ten superior, v akých prevedeniach sa predával a pod…
Pak se nediv, že blokuju když Merida nemá čtyřičep, ani AM bike 130/130. Když nerozumíš tak se neozývej.
tá cena na stránke superioru nemôže byť pravda, lebo za tú cenu by ten bike kúpil len blázon :) Preto som sa pýtal na cenu – koľko by si bol ochotný za taký bike dať…
Merida má 120/120 alebo 140/140, nevidím dôvod prečo by mali robiť aj 130/130 :) Osobne by som pozeral niečo so 140mm, aspoň vpredu.
Tak ještě jednou. Merida nemá AM čtyřčep.
skúšal si merida nejaký nový jednočap? Ja síce nie, ale aspoň som ich videl v akcii :D Minimálne do kopca by to mohlo byť lepšie ako ten superior, vďaka lepším tlmičom s uzamykaním alebo s propedalom…
Cube a canyon majú štvorčapy, tie zase prečo nechceš? :)
Zkoušel sem čoveče i jednočep o Cannondale. Ale kupodivu fyzika je nevděčná. Ani před jeho jmémem se nesklonila, zase to chovalo jako jednočep.
Prosím tě nevím jestli to myslíš ze srandy, nebo technika jde mimo tebe , je tlumič neudělá nic stím, že te osa pohybuje po kružnici. V tom je problém jednočepu !
to, že značka cannondale nezachráni nevýhody daného systému je pravda, ale je rozdiel medzi prepákovaným a neprepákovaným (nenapísal si aký cannon to presne bol, merida má teraz v ponuke asi iba prepákované)
S tým tlmičom som myslel tak, že ten slávny superior ktorý porovnávaš s inými nemá tlmič s uzamykaním (/s nejakým obmedzením), čo spôsobí že oproti uzamknutému jednočapu to bude fakt do kopca viac pohupovať a teda to pôjde horšie :)
Ani přepákování nic nezmení s kinematikou jednočepu, při nájezdu na překážku. Přepakování a různé systémy jako Propedal a odvozené, řeší věčný boj mezi nechodí a chodí moc a průběh pružení linearitu nebo progresi.
Vždycky je to o subjektivních sympatiích k značce, tomu se nedá vyhnout. Jestli chceš pouze porovnání osazení apod tak si najdi modely na netu a dej je do porovnání…
Říká ten, co píše Mirinda… (:
Zalezi za kolik ho muzes mit…
Ta me treba tohle
Když odečtu značky, které jsi vyjmenoval a značky, které by mohly vyvolat nechtěný flame – tak bych doporučil toto závodní celopéro navíc skládací (na gumách Kenda a řazení Shimano).
Konkurent je podle mě kterýkoliv full stejné zdvihové kategorie.
A co takhle systém odpružení ? Váha ? Geometrie?
Opravdu házet konkurenční jen na základě ceny a zdvihu?
jak to tak pozoruju, ty máš vlastně vybráno a jen chceš zablokovat pár příspěvků. tak do toho, když ti to dělá radost.
thumb down
v dnešní době udělá daleko víc kvalitní tlumič než konstrukce rámu 90% rámů je postavená na xlet ověřenejch konstrukcích a nic převratnýho se nekoná…
Nebylo to jinam?
Byla to reakce na systém odpružení takže zařazeno správně…
Tak to bych neřek, že proneseš něco tak amaterského. Pokud pro daný účel je zavěšení dané zadní stavby mizerný tak si kup třeba tlumič za 15 a bude. Mizerny furt. Samo, že to je i obraceně kdy můžes aktivní stavbu dobře zabít instalací mizerného tlumiče.
které z dnešních kol má tak mizernej systém pominuly kola z teska ? ? ?Mizernym tlumičem zabiješ sebelepší systém a to prostě neokecáš ;o]
Ano mizerný.
Ono je právě hodně těžký přiznat,že …no my víte máme stejný zavěšení jako Tesko kolo, aby to jak štakš šlo musíte k tomu dát tlumič , kterej stojí víc než je ten rám. Ale ono je to jedno on to marketing nějak lidem vtluče do hlavy…-
Ne opravdu fyzika se před značkou vyrobce neskloní. A i průměrný výrobce může udělat dobrý rám, stejnak jako lepší výrobce mizerný či „jen“ průměrný.
okecáváš dál ale co je to tvoje věc kup si co chceš a klidně si tam dej tlumák nahouby mě je to šumák teď bych měl použít tvojí oblíbenou větu (dávám do blokovaných ;o])
Ne tohle do blokovaných zrovna nedám.
Nádherná ukázka jak někomu technická stránka věci naprosto uniká a dává přednost placebo efektu. ;-)
řek bych že tobě to uniká vyškrtáš polovinu značek z kterejch by se dalo vybrat ani sám nevíš jakej systém chceš natož abys věděl proč ho chceš a přitom ani nevěříš tomu že tlumič je jedním z nejdůležitějších míst fullu myslím že by ses nad sebou měl zamyslet a udělat si nejdřív jasno co chceš proč to chceš a pak až začít vybírat varianty ;o]
Hle kdy by to byl rozhovor tak by mě napadlo říci ře si sedíš na uších.
Já napíšu, že jednu značku jsem vyškrt třeba protože nedělá jedninej čtyř čep a ty napíšeš …ani sám nevíš jakej systém chceš… !? 8–0
Tlumič prodáš a vyměníš, to sem udělal i u Gianta, čepy převrtáš těžko.
Jo,jo ideální náhrada je pružina z pračky:-D
To né ta by mohla ještě pružit !
To si pis, ze to pruzi. Proc trvas na 4 cepu?
…ten název je docela dobrej, no. vona je to dost sračka, ale na tom nezáleží, protože reklama se bude dělat tak jako tak a lidi si to stejně koupěj…
;o)
Jo na Blizarda sem koukal , koukám kdo ho má za lepší cenu.
GT je zase jedno čep, lépe řečeno jeden z posledních mohykánů „plovoucího středu“
http://velosprint.sk/…00–09.p.9858
tento je snáď vo všetkom lepší ako blizzard, veľmi dobrý am bike :)
GT sice je jednočep, ale ne uplně klasickej, a co sem tak slyšel tak funguje celkem dobře
Náboj se pohybuje okolo jednoho čepu nějak jinak? :-
Mě se líbí jak každej totiž k tomu přistupuje z opačné strany. Většina lidí tu řeší pohupování a zamčení , ale mě jde o to aby to naopak chodilo. :-D
Blizzarda 70 koupíš za 29 990.- teď začaly RM slevy…
Pamatuj, v jednoduchosti je síla… ale zkus Focus