Máte někdo zkušenost hlavně na kolo,ale taky na pěší turistiku.Vím je to novinka,ale měl jsem půjčenou GPS od Garminu tuším že Dakota a přišlo mi to dost složité a nabité funkcemi,které ani nevyužiji.Díky
Máte někdo zkušenost hlavně na kolo,ale taky na pěší turistiku.Vím je to novinka,ale měl jsem půjčenou GPS od Garminu tuším že Dakota a přišlo mi to dost složité a nabité funkcemi,které ani nevyužiji.Díky
ja ho mam je to moje první ne auto navigace, takže nemám moc s čím srovat… každopádně úplně intuitivní ovládání to nemá, chce to zvyk. Co mi vadí je, že když si dám navigovat na konrétní cíl, tak mi to vypočítá trasu… když z trasy uhnu, navigování se zastaví, dokud se na trasu nevrátím. Neumí to tedy samo přepočítat trasu dle aktukální potřeby.
Jinak jsem s ní ale vcelku spokojen, asi bych koupil znovu. Výdrž baterie dobrá, navíc není problém koupit rezervní za 2 stovky (nokia kompatibilní), takže celodenní výlet není problém.
Dobré je, že navigace obsahuje nejen cyklo stezky, ale i turistické a umí je kombinovat, jestli se dobře pamatuju.
Díky tak mi jde hlavně o to,že když se vydám/me na nějaký výšlap neboli výjezd a sjedem se značené trasy a jedem přírodou a pak dojedem na místo kde je třeba vzít kolo na rameno a rozhodnout kam jít tak v ten okamžik by se mi hodila a to tak,že bych nakoukl jak do mapy jestli je někde cestička nebo stezka!! Jde to na disleji přiblížit a oddálit tak aby šel zmapovat terén?Díky p.s.doufám že jsem to napsal trochu čitelně nejdou mi nějak ty psací vyjadřovací schopnosti
zoomovat jde bez problému ale papírovou mapu tím nenahradíš. Pěšky a na kole to je, pro auto je pomalej – na křižovatce mu říkám „no tak polez“. Jako outdoorovýmu GPS bych mu nic nevytkl. Složitost ovládání si lze nastavit – prostě si určíš, co na obrazovce bude a co ne.
:-) polez to je dobré,ale jasně mi jde především a hlavně použití na kolo a občas pěšky do auta nepotřebuji.Zoom to je přesný výraz pro to co od toho vyžaduji při toulání se přírodou.Jezdím trasy předem nepřipravené a prostě jedu a říkám kamarádovi „hele pěšinka“ a šup a už šlapem a po několik nastoupaných metrů končí pěšina a co dál? No a na tuto situaci bych chtěl ten Holkux funtrek 130.Jinak mám Holux 260 Pro a udělal službu,ale při koupi jsem ještě tak ani netušil kam až se uberu a jak se říká s jídlem roste chuť :-).
Zeptám se jde na tom Holuxu v mapě vidět třeba lesní cesta a ostatní věci jako třeba na na cykloservru?Díky
Pokud se nepletu, tak Funtrek 130 se u nas dodava s rastrovyma mapama SmartMaps. Mam je na PC a jsou co do podrobnosti srovnatelny s Garminem, ale podle me jsou lip citelny.
Turisticky znacky jsou tam znaceny dobre a vetsinou jsou i routovatelny.
Srovnani:
http://www.smartgps.cz/porovnejte/
Jinak SmartMaps jsou pouzity na mapovy serveru od idnes, tak si to muzes omrknout, i kdyz tam bude asi navic ta nejpodrobnejsi vrstva.
Podrobnost je věcí kvality mapy a na Holuxu alespoň tam kde jezdím vidím i zaječí cestičky. Jsou tam prostě všechny i prastarý cesty zřejmě z vojenskýchc map. I upgrade je soulidní zatím tak každé 4 měsíce. Chce to pořídit si druhou baterii, protože výdrž je trochu menší než udávaných 8 hodin. Dobré je i osazení snímači.
Jak je to s logováním při výměně baterie? Předpokládám, že se musí prostě vypnout, pak začít logovat novou trasu a doma to pak spojit do jedné..?
No žádnou vnitřní záložní baterii nemá a i když ho dáš na akupack a vyndáš baterii, tak se vypne. Já trasy neloguju, takže nevím jestli to spojení umí ten dodávanej soft – zas za tak samozřejmou funkci bych to nepovažoval.
presne tak to funguje. pri vymene baterie nova trasa, ovsem spojeni vice tras do jedne je otazka kliknuti na kouzelne tlacitko „sloucit trasy“.. tzn. nic slozityho
tady jsou mapy ktery jsou v tom nahrany – nevim ted jestli vsechny, to si precti u popisu
se podivej na nejakou svoji konkretni oblast co znas jak je zakreslena
mam ho taky a sem spokojenej. na vikend to chce 2 baterky vydrz je proti garminu mizerna – 6–7h s tlumenym displayem, ale staci se stavit nekde na obed a je dobitej jak holux tak ja :)
v aute co sem ho zkousel tak sem problem s rychlosti nemel – stihal to v pohode.
taky uz mi z kola 2× sletel protoze sem ho zapomnel zajistit tim sroubkem ale prezil v klidu.
To máš asi vadnej držák, protože já ho nazajišťuju nikdy a drží fakt fest. Já tam mám úplně všechny mapy, protože měli chybu na serveru a s prvním upgrade jsem se šíleně navztekel. Chybu uznali, opravili a jako omluvu mě dali všechny licence.
Chtěl bych se zeptat, jde z toho držáku nějak jednoduše sundávat ta kolébka? Když jezdím tam, kde to znám, nechci vozit celý ten masivní držák. Navigace se mi moc líbí, ale ten držák je (ve srovnání s Garminy) hroznej a mít ho na kole, když ji nemám nainstalovanou nechci. Asi bych volil verzi držáku na představec.
Díky za info